Bukott csúcs

2011.02.17. 15:30

Még egy nyamvadt informális EU-csúcs sem jut a magyar elnökségnek, a hivatalos indoklás szerint "logisztikai okokból". Hát persze, már megint azok a fránya nemzetközi körülmények...

Az unió keleti partnerségi csúcstalálkozóját nem májusban tartják Gödöllőn, hanem az év második felében Lengyelországban, már a lengyel EU-elnökség ideje alatt - jelentette be csütörtökön a magyar soros elnökség szóvivője. A magyar uniós elnökség ideje alatt ez lett volna az egyetlen állam- és kormányfői szintű találkozó Magyarországon. Hát most már ez se lesz.

Az uniós tagországok még 2009-ben döntöttek arról, hogy 2011-ben csúcstalálkozóra hívják össze az uniós állam-, illetve kormányfőket, valamint az érintett hat ország első számú vezetőit. A keleti partnerségi csúcs időpontját ezután május végére tűzték ki - a soros elnökség honlapjának tanúsága szerint - szemben a ma emlegetett május 27-dikével - konkrétan május 24-25-dikére, bár a rendezvény aloldalán délutánra már a "You are not authorized to access this page" felirat fogadta a látogatót. Persze lehet, hogy valamit én értek félre, de a ma emlegetett május 27-dikével szemben a május 24-25-dikét látszik alátámasztani a sajtónak szánt eseménynaptár is. Mindenesetre ha tényleg a május 24-25-dike volt a kitűzött dátum, úgy az szerintem szemmel láthatóan nem ütközött volna a május 26-27-dikei G8-as csúcstalálkozóval...

Tulajdonképpen el is hiszem azt, hogy sűrű a májusi nemzetközi program, meg hogy elfoglaltak az uniós állam- és kormányfők, na de a gödöllői EU-csúcs mégiscsak fontos témával, a keleti partnerségi politikával, vagyis az EU és például Fehéroroszország, Ukrajna, Azerbajdzsán és Grúzia kapcsolatának alakulásával foglalkozott volna. A magyar uniós elnökségnek pedig ráadásul az egyik prioritása a bővítési folyamat továbbvitele és az EU szomszédságpolitikája keleti dimenziójának megerősítése. Vagyis a célkitűzéseket és a tartalmat tekintve a legjobb időben (a magyar elnökség félévében) és a legjobb helyen (Magyarországon) lett volna az informális EU-csúcs... (Zárójelben jegyzem meg, hogy az euró megmentéséről külön csúcstalálkozót tartanak majd az eurózóna állam- és kormányfői, persze nélkülünk - pedig ez is a magyar EU-elnökség prioritása.)

Az oké, hogy az EU-alapszerződés értelmében az uniós állam- és kormányfők hivatalos csúcstalálkozói az utóbbi években már Brüsszelben vannak, de azért nem nagyon tudnék olyan országot mondani, amelyik soros elnökként ne kapott volna egy informális csúcsot. Pláne akkor, ha a találkozó témája az adott ország elnökségi programjának prioritása volt...

Nem szeretnék összeesküvés-elméleteket gyártani vagy többet belelátni a dologba, mint ami benne van, de ezt csak én látom nagyon cikinek? Csak nekem jut eszembe a médiatörvény kapcsán az az uniós porondon több helyütt - például a német kormány részéről hivatalosan(!), az Európai Parlamentben pedig az emlékezetes vita hevében többek részéről - megfogalmazott vélemény, miszerint Magyarország meglehetősen hiteltelenül képviselhetné a sajtószabadság és az európai demokratikus értékek védelmét Fehéroroszországgal vagy Ukrajával szemben?

Ne feledjük el: ahhoz, hogy egy ország csatlakozási kérelmet nyújtson be az Európai Unióhoz, az úgynevezett koppenhágai kritériumoknak kell eleget tennie. Azok pedig leginkább a demokrácia és az emberi jogok maradéktalan érvényesülését írják elő a klubba belépni szándékozóknak. Vagyis ha ezek egy országban teljesülnek, csak akkor tud az EU érdemben tárgyalni a bővítésről.

Nos, a jelek szerint ezekről a kritériumokról nem lesz, nem lehet szó Fehéroroszország és Ukrajna vonatkozásában idén májusban Gödöllőn, mert - ahogyan mondják - logisztikai okokból Magyarország helyett inkább a soron következő lengyel elnökségre bízná a témát az Európai Unió.

Milyen kár.

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr302668167

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Koppenhágai dilemma 2011.02.18. 10:15:21

Ahhoz, hogy az Európai Megállapodást aláírt kelet-közép-európai országok az EU tagjai legyenek, az alábbi, az Európai Tanács 1993. júniusi, koppenhágai ülésén csatlakozási kritériumként megfogalmazott feltételeknek kell teljesülniük: l. a demokráciát,...

Trackback: Alkotmányozás 2011.02.18. 09:42:25

 A postás nem csengetett. Egyszer sem. Nem kaptam még meg a levelet az alkotmányozáshoz, de annyira rajtam van a kényszer, hogy az első adandó alkalommal rákattantam egy linkre ahol megtudhattam milyen kérdésekre is kell majd válaszolnom, hog...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igényes 2011.02.18. 08:54:11

@Michael Knight: Attól kell rettegni, miként reagálja le Orbán ezt a provokatív Magyarország elleni pimasz támadást. Képes lesz azonnal lemondani talán, önkritikát gyakorol esetleg? Visszafizeti a miniszterelnöki jövedelmét?

eremita 2011.02.18. 08:54:11

A mostani kormánnyal nem fogják feltörölni a padlót, ahogy ezt ügyefogyott és szerencsétlen elődeinkkel tették - mondta Orbán hétfőn a parlamentben.

Mondta ezt annak ismeretében, hogy tudta: nem lesz csúcsértekezlet Magyarországon. (külügyi csatornákon már előzetesen jelezték a hírt)

Ez az ember finoman szólva is egy elmebeteg, a hatalom megszállotja. Most majd megtanulhatja egy életre, hogy a nyugat nem díjazza a kettős beszédet, és Merkel sem szereti ha kabátlopási ügybe keveri egy vadmagyar.

rbán sajátos performansza csak itthon működik

torró 2011.02.18. 08:54:11

Nagyobb élvezetetek ne legyen az életben, minthogy árgus szemekkel figyeljétek, mire lehet ráfogni hogy hú,ezt is elbukta az ország, mert a zorbán így meg úgy de mindent rosszul csinál. Nektek nem tudna jól csinálni semmit.Csak "azemszpé"!Azok igen! Azok megcsinálták.Az nektek nem számít hogy szarrá tették az országot,de még ezt is az Orbánra kenitek! Na menjetek a bús francba.Ott csesztük el amikor az oroszokkal együtt nem hajtottunk ki benneteket is innen!!

anonymus0911 2011.02.18. 08:54:11

Már megint országunkra törnek azok az országrontó, gaz, imprealista kapitalisták.
Szerencsére az egész rendszerük már megint bűzlik és máladozik; közel összeomlásuk.
... és akkor Mi majd megmutatjuk nekik !

lüke 2011.02.18. 08:54:12

ez a balsors, kedves MK, téged is súlyt
mert nem pólyatévesztett vagy

Prussia 2011.02.18. 08:58:23

Minden nézőponttól függetlenül.
Ez vér ciki dolog lett.Már az országra nézve.
Szerintem nem fognak minket érteni soha...lehet nem véletlenül./Mindenkori kormányaink hibájából/.
Pont ezért..úgy is kezelnek minket.."periféria" nah s emiatt maradunk kb szolganép vagy jobb esetben futottak még kategória.
De a legnagyobb gond,hogy egyessekkel ellentétben tudjuk,hogy az Unión kívül.."nekünk" nincs életünk.

