Parasztvakítás helyett

2011.03.01. 09:39

Én csak azt kérem, hogy ne tessenek azt kommunikálni, hogy a tömegközlekedési támogatások megvágásával tulajdonképpen nemzeti sétaprogram indul az egészséges életmód jegyében!

Állítólag ma végre felszáll a füst, és állítólag ma végre az ügyetlen bűvésztrükkök és a mentalista parasztvakítás helyett elkezd gazdaságpolitikát csinálni a Fidesz.

Az egy dolog, hogy nem lenne szimpatikus, ha valóban nem Orbán Viktor jelentené be az intézkedéseket. Politikailag, a politikusi imázs szempontjából persze racionális lépés lenne ugyan, de nem tudnám másnak vélni, mint gyávaságnak. De legyen ez az ő bajuk. Nem is erről szeretnék most írni - egyrészt erről már írtam is, másrészt pedig ezt egy churchilli párhuzammal nagyszerűen megtette ma a Véleményvezér.

Én inkább csak annyit szeretnék kérni, hogy tessenek most egy kicsit, legalább néhány hétre leállítani Szijjártó Pétert! Tessenek hátrébbvonni őt egy kicsit a politikai kommunikáció frontvonalából! És legfőképpen ne tessenek elkezdeni most mellébeszélni!

Igen, ne tessenek most elkezdeni bőszen gyurcsányozni, mert ő csak részben hibás. Nem jobban, mint amennyiben e helyzetért az ellenzéki Fidesz és maga Orbán Viktor okolható. Mert ezt az elmúlt húsz évben alapvetően együtt kúrtuk el. Így, tízmilliónyain - adócsalók, adókerülők és adóoptimalizálók, az állami svédasztalnál kétpofára zabálók, az örökké az állam segítő kezeire várók, így, együtt, mi valamennyien.

És ne tessenek most jönni a mindenki jobban jár hadovával!

Ne tessék gyógyszerellátás-mentésnek hívni a gyógyszerkassza megnyírását!

Ne tessenek a felsőoktatás megmentésének hívni az egyetemi elvonásokat!

És legfőképpen ne tessenek azt mondani, hogy a tömegközlekedési támogatások meg a kedvezményes jegyek rendszerének megvágásával tulajdonképpen egészséges életmódot segítő, nemzeti sétaprogram indul...

Ezek világos és egyértelmű intézkedések. Éppen ezért ezekhez világos és egyértelmű beszéd dukál.

Tessenek inkább szépen lassan elkezdeni megmagyarázni, hogy hogyan működik a gazdaság meg az állam, és hogy mit jelent és miért kell a közteherviselés.

Tessenek végre nemzeti konzultációt - de igazit, ne ilyen PR-bohóckodást, díszfütyikkel - indítani arról, hogy milyen legyen mondjuk tíz meg húsz év múlva ez az ország, hogy milyen adóterhelés mellett meddig érjen az állam védő karja, és hogy hol kezdődjön az egyén felelőssége a saját sorsáért. Az úgynevezett öngondoskodás.

Azt hiszem, most tényleg meg lehet változtatni az országot, és ha valamire, hát erre van az a nyomurult kétharmad.

De jó lenne most az egyszer végre nem csalódni!

*  *  *

Ápdéjt! Navracsics és Matolcsy miniszterek beszéde sajnálatos módon egy orbitális parasztvakítás volt. A nagy bejelentések ugyanis ma is elmaradtak. Nekem ez az egész bohóckodás - a Széll Kálmán-terv bejelentése - egészen úgy hangzott, mintha a konkrét reformok bejelentését gyakorlatilag eltolná a kormány a második félévre. Mert a miniszter urak másról sem beszéltek, mint hogy majd megalkotják a jogszabályokat, majd átalakítják a rendszert, majd csökkentik a vállalkozások terheit, majd felülvizsgálják a rokkanttá nyilvánítási rendszert, majd lesz új közmunkarendszer és új felsőoktatási törvény... Majd, majd, majd... És persze, hogy mindenért a szocialisták a hibásak.

Magyar átok ez, azt hiszem. Soha sem megyünk semmire.

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr452700529

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mire lesz pénz, mire nem? 2011.03.06. 17:13:07

Miközben az ország egyik kulturális színét szürkíti az élet a West Balkán bezárásával, a romkocsmák egyre nehezebb körülményeivel, a csendrendelettel, a Tűzraktér kulturális centrumának megfojtásával Terézvárosban, miközben az oktatást szegényíti jó er...

Trackback: Jóléti rendszerváltás - elfújta a Széll? 2011.03.02. 10:07:31

Az Orbán-kormány a tegnap bejelentett változtatásokkal gyakorlatilag felszámolja jóléti rendszerváltást. A jobboldali gazdaságpolitikusok, politikai elemzők és politikusok által amúgy is élesen bírált politikai projektet, amely az állami újraelosztáson...