Vahakomb 2011.02.18. 08:58:38

Amilyen összefogott támadás indult M.o. ellen az itthoni és az európai szocialisták által, az borzalmas! Ez is annak a következménye! Miért nem őrjöngenek az eu szocik az olasz miniszterelnök szexbotrányai miatt? Miért nem őrjöngtek akkor, amikor Bp-n "lődözték" ki az emberek szemét a rendőrök? Milyen cenzúra ellen őrjöngenek, amikor minden hír megjelenhet M.o.-n? Miért? És miért nem fontos a magyar szociknak M.o? Miért?

eremita 2011.02.18. 09:04:13

@torró:

A narancs köd megülte a szemedet. Mi köze az MSZP-nek Orbán ámokfutásához?

civil polip 2011.02.18. 09:04:13

@Schaf: ettől összedőlt a világ?

Nem az a gond, hogy nem jönnek, azt leszarom, hanem az ok, amiért nem jönnek.

Valószínűleg ennél fontosabb dolgokban sem számíthatunk támogatásra. Persze attól se dől össze a világ. De jobb nem lesz tőle, az biztos.

igényes 2011.02.18. 09:04:13

Az MTI valószínűleg a miniszteri találkozókat érti alatta, de itt pedig május 30-31 a csúcs ideje, tehát megint nem ütközne mással.

webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:-Jbgpp67gSgJ:www.scribd.com/doc/46020513/Reporting-the-Hungarian-Presidency-EJC+Eastern+Partnership+Summit+(Bp.+%26+G%C3%B6d%C3%B6ll%C5%91)Coreper+I&cd=5&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&lr=lang_en%7Clang_iw%7Clang_hi%7Clang_it%7Clang_ru%7Clang_hy%7Clang_hu&source=www.google.hu

Beszámolási a magyar elnökség

Naptár miniszteri találkozók

(Január-június, 2011)
Jelentős számú konferencia kerül megrendezésre a Gödöllői Kastély (38 km-re északkeletre a Budapest-Ferihegy repülőtér), amely jelenleg elérhető közvetlenül a repülőtérre autópálya. Az egyik rendezvény kerül megrendezésre Budapesten, egy másik pedig Debrecenben (245 km-re keletre a Budapest-Ferihegy repülőtér), szintén könnyen megközelíthető a repülőtérről autópálya. DATE január 7, 2011 január 14, 2011 17-18 január 2011 TALÁLKOZÓ kormány közleménye informális találkozója külügyminiszteri (GAC) A Foglalkoztatási, Szociálpolitikai, Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi Tanács (EPSCO) 20-21 január 2011 Bel-és Igazságügyi (IB) február 8., 2011 Közlekedés 23 február 2011 Sport február 25, 2011 Védelmi március 12, 2011 informális találkozója külügyminiszteri (Gymnich) március 25-26 Környezetvédelmi március 28-29 EYC április 1., 2011 demográfia, a családpolitika 4-5 április 2011 Egészségügyi 8-9 április 2011 A Gazdasági és Pénzügyi Tanács (ECOFIN) április 12-23 verseny május 3, 2011 Energia május 19, 2011 Területfejlesztési 21-22 május 2011 kohéziós május 27, 2011 keleti partnerségi csúcstalálkozó 30-31 május 2011 Mezőgazdasági (AGRI) június 06-07 2011-külügyminiszterek találkozója Ázsia-Európa (ASEM) HELYSZÍN Budapest Gödöllő Gödöllő Gödöllő Gödöllő Gödöllő Gödöllő Gödöllő Gödöllő Gödöllő Gödöllő Gödöllő Gödöllő Gödöllő Gödöllő Gödöllő Gödöllő Gödöllő Gödöllő Debrecen

Prussia 2011.02.18. 09:06:46

Nah azért a Trollok megjöttek.

Jöttek védeni az embert aki még sosem hazudott..bár inkább sose mondott igazat..nah de ne támadjuk az alacsony befogadó képességű Trollocskáinkat.
Hisz biztos vagyok benne,hogy az előző 8 rabláncai nagyon megviselték őket.
Ennek a szentembernek a kezében meg fémfűrész van szóval mindenki vigyázzon ha támadja.

igényes 2011.02.18. 09:09:14

@torró: Ellentmondásos az írásod. Pont az oroszok kegyeit keresi Orbán. Egyébként a törökök, franciák, angolok, amerikaiak, osztrákokkal kapcsolatban is ugyanez a véleményed? Mongolokat nem írtam direkt.

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2011.02.18. 09:09:14

@Vahakomb: Nem is értelek. Hiszen a HírTV bejelentette tegnap, hogy totálisan megbukott a szocialisták lejárató kampánya... Most akkort mégsem? Vagy mi van? http://www.hirtv.hu/kulfold?article_id=365542&highlight_text=szocialisták

kormányzó 2011.02.18. 09:11:45

@torró: Tökéletesen igazad van! Ha nem cseszitek el,most nem lenne Orbán sem!

Bud Hill 2011.02.18. 09:21:41

@Közöd????: "igazi hülye kiálhatatlan nép lettünk..." igaz, ezért van antiszemitizmus.

nyomasek 2011.02.18. 09:21:42

Azért én cizellálnám a kérdéskört.
Egy ilyen találkozón kompromisszumos megoldások kerülnek előtérbe, azoknak kell dominálniuk. A másik, hogy a tábort össze kell tartani, nagyjából egységes álláspontot kell tudni kialakítani.
Jelen helyzet szerint a magyar elnökség erre képtelen, harcos magatartása van, kompromisszumképtelen és nem tud egységben gondolkodni.
Jó példa erre a médiatörvény.
Tessék csak tanulni a szlovákoktól, milyen szépen összezártak nyelvtörvény ügyben. Vagy említhetném a szlovák-cseh összeborulást benes ügyben. Politikát így érdemes csinálni, háttéralkuval, kiszorítósdival, csendben, a másikkal maximálisan kibaszva. Ez a nagyhangú óbégatás csak kocsmai viselkedésnek jó.
A tanulság többszörös, "honfitársaink" külföldi aknamunkája, az erre adott reakciók ide vezettek. Ha ilyen a magyar, valóban nincs helye értelmes emberek között.

igényes 2011.02.18. 09:21:42

@Michael Knight: Lehet nagyobb a baj mint gondolnánk. Én úgy olvasom, Magyarország nem hajlandó megrendezni a csúcsot. Nem tudom elhinni!

en.trend.az/news/politics/1831256.html

igényes 2011.02.18. 09:23:33

Herman Van Rompuy News - EU Politics Today - [ Oldal lefordítása ]17 Feb 2011 ... The summit will be chaired by President of the European Council Herman Van Rompuy. Hungary refused to hold a summit in May, as its value may ...
eupolitics.einnews.com/.../eu-president-herman-van-rompuy - Tárolt változat - Hasonló

ver@s kan-tár 2011.02.18. 09:27:32

@intruderjani: Sajnos a blogíró következtetése nem téves, a nemzetközi diplomáciában az ilyen mértékű (súlyú) impertinenciát így kezelik (le). Azok ott nyugaton ugyanis úriemberek, valamint – nem mellékesen – diplomaták, mesterségük avatott ismerői, művelői. Ők nem borogatnak asztalt. Hanem oda sem ülnek ahhoz, ha nem comme il faut a partner. Ennyi.

babajudiit 2011.02.18. 09:27:32

Hajrá média, neked az a fontos, hogy minél galádabb színben tüntesd fel azokat, akik nem felelnek meg a Te ízlésednek. A bulvársajtó hozzátok jár tanulni. Fel sem merül bennetek, hogy Ti vagytok a hibásak. De mit lehet várni Tőletek, akik a tolvaj, hazudozó társukat védik, sőt még ajnározzák Őt.
Gebedjen meg az ország, de a lényeg, hogy Ti győztesen kerüljetek ki.

torró 2011.02.18. 09:27:56

"eremita"
Csak annyi hogy a 8 évet nem cseszik el akkor most nincs Orbán!Na!
"igényes"
Jogos!Valóban másképp kellett volna csinálni mert ha az orosz piac megmaradt volna,lehet kicsit másképp állna legalább a mezőgazdaság. Csak arra vagyok ideges hogy nem tudnak elfogulatlanul nyilatkozni.Mindegy kiről, ha valamit elcsesz akkor,elcseszte.Tudjuk hogy mi történik itt nálunk, de akkor írjuk le mindenkiről hogy mit szúrt el.Mintha az Orbánon kívül az összes többi angyal lenne.Ráadásul úgy alkotnak véleményt hogy hallanak valamit,ami csak rész információ, de azt már tényként és földindulásként tálalják. Ezt utáltam mindig, és erre rögtön berágok.

kadarnepe 2011.02.18. 09:31:18

@igényes: Elsőre olvasva én is arra gondoltam, hogy egyszerűen figyelmeztetésnek szánták a csúcs lemondását. Ezt olvasva viszont nagyon meglepődtem. Ha mi mondtuk le, akkor annak csak egy magyarázata lehet: az oroszok kértek valamit.

abaka 2011.02.18. 09:33:12

@intruderjani: Mielott barkiben felmerulne, hogy a te kommented sem tobb puszta spekulacional, kivancsi lennek mivel tamasztod ala, hogy MK kovetkeztetesei tevesek. Nem kell bizonyitek, eleg lenne par erv...

igényes 2011.02.18. 09:39:47

@makukula: Ez egy orbáni tájékoztatás, jobban hiszek Van Rompuy-nak!

Impresszum: Bruxinfo
Dr. Fóris György (BruxInfo sprl képzési igazgatója, az Európai Elemző Iroda vezetője)

Gyévai Zoltán (BruxInfo főszerkesztő)

Martin József Péter (vezető gazdasági szakértő – Budapest)

Zegnál Judit (energiapolitikai és karbonpiaci szakértő, szerkesztő, brüsszeli tudósító)

Gy. Szabó Csilla (irodavezető - Brüsszel)

Rácz Péter (fejlesztési menedzser, szerkesztő - Budapest)

Ruff Orsolya (szerkesztő, újságíró munkatárs - Budapest)

Szatmári Zita (EU-információ - Budapest)

torró 2011.02.18. 09:39:47

"kormányzó"
Na ugye!:))))

igényes 2011.02.18. 09:39:47

@kadarnepe: Miért nem mondja akkor az Orbán, hogy mi mondtuk le? Kiderül majd ez a turpisság is!

tibike3 2011.02.18. 09:39:47

Értékelték a fiúk teljesítményét, és gondolom az alcsúti tapló bemutatkozása az EP-ben sokat segített.

Bambulka 2011.02.18. 09:40:30

A Fidesznek sikerült elérnie, hogy Magyarorszár most Európa hülyegyereke.

Kismacska (BELLA) 2011.02.18. 09:45:12

Én csak azt sajnálom, hogy az EU elnökséget megkaptuk. Igaz, hogy semmilyen dolgot nem bíznak ránk, mi vagyunk a díszf.sz (copyright by Samantha Jones Sex and the city) elnökök...

Annyira látszik, hogy mennyire van hitele Orbánnak, mennyire (nem) ismerik el nemzetközi szinten, mennyire sikerül mindig elszigetelnie az országot...

egerészölyv 2011.02.18. 09:45:21

Milyen érdekes, hogy baloldali blogban, ahol van előzetes moderáció, kizárólag baloldali vélemények jelennek meg.
Ez eszetekbe juthatott volna április előtt is. Mint négy éve.

martab3 2011.02.18. 09:48:57

@torró:

Hú, de megmondtad! Szerintem meg akkor követtük el a legnagyobb hibát amikor kijelentettük, hogy Tovaris konyec., és mindjárt megszűnt több százezer munkahely az országban. Bezzeg másoknak kellett az orosz piac. Egyébként meg aki kritizálja Kedves Vezetőnket, az nem azt várja, hogy az MSZP visszajöjjön, csak azt szeretnénk, hogy végre fogjuk fel mik az ország érdekei, kik vagyunk, hányan vagyunk, és próbáljunk meg együttműködni végre, és ne állandóan harcban állni az egész világgal és hadat üzenni mindenkinek aki nem ért egyet Orbán Viktorral. Franci is egy lökött alak volt, de szerintem Orbán egy beteg ember. Ami meg a kiseprűzést illeti lehet , hogy téged és a hasonlóan gondolkodókat kellene kiseprűzni, és akkor talán vinnénk is valamire. Egyébként meg az országot nem az MSZP tette egyedül tönkre, hanem az elmúlt 20 évben a parlamentben levők, meg sajnos mi mindannyian.