Trackback: Magyarország pakkot kapott. 2011.03.01. 23:07:11

Megérkezett a postás Matolcsy György és Navracsics Tibor képében. Hozott nekünk egy meglepetéscsomagot. Legalábbis azt hittük, hogy meglepetés lesz. Olyan dolgok lesznek benne, hogy ihaj-csuhaj. Előre remegett a lábunk, hogy most aztán. Hát őszintén sz...

Trackback: Jön a Széll Kálmán Terv 2011.03.01. 17:43:02

Kiadási oldalon hatszázmilliárd, a bevételi oldalon pedig háromszázmilliárd forintos megtakarítást vár a kormány a Széll Kálmán Tervtől. Teljesen felülvizsgálnák a rokkantnyugdíjakat, megkurtítanák a gyógyszerkasszát, és megszűnik a rendőrök, katonák, tűz…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

martab3 2011.03.01. 10:12:07

Nagyon igaz ez a cikk. Csak az a baj, ahogy a Fidesz sem ismeri el, hogy ő is vastagon benn van az államadósság nagyságában, úgy a vállalkozók döntő része sem ismeri el, hogy adóoptimalizáló, hogy finoman fejezzem ki magam. Mi mindig másra mutogatunk és mást hibáztatunk ahelyett, hogy végre a hajunknál fogva kirántanánk magunkat a mocsárból.

Terézágyú 2011.03.01. 11:04:41

Vajon mit mondana az 1989-es OV a mai OV-nak?...
"Találkozás egy fiatalemberrel"

gpetersz 2011.03.01. 11:05:17

Csalódni fogsz Mihály.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.03.01. 11:15:44

Hát, abban már ne reménykedjünk, hogy nem gyurcsányahibás, vagy az elmúltnyolcév szöveget kihagyják. Mert most pont teszi navracsics.

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2011.03.01. 11:32:02

Hááát, Navracsics beszéde parasztvakítás volt. Nekem ez úgy hangzott, mintha a reformok bejelentését gyakorlatilag eltolná a kormány a második félévre. Másról sem beszélt, mint hogy majd megalkotják a jogszabályokat, majd csökkentik a vállalkozások terheit, majd felülvizsgálják a rokkanttá nyilvánítási rendszert, majd lesz közmunkarendszer és új felsőoktatási törvény... majd, majd, majd...

martab3 2011.03.01. 13:48:23

"Sereghajtóból éllovasok leszünk, megvert, lenyomott nemzetből Európa egyik legsikeresebb nemzete leszünk” – zárta kívánatos próféciával előadását a miniszter."
Na most már kint vagyunk az összes vizekből, ahogy mondani szoktuk.
Ettől aztán dübörögni fog a gazdaság.
Agyrém

Voloka 2011.03.01. 17:38:57

Ó nem!

Ne tessen a rendszerváltás után kialalakult helyzetet a "mi" nyakunkba varrni!A többség az alkalmazotti lét nyűgében nem volt adó csaló!
Nem kell ez a tipikus felelősség elkenő " mindenki hibás" érvelés! Egy nagy francot!
Igen, "Gyurcsány csak részben hibás"! De hibásabb ebben az az MSZP_SZDSZ banda, aki összesen 12 évig garázdálkodott a magyar gazdaságban!
Nehogy már egyenlőség jelet húzzon bárki is 4 év Fidesz illetve 12 év MSZP-SZDSZ kormányzás között!
Miféle szemét kettős mérce ez?
Nem! Ne kenje a szoclib bagázs a 12 év felelősségét másra!

legeslegujabbkor 2011.03.01. 17:39:33

Fellendítik a turizmust, mert minden megbeszélést másik városban fognak tartani. Ráadásul munkát adnak egy csomó tanácsadónak, akik felülvizsgálnak és terveket készítenek. Mi ez, ha nem a fellendülés felé vezető út?

nemecsek ernő áruló 2011.03.01. 18:18:00

@Voloka: És még hibásabb az, aki a nemzeti önsorsrontó "háromigenes" ötletét felvetette.
Hibás az, aki ezt elfogadta.
Hibás az, aki akkor elment, és igenel szavazott.

Hogy miért? Mert a szadi-szoci brigád egy töketlen béna balfasz banda. Ez a népszavazás csak arra volt jó, hogy a lendületet megtörje, és elkezdjenek ezek a balfaszok úgy gondolkodni, hogy akkor talán mégis maradjon minden a régiben. Forradalom helyett, amit Gyurcsány őszödön ígért, és kért, ismét jött a helyben-járás. És ezzel a lendülettel Gyurcsányt maga alá gyűrték, aki hibás, mégpedig nem is kicsit, mert abban a pillanatban kellett volna azt mondania, hogy "jól van, basszátok meg, csináljátok tovább, de nélkülem" mert őszödön arról beszélt, hogy "ahhoz én nem köllök". Éppen erről lett volna szó.