Squid 2011.02.18. 09:48:57

@torró: "Nagyobb élvezetetek ne legyen az életben, minthogy árgus szemekkel figyeljétek, mire lehet ráfogni hogy hú,ezt is elbukta az ország, mert a zorbán így meg úgy de mindent rosszul csinál. Nektek nem tudna jól csinálni semmit.Csak "azemszpé"!Azok igen! Azok megcsinálták.Az nektek nem számít hogy szarrá tették az országot,de még ezt is az Orbánra kenitek! Na menjetek a bús francba.Ott csesztük el amikor az oroszokkal együtt nem hajtottunk ki benneteket is innen!!"

Senki nem akar "ráfogni" a jelen kormányra semmit. Csupán az a probléma, hogy a tekintetes urak elfelejtik, hogy egy nagyrészt döntően külföldre termelő exportfüggő országban lehet, hogy nem kéne démonizálni azokat az európai országokat és befektetőket akik miatt van mit zabálnunk.

Kábé ennyi aranyapa, igen a szocik szarrátették az országot, minden másik politikai szereplővel kéz a kézben az elmúlt húsz évben. Ha volna fogalmad, hogy a pénzt hogy lopják el bizottságokon keresztül, amikbe MINDEN parlamenti párt delegál tagokat akik közösen mély egyetértésben szavazzák meg a mutyit, akkor talán leesne a dolog.

szerinted miért van, hogy az elmúlt 20 évben csak pár embert csuktak le szar pártízmilliós síbolásokért amíg a milliárdos közszájonforgó lehúzásokhoz senki nem nyúl? Szerinted miért van titkosítva az összes olajügy és a Gripen beszerzés ötvenvalahány évre?

Azért aranyapa mert együtt csinálják teljes egyetértésben, és ha valaki borul megy vele a teljes politikai garnitúra balostul jobbostul. Az amit a parlamentben látsz színház a sötét ostoba embereknek..

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2011.02.18. 09:48:57

@egerészölyv: Ez nekem is meglepő, mármint hogy a témában ilyen nagy az egyetértő kommentek aránya. Ennél jobban szokták anyázni itt a szerzőt :-D
Pedig ha hiszed, ha nem, egyetlen komment volt csak, amit nem engedtem be: az momentán egy szexoldalra szerette volna felhívni a tisztelt hozzászólók figyelmét...

igényes 2011.02.18. 09:49:08

@torró: Értelek, de ugye azt is kell tudni, tudjuk az oroszokat mi támadtuk meg legutóbb, egyébként ők hajlandóak lennének az együttműködésre, csak hát az akadályt mi nem hárítjuk el. Ugyanúgy meglehetnénk az oroszokkal, mint a németekkel.

makukula 2011.02.18. 09:51:23

@igényes: "jobban hiszek Van Rompuy-nak"

Miért, ő mit mondott?

igényes 2011.02.18. 09:54:13

@egerészölyv: Itt azért vannak idézetek különböző médiumoktól. Látod mást mond az MTI, mást mond a Külügyminisztériumunk, mást a külföld.

Tény:
MTI hazudik!
KÜM félig igazat mond.
Külföld pedig a teljes igazságot mondja!

odamondó 2011.02.18. 09:55:47

Nem értem az orbánékat:

-Amikor a médiatörvényről van szó akkor ne mondja meg nekik senki nyugatról!

-Amikor az MSZP valamit elkúr, akkor jön a "BEZZEG nyugaton!!!"

-Amikor kellene a pénz, hogy kicsit költekezhessenek akkor vendégül látjuk a nagy nyugatot Gödöllőn.

igényes 2011.02.18. 09:56:05

@makukula: Azt mondta, hogy Magyarország megtagadta, elutasította a csúcsot (refused).

no-grady 2011.02.18. 09:56:06

@Schaf: ettől nem dőlt össze a világ.
csak egy jelzés. de annak elég komoly!
mint ahogy az a hír is ami már a gazdaságot is érinti:
a deutsche telekom szlovákiát választotta egy 500 fő foglalkoztatását lehetővé tevő beruházás helyszínéül. pedig eredetileg mi voltunk a célország!
talán nem véletlen?
talán a multik nem értékelik a rájuk kiszabott extraadót?
talán az összes nagy külföldi cég kihagy majd minket a beruházásokból, fejlesztésekből?
köszönjuk meg a mérethibás hercegünknek!!

shorty 2011.02.18. 09:56:13

anno megmondta ez az újkori Kádár János h az "Unión kívül is van élet", ami végeredményben igaz is de akkor viszont tessék kitenni nyíltan a kártyákat és nem hazudozni összevissza

igényes 2011.02.18. 09:59:50

@odamondó: Az a baj, hogy ez a sok gödöllöi költekezés a tervek szerint halad, de eredményt nem érünk el. Kihagynak, elhagynak bennünket. Orbánért vagyunk, vagy ő van értünk?

DR.version · http://m-12.blog.hu 2011.02.18. 10:12:50

HANY MILLIOT IS KURTAK EL GODOLLORE A SEMMIRE???????????????????

Felmosórongy (törölt) 2011.02.18. 10:12:51

Én követelném hogy amíg az orbánrezsim van hatalmon addig függesszék fel EP döntéssel az ország tagságát.
Elvégre ilyen alapon belarussziát vagy északkoreát is felvehetnék, azért valami emberi jogi alapértékek csak vannak hogy eu tag legyen valaki nem????

odamondó 2011.02.18. 10:12:51

@igényes: ja hát azt kétségbe se vonom, hogy minden fillért el fognak költeni valakinek a zsebébe :))

Ja és mi vagyunk a Viktorért.

makukula 2011.02.18. 10:12:51

@igényes: Ezt hol mondta? Mert, amit belinkeltél, ott ő nem mond semmit.

Unbiased 2011.02.18. 10:12:52

Engem már az is zavart, amikor Orbán korábban nagy hangon az euro megmentéséről mint az elnökösködés (nem tudok rá jobb szót) egyik fő feladatáról beszélt. Miközben minket a közelébe sem engednek az euronak a kintlévőket sújtó, a benntlévőkre szemmel láthatóan szemet húnyó szabályozással, tetszelgünk a megmentő szerepében. Pedig a benntlévők valószínüleg az olyanoktól akarják megmenteni az eurot, mint mi vagyunk.

Bergeroth 2011.02.18. 10:18:34

Ilyenkor vajon a fidesz, orbánnal az élen azért titokban az ajtók mögött, vajon elszégyelli magát? Vagy erről is a "komcsik" tehetnek?
Szánalmas ez az ország, az idióta, fasz vezetőivel az élen, akiknek szemmel láthatólag fingjuk sincs sem a kommunikációról sem a gazdasági kérdésekről. Idióta, balfasz társaság.

igényes 2011.02.18. 10:21:48

@Unbiased: Nem mint mi, hanem mint Orbán!

igényes 2011.02.18. 10:30:02

@makukula: The summit of the European Union and Eastern Partnership Program member-countries will be held in Poland this autumn, Polish Foreign Minister Radoslaw Sikorski said at a press briefing today. Earlier, the summit was expected to take place in Hungary in May, ITAR-TASS reported.

Sikorsky said the relevant agreement was reached between Warsaw and Budapest. "This will be the main event of the Polish presidency in the EU (from 1 July 2011 ),” he noted.

It is not clear yet at what level 27 EU members and 5 member-countries of the Eastern Partnership will be presented at the forum. The summit will be chaired by President of the European Council Herman Van Rompuy.

Hungary refused to hold a summit in May, as its value may be underestimated on the background f the G-20 summit in France Deauville and 50th anniversary of the OECD.

torró 2011.02.18. 10:30:02

"Squid"
Sajnos van fogalmam,csak amit már írtam is hogy nem az Orbán a baj egyedüli okozója,amivel egyetértek hogy ebben a buliban mindenki benne van! Ezért élheti világát Princ is!Tömören!
"igényes"
Hát igen az akkori uraknak csak föl kellett volna ütni a történelem könyvet és láthatták volna hogy az oroszoknak nekimenni kész öngyilkosság! Ocsmány dolog ez a politika!Mennyi ember esik neki áldozatul! Sajnos tovább most nem érek rá,termelni is kell. További szép napot és jó eszmecserét!

YzolSZ 2011.02.18. 10:32:16

@babajudiit:
"Hajrá média, neked az a fontos, hogy minél galádabb színben tüntesd fel azokat, akik nem felelnek meg a Te ízlésednek. A bulvársajtó hozzátok jár tanulni. Fel sem merül bennetek, hogy Ti vagytok a hibásak. De mit lehet várni Tőletek, akik a tolvaj, hazudozó társukat védik, sőt még ajnározzák Őt.
Gebedjen meg az ország, de a lényeg, hogy Ti győztesen kerüljetek ki. "
talán úgy akartad kezdeni hajrá fidesz?
úgy értelmezhető a komment..
azt mondom emberek nincs már messze a bukása szeretett führerünknek, ha bérkommentelő csapataitól is csak egy ilyen hozzászólás tellik! persze 4.70 huf+ áfáért/db mi a faszt akar az ember? de legalább magyar bazdmeg!
még valami kisköcsög fideszfanok: SOSEM SZAVAZTAM A SZOCIALISTÁKRA!

Kopfrkingl 2011.02.18. 10:46:26

@igényes: Az utolsó bekezdés "Hungary refused to..." értelmezhető úgy is, hogy azért nem tartjuk meg, mert a G20 és az OECD 50. születésnapja mellett félő, hogy nem lehetne értékén kezelni. Mondjuk a nagy kérdés az, hogy ez az "underestimated" mit jelentene a valóságban, azaz a lemondás valóban nemes gesztus, avagy valami más van a háttérben.

igényes 2011.02.18. 10:46:27

It is not clear yet at what level 27 EU members and 5 member-countries of the Eastern Partnership will be presented at the forum. The summit will be chaired by President of the European Council Herman Van Rompuy.

Hungary refused to hold a summit in May, as its value may be underestimated on the background f the G-20 summit in France Deauville and 50th anniversary of the OECD.

The Eastern Partnership is aimed at the political and economic rapprochement of 6 post-Soviet states - Azerbaijan, Armenia, Georgia, Moldova, Ukraine and Belarus - and the EU. The program does not provide opportunities for EU membership, but involves facilitating the visa regime, energy cooperation and the introduction of free trade zones.

inebhedj - szerintem 2011.02.18. 10:46:27

Kimaradt a posztból, hogy milyen előnyök származnak abból, ha nálunk rendezik a hiányolt csúcstalálkozó(ka)t.

Megtenné valaki, hogy pótolja hozzászólásban, mert egyelőre nekem egy rémes összeesküvés elmélet jutott csak eszembe, de inkább nem publikálnám, amíg nem érzem úgy, hogy megértettem a pro és kontra álláspontokat.

makukula 2011.02.18. 10:49:05

@igényes: Ez oké, de továbbra sem tudom, mit mond Van Rompuy, akinek te hiszel.

Amúgy a cikkben írtak nincsenek ellentétben a bruxinfo cikkével, az is azt mondja, hogy a magyar elnökség - egyeztetve Van Rompuy-jal és a lengyelekkel - döntött így. Viszont mindkettő ellentétben áll a poszt feltételezéseivel.

Bergeroth 2011.02.18. 11:04:22

@inebhedj:
Az nem elég ok, hogy annyira vállalhatatlan a fidesz kormány, hogy inkább úgy döntött az EU, hogy nincs rájuk szükség?
Olyan ez, mint amikor nem merjük megmondani valakinek, hogy büdös izzadtságszaga van, és inkább megtűrjük magunk közt, de folyamatosan megtartva a 3 lépés távolságot.
Szerintem ez egy hatalmas pofon volt az EU-tól, és meg is érdemelték. Az már más kérdés, hogy mi isszuk meg a levét, mert a fidesz erre is kitalál majd 1 indokot, hogy hát ez nem is így történt, hanem....

Nekik csak a hatalom számít. Elnézve ezt a mániájukat, szerintem szó nélkül képesek lennének bedönteni az egész országot (az áramdíj emelést is milyen "elegánsan" megoldották), csak azért, hogy hatalmon maradhassanak.
orbán bebizonyította, hogy egy nagy büdös nulla, amit kommunikáció szinten művelnek, és most már láthattuk azt is, hogy fingjuk sincs mit kellene tenni a gazdasággal. (MO. mindig is gazdasági ország volt. Talán vissza kellene állítani a TÉESZ-eket, szakszervezetbe tömöríteni a gazdákat, és újra itthon termelni az összes itteni klímán megélő haszonnövényt? Csak 1 ötlet volt, tőlem, mint laikustól.)

"a fidesz felkészült a kormányzásra."
Miért egy hatalommániás, hozzá nem értő és 100%-ig hiteltelen embernek kell képviselnie, ezt a lassan romokban heverő országot?
Én orbán helyében most már komolyan elgondolkodnék a lemondáson.

NA YA! 2011.02.18. 11:04:23

Mi a picsáért kell megint félremagyarázni mindent? Ez kormányunk, és Nagy Vezérünk újabb győzelme! Hogy mi módon lesz kommunikálva még nem tudom, de a háttérben megint az ellenzék mesterkedését sejtem! Most megint jól megkaptad EU, a Magyarság meg ismét fellélegezhet!

ehja 2011.02.18. 11:04:23

@Vahakomb: Aha... Biztos, hogy a szocik miatt nem akar az unió 4 legerősebb országa Orbánnal csúcsértekezni?

Kár, hogy Németország, Franciaország, Nagy-Britannia és Olaszország mind jobboldali (konzervatív) kormánnyal van megáldva. Még saját evlbarátai is sz*rnak a vezérre. Ez lenne a szocik bűne???

Le_Penseur 2011.02.18. 11:12:53

A sors különös fintora, hogy az a politikus az EU soros elnöke, aki korábban úgy gondolta, hogy remekül megleszünk az EU nélkül is.

"Van élet az EU-n kívül is" 2002 O. V.

borovi 2011.02.18. 11:22:30

@Senkifia: Eh, barátom, neked is üldözési mániád van...

igényes 2011.02.18. 11:22:31

@Kopfrkingl: Nemes gesztusnak aligha nevezhetnénk, hiszen beszállítói szerződéseket kötöttünk, majd 30 ország vezetője jelezte valószínűleg jelenlétét. Nem olyan könnyen mondanék le egy jelentős buliról, főleg ha elönyöm származhat belőle (nem feltétlen anyagiakra gondolok).

Miért mondanék le egy bulit? Akkor mondanám le, ha az egészségem rossz, vagy elment tőle a kedvem (talán akkor sem)

Van ám tervezés és sűrű program, csak mutatóban Obamáé
ochairball.blogspot.com/2011/02/obamas-schedule-feb-15-2011.html

Orbánnak van ilyen, de mi nem láthatjuk.

Bergeroth 2011.02.18. 11:22:31

"MO. mindig is gazdasági ország volt."
ehm, helyesen "mezőgazdasági".

igényes 2011.02.18. 11:22:31

@Bergeroth: Vigyorog Orbán mindig, amikor támogatókat érez maga mögött. Ez a Bayer heccelheti fel.

Schmitt nem tud írni, a hülye Matolcsy meg számolni, Lázár a lgeladosodottab polgármester, Rogán követi. Áder János, vajon miért nem mutatkozik a focista orbánnal?

gyilkos fűegér 2011.02.18. 11:22:44

@Michael Knight: "Ennél jobban szokták anyázni itt a szerzőt :-D
Pedig ha hiszed, ha nem, egyetlen komment volt csak, amit nem engedtem be: az momentán egy szexoldalra szerette volna felhívni a tisztelt hozzászólók figyelmét..."

Ööö, én lennék arra a szexoldalra...

Ne zárj el tőlem ilyen fontos infókat.

igényes 2011.02.18. 11:29:32

@makukula: Itt leírják, hogy Orbán, mert más senki sem lehetett, megkereste az EU-t és lengyel barátunkat. Csak így lehet. Orbán csak az EU-nak mondta, hogy kapjátok be, nekünk magyaroknak nem merte megmondani, hogy szemenköpte az EU-t, mert tudja, hogy mindenki EU párti. Szomorú, hogy a Fidesz szavazókat is lehányta ezzel.

m&c2011-02-17

Budapest - A summit between the European Union and six post-Soviet states will not be held in Hungary in May as scheduled, but in Poland in the second half of the year, the Hungarian foreign ministry said Thursday. Hungary - as the current holder of the rotating presidency of the EU - agreed the postponement in consultation with the European Council and Poland, which will assume the bloc's six-month presidency in July, the statement read. The foreign ministry said the change was necessary because 'several other important international events coincide with the May date agreed by EU officials.' The Eastern Partnership summit - designed to...

spinat 2011.02.18. 11:29:32

Rompuy homepage-én megtalálható, hogy mit mond:

As foreseen by the Prague Declaration from 2009 an Eastern Partnership Summit is due to be
organized in 2011. In light of the fact that a number of important international events will also
take place at the originally planned dates, the Hungarian Presidency and the incoming Polish
Presidency have, in consultation with the President of the European Council, initiated to reschedule
the Eastern Partnership summit for the second half of 2011 in Poland. The reasons
for the change of date and venue are purely logistical.
The Hungarian Presidency reiterates the importance it attaches to the Eastern Partnership and
is determined to continue its preparations in co-ordination with the incoming Polish
Presidency, the President of the European Council, and the European Commission, to ensure a
successful and substantial summit meeting and a reinforced commitment to the goals and
values of the Eastern Partnership. The incoming Polish Presidency expressed its readiness to
include this Summit it in its Presidency programme and to cooperate closely with the
Hungarian Presidency in order to ensure that the results of the preparations will be taken into
account as much as possible.

martab3 2011.02.18. 11:29:32

@NA YA!:

Igazad van! Gyurcsány tehet róla, meg a mohácsi vész.

Kopfrkingl 2011.02.18. 11:35:46

@igényes: "Miért mondanék le egy bulit?" Például azért, mert külső okok miatt szinte garantáltan nem lehet olyan jó, mint amilyenre tervezték. Mondjuk kerti partit én lemondanék, ha az előrejelzés szerint az adott napon 10 fok lesz és szakadó eső.

Ami nekem inkább furcsa, az az, hogy ha a kommunikáció a dátum "eltévesztése" helyett abba az irányba mozdul, hogy "azért nem, mert így kiszúrunk keleti partnereinkkel, mert nem kapnak elég figyelmet, míg bezzeg majd az ősszel", még jól is ki lehetett volna jönni a dologból.

eremita 2011.02.18. 11:47:31

Már tavaly nyilvánvaló volt, hogy mi fog bekövetkezni, ha Orbán folyamatosan széllel szembe pisál.

"A The Washington Post nem azt tartja a célravezető megoldásnak, ha a „kormányok csendben maradnak, csak nehogy még egy vitát kavarjanak a válság sújtotta EU-ban”. – Európa nem engedheti meg, hogy egy tagkormánya alapvető szabadság(jog)okat vegyen semmibe következmények nélkül – írja, felvetve: Orbánnak meg kell adni az esélyt a hatalomkoncentráció visszafogására és a médiatörvények módosítására. Ellenkező esetben viszont – fejtegeti az újság – „elszenvedhetné a megaláztatást”, miszerint az EU és az Egyesült Államok máshová helyezi vagy bojkottálja a május végére tervezett ún. keleti partnerségi csúcstalálkozót, amelynek alkalmából egyébként Hillary Clinton külügyminiszter is hivatalos Magyarországra."

www.nol.hu/lap/mo/20101228-hazank_putyiniza lodasarol_ir_a_washington_post

eremita 2011.02.18. 11:47:31

Lemondták a pécsi nemzetközi filozófuskonferenciát

Ezek az emberek vihették volna Pécs és az ország jó hírét:
Abe Hiroshi (Kyoto University), Peter Kail(University of Oxford), Jinho Kang (University of Soeul), Robert Kraut (Ohio State University) Michael Lynch (University of Connecticut), Anton Leist (Universität Zürich)
David Macarthur (University of Sydney), Cheryl Misak (University of Toronto), Bjorn Ramberg (University of Oslo), Michael Ridge (University of Edinburgh), Lionel Shapiro (University of Connecticut), Jim O’Shea (University College Dublin), Jasuhiko Tomida,(Kyoto University).

De nem viszik, mert a konferencia elmarad. Lehet találgatni az okokról.

tomwar 2011.02.18. 11:53:24

@Senkifia: Mindig azon gondolkozom, hogy ez a frany Unio miert pont mindig minket csesztet...miert? S mindig oktalanul...
Eleg aljas tarsasag, miert nem lepunk ki? Vagy tobb milliard oka van a maradasnak?
Akkor most mi van?

igényes 2011.02.18. 11:53:24

@eremita: Orbán Viktor eljátsza az összes bevételünket, és egyben elkölti az összes pénzünket.

igényes 2011.02.18. 11:53:25

@Kopfrkingl: Egy a lényeg! Nem lesz találkozó! Nagyon rossz érzés minden magyar embernek, mert jelentős pénzünk is van benne, meg ugye erkölcsi veszteség. Nem lesz itt soha 45 000 vendégéjszaka.

Az Unió magasbeosztású emberei úgy döntöttek, nem parádéznak most Orbánnal, majd a lengyelekkel inkább.

igényes 2011.02.18. 12:05:00

@spinat: Igen, tehát amit kiolvasok belőle. Martonyinak szólt néhány miniszter társa. János az én elnököm nem kívánja Orbán társaságát, beszéld meg a polák haverrel és halasszátok el, mert nagy égés, hogy nem jön el a sok miniszterelnök.

Ezt alátámassza, hogy Orbán is csak nemrégiben kapta az infót. Szedi is a gyógyszert.

ob.szerver 2011.02.18. 12:05:00

Nem olyan komplikált történet ez. Május 24-én és 25-én Európa állam és kormányfőinek álcázott személyek támadást akartak indítani Magyarország ellen a Keleti partnerség csúcstalálkozónak nevezett elterelő hadművelet ürügyén. Az Orbán kormány ezt a támadást is visszaverte, mint oly sok mást. Ennyi.

tomwar 2011.02.18. 12:05:00

@Schaf: Ilyenkor mindig eszembe jut az Erik, a viking c. film egyik jelenete, amikor a sziget sullyed el...

www.youtube.com/watch?v=d8IBnfkcrsM

Akszin 2011.02.18. 12:10:03

Nemmellesleg a lengyeleknek a manyup-pénzek elszámolhatóságát is sikerült kibulizniuk.
Igaz, ők nem vasalt bakanccsal kopogtattak, és a jégcsákányt is otthon hagyták, amikor kunyerálni mentek...

igényes 2011.02.18. 12:10:03

Azt azért mindenkinek tudnia kell, hogy az UNIO tagállamainak vezetői nem hülyék. Persze, hogy nem akarják Orbán 48. születésnapját ünnepelni május 31-én, mert ez volt az eredeti dátum.

Kopfrkingl 2011.02.18. 12:17:29

@igényes: Nézd, értelmetlen lenne a nézőpontoddal vitatkozni, mert nem látunk be a színfalak mögé.
Azért légyszíves olvasd el van Rompuy nyilatkozatát, az szintén inkább az én verziómat támasztja alá.

Mindemellett természetesen előfordulhat, hogy az is csak mellébeszélés, Orbán miatt ugrott a csúcs, vele tudatták is, de nem verik nagydobra.

Csak azt nem értem, ennek mi lenne az értelme. Ahogy azt sem, miért nem képesek normálisan kommunikálni, minek kell örökké hazudozni.

avionics 2011.02.18. 12:17:40

"A magyar uniós elnökség ideje alatt ez lett volna az egyetlen állam- és kormányfői szintű találkozó Magyarországon. Hát most már ez se lesz."
Micsoda veszteség... szinte látom a magyar állampolgárokat ahogy felkapják a fejüket erre a szívbemarkoló hírre! Gyenge téma ez. Következő topiknak javaslom írj arról is hogy a nokia-dobozos fusizás mellett itt az újabb lelepleződés: a whiskey-s dobozok ügye.
Na ez érdekelni fogja az embereket.

igényes 2011.02.18. 12:39:01

Na meg az államfők félnek is a bunkóságtól.

Orbán Viktor az 1999-ben a Budapestre látogató Gerhard Schröder német és Viktor Klima osztrák kancellárokat a protokollt felrúgva hosszas ideig megvárakoztatta közös sajtótájékoztatójuk előtt. Ugyanígy várakozásra kényszerült George Robertson angol honvédelmi miniszter is, aki 1999-es látogatásakor delegációjával együtt 20 percet várt a parlament Vadásztermében a magyar miniszterelnökre, miközben az már akkor tudható volt a brit miniszterről, hogy a következő évben NATO-főtitkár lesz

inebhedj - szerintem 2011.02.18. 12:48:36

@Bergeroth:

"A fű azért zöld, mert fű" típusú indoknál komolyabbra számítottam, le is írom, hogy miért:

Erre az érvelésre csont nélkül írhatja bárki, hogy miután az ún. baloldal rendkívül gusztustalan és minden alapot nélkülöző külföldi, ország-lejárató kampányával (állítása szerint) elérte azt, hogy egy, az elsősorban a baloldal által favorizált, és az ország számára vajmi csekély előnyt sem jelentő nemzetközi szájtépés-ügyi konferenciát nem Magyarországon rendeznek, ugyanezen baloldal ezt, mint a kormány szalonképtelenségét mutatja be egy ismételt ország-lejárató kampányban, azzal egyébként egy pillanatig sem foglalkozva, hogy valójában bármilyen összefüggés van-e a hiányolt konferencia és a lejárató kampány eredménye között.

Az általad előtártak pedig ezzel nyilvánvalóan nem tudnak vitába szállni, szóval inkább valami alaposabb indoklást és összefüggést olvasnék, különben megint odajutunk, hogy bár százszámra lehetne fogást találni a kormányon, a kritikusok folyvást lukra futnak, és saját magukat hozzák kellemetlen helyzetbe.

(Hillary Clinton pedig egy külpolitikában kicsit is jártas ember számára aligha szalonképes, bár ha Condoleezza Rice nem volt kínos, akkor már se Hillary látogatása, se a csúcstalálkozó elmaradása nem eredményez észrevehető foltot a nyakig pecsétes renoménkon.)

avionics 2011.02.18. 13:05:38

@igényes: persze, félnek szegények... félnek a bunkóságtól...
Látom tudtok ti is összeesküvés-elméleteket gyártani. Azért még ne vessétek el magatokban hogy az ok logisztikai is lehet.

igényes 2011.02.18. 13:19:27

@avionics: Logisztikai ok, csak az nem lehet! Kaja, pia, szállás, autó, repülő van.

avionics 2011.02.18. 13:46:54

@igényes: legyél magaddal igényesebb...
ne higgy el mindent amihez nem értesz

vasgyuszi 2011.02.18. 14:41:35

Nem kell ezen megütközni, hiszen a DT sem Agyarországra helyezi a valamilyen szolgáltatóközpontját.

Miért, kedves narancsos elvtársak mit vártak, ha mindenkinek beszólnak a környezetükben, legyen az cég vagy intezmény...

nemecsek ernő áruló 2011.02.18. 14:43:30

@tomwar: Tudod, amikor az EU pénzt ad, akkor jófej, és kell. Amikor követel, akkor a ballib média hatására hülyeségeket beszél, és mi szabadok akarunk lenni. Ne keress benne logikát, mert nincs.

nemecsek ernő áruló 2011.02.18. 14:43:34

@eremita: Azt hiszed, érdekli őt? Ki is mondta, hogy az EU-n kívül is van élet? Hm.. Lehet, hogy fel kellene fejlesztenem a nyelvtudásomat, és kitelepülni ausztriába, amíg még lehet.

Bergeroth 2011.02.18. 14:43:40

@inebhedj:
Előtted már leírták páran, hogy orbán és bandája ismét csatát nyert az elnyomás ellen. Taps és éljenzés. Országunk újra kivirágzik, hála a vezénylő tábornoknak, az Atyaúristen által személyesen felkent jobb kezének.

...

Nem volt elég, hogy lövésük sincs a gazdaság rendbetételéhez és a kommunikációban sem jeleskednek európai politikusokként. Most még a hitelünket is el kellett játszania?
Ne haragudj, de összesen 3 dologra tudok tippelni ezzel az egésszel kapcsolatban.

1: orbán bosszúhadjáratot folytat a magyar nép ellen, mert 2 cikluson keresztül nem ő lett megválasztva. Ennél rosszabb egy hatalommániás bolonddal nem is történhetne, tehát logikusnak tűnik az ő szemszögéből.

2: Ugyanaz mint az egyes pont, csak a magyar népet helyettesítsd be az ellenzékkel.

3: Tényleg olyan hülyék mint a segg és már csak dacból sem fognak meghátrálni, még akkor sem ha az egész ország rajtuk röhög, és tényleg beüt az államcsőd.

Neked mik a tippjeid?

Tepsifan · http://kephatas.blog.hu 2011.02.18. 15:02:04

@Levéltetű: aha, szóval a május 25. az kimondva május huszonötödik, gratulálok.

spinat 2011.02.18. 17:21:00

@igényes: csak azt akartam mondani, ha már Rompuy-ra hivatkozunk, akkor közvetlenül töle és ne egy lenygel újságból. Ö nem mondta hogy " refused".

Mindenesetre vagy logisztikai probléma, tehát nem férnek el Gödöllön a miniszterek, vagy kevés az audi vagy ilyesmi, de akkor az üti azt, hogy azért halasztanak, mert nem lenne elég hangsúlya a találkozónak, ha egy héten van a g8-cal.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.02.18. 19:06:53

@Michael Knight: Végül is a bunkó, szőröstalpú hegyitrollok azért nem hagytak ki fröcsögésükből, látom köpködnek rendesen :). Amúgy meg nem értitek ti ezt! Direkt csinálták, hogy az a sok élősdi, "nyugati" ne itt akarjon zabálni és Audiban furikáztatni a valagát! Spórolnak, nekünk, adófizetőknek, akik eltartjuk őket! Azért, Viki, ennyire nem kellett volna, azokat is kibírtuk volna, ha már a majom és balfék cocikat túléltük, de benneteket nem biztos, hogy túl fogunk... Ha már azok, ott a rohadt EU-ban, kiröhögnek benneteket és csak suttyó vidékinek tartanak, Viktor akkor se add fel! Lesz ez még lejjebb is! Ha már azok a rohadt kapitalisták ilyen galádak. De dolgos népünk győzni fog és elmebeteg kormányunk, élen kisfütyivel (bár egyesek szerint nagy f.sz az), visszaver minden galád támadást, ami dolgozó népünket és a SZENT MAGYARI HONT éri! Bár azt nem tudja megmondani egyik 2 bites sem, hol hangzott el ilyen, mert eddig csak kétbiteséket és mélynövésű törpéjüket támadták, az meg talán mégsem MAGYARI HON! Mert becseszne, ha továbbra is ezekkel a balf.szokkal - de hát legyünk stílusosak, most éppen jelenleg jobbf.szként regnálnak - azonosítanák az országot!

Levéltetű 2011.02.19. 09:43:38

@Tepsifan: Megint szellemi sötétségedet deklarálod. A keltezés nem ugyanaz, mint a dátum szövegben megemlítve.

Doberdo 2011.02.19. 14:44:30

@avionics: Van akit az egyik, van akit a másik téma érdekel jobban. Annál is inkábbmert a "whiskey ügy" még nincs bizonyítva. Mi van akkor, ha csak állítják azért, hogy valakit ismét rabláncon sértegessenek, majd nem bizonyul be. Majd elnézést kér az
ügyészség, és kártérítést fizet. Ebbe is
tönkremehetünk, ahogy a folyamatos fideszes hazudozás sem tesz jót. Egyébként
nem tudom figyelted-e, hogy 2006.októberben ki volt a fideszes jobb-kötő. Elárulom: Dr. Budai Gyula. Állam
ellenes cselekmény miatt vád alatt kellene állania,s e helyett ő vádolhat másokat. Köszönjük Fidesz!

torró 2011.02.19. 21:54:48

Látom kitartóan folytatódik az eszmecsere!))Nekem most egy vicc jutott az eszembe,nagyon régi,de mintha újnak tűnne : megy a hídon az egér és az elefánt.Majd megszólal az egér: figyeled hogy dübörgünk!Lehet hogy ez most nem jó vicc?Azért Hofinak igaza volt! Ha nyakig vagyunk a szarban, ne kapálózz mert hullámzik.Az a baj hogy olyan régóta vagyunk megvezetve, minden oldalról! És az a szomorú hogy elérték azt hogy egymást verjük fejbe,/ezt is akarták,/az helyett hogy /ki ne mond/.... vernénk fejbe.

Bergeroth 2011.02.20. 12:32:03

@torró:
Ez a szerencsétlen lelki nyomorék morvai miért gondolja azt, hogy neki még lehet bármi szava a magyar politikai életben? Eddig is egy nagy nulla volt, ez meg már tényleg a legalja amit művel.
Az EU székházból (ahonnan jelenleg a fizetését kapja) küldözget sms-t, hogy mekkora geci az EU!? LOL?
Ha én 1 rossz szót mondanék a munkáltatómra, ráadásul nyilvánosan, sms-ben küldözgetve az üzenetet, még aznap páros lábbal rúgnának ki.

Erre már egyszerűen nincsenek szavak. Le vagyok döbbenve.
süti beállítások módosítása