Tehát első sorban az a hibás, aki akkor, és ott igennel szavazott. Minden más bűn elhanyagolható emellett, és a soha sem okozott semmi más olyan kárt az országnak, mint akkor, és ott az a nagyjából 2 millió ember.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.03.01. 18:19:48

@Voloka: te hülye vagy - nagyon és menthetetlenül. De engem nem zavarsz :).

Dubito 2011.03.01. 18:19:49

Majd 2014 januárjában bejelenti a kormány, hogy ha megnyerik a választást, utána istenigazában és részleteiben kidolgozzák a Nemzeti Megmentés Programját.
Addig minek erre a kis időre?

Бабаяга 2011.03.01. 18:19:49

@Voloka: Tudom, Kádár alatt jobb volt, és visszasírod az egészet, Kádár meghalt, így most éljen ovi!
De, az adócsalás, ügyeskedés pártoktól független játék. Fölösleges számháborúba kezdeni, hogy ki mennyit és hányszor. (Nem akarok sem Kaja Ibrahimozni, se fleto kreatív ötleteire hivatkozni.) Mindkét fél sokat gyarapodott. De az egyszerű állampolgárok, akik feketén dolgoznak, dolgoztatnak, akik minimálbérre jelentik be magukat, leszázalékoltatják magukat, vagy hónapokig vannak táppénzen, amíg új munkahelyet nem találnak, nagyon sokat vesznek ki a közösből, míg nagyon kevesen vannak azok, akik mindig, minden jövedelmük után megfizettek minden adót. De most se lesz semmi változás. Egyszer egy bölcs pap mondá: tudod fiam, mindent visszalehet adni, amit elloptál, de az ellopott időt nem lehet, jóvátehetetlen. És a mai nap is csak lopták az időnket.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.03.01. 18:19:49

a reformok bejelentését sajnos nem eltolják, (azt eleve megtették már - eltolták :)) hanem egész egyszerűen nincs nekik olyanjuk. Miért nem hiszünk már a szemünknek és a fülünknek, a bőrünknek? Nem képesek szegények arra, amire vállalkoztak. A fidesz sosem gyakorolt sem konstruktivizmust, sem egyéb alkotó tevékenységben soha életében egyenként sem vettek részt a tagjai... NEM TUDJÁK! Képtelenek rá! Amihez ők értenek az a rombolás, a hazudozás, az elferdítés, a manipulálás, a kapcsolatépítés, se semmi aktív és konstruktív tevékenységgel még nem találkozott egyik sem. Ezek gép alkatrészek. Csakhogy az eddig valahogy működő rendszert mostanra lebontották... szétlegózták akár - viszont nincs előttük sem elképzelés, sem tervrajz, sem senki aki megmutatná, hogyan is lehet egy országot felépíteni, minek hova kell kerülni benne, hogy legalább egyben maradjon... Nem, ezek egyetlen dolgot tudtak és annál is maradtak - ellenzékként cselekedni. Most már maguk ellen is és az egész ország ellenzékében "tevékenykednek" ... mindig mindenben a rombolást, a megszüntetést ismerik, a büntetést, a szabályozást, a megfélelmlítést, csak a az értelmes gondolkodni tudás (annak a vágya is) hiányzik belőlük. Ez a fideszgeneráció. És túl sok van belőlük pozícióban is ugyanezzel a semmit tudással és harci gőggel felvértezve a valós problémák meglátása ellen... ellen, ellen és mindig csak valami ellenében, vagy ellenére, csakazért is fidesz... ha mindenki bele pusztul is, ha lerohad az ország egésze, akkor is!
(pedig csak el kéne nekik húzniuk vissza valamelyik egyetemre, ahol tanulni fizette őket anno az állam.... vagyis disszidálhatnának végre akárhova és örökre :) - hogy itthon jó legyen.

Bébifész (törölt) 2011.03.01. 18:19:50

JÓ LENNE MÁR LETÉRNI ELVTÁRSAK A LENINI ÚTRÓL!

fitball 2011.03.01. 18:20:43

Reménykedjünk valami jó csak kisül belőle Biztos rosszat nem akarnak Nem érdekük.

Alamio 2011.03.01. 18:23:54

@Voloka: Egyetértek.
Amúgy Knight szövege jelen formájában a szocialisták elmúlt 10 éves retorikáját tükrözi. Vannak mondatok, amik egy az egyben onnan vannak. Így nehéz elhinteni a pártatlanság látszatát...

nemecsek ernő áruló 2011.03.01. 18:49:39

@Alamio: Zárkózz csak be a mesevilágodba.

nemecsek ernő áruló 2011.03.01. 18:51:15

@fitball: Dehogynem. Euróban van a vagyonuk, minél magasabb az árfolyam, annál jobb nekik. Lehet, hogy államcsődöt nem akarnak (bár ezt így nehéz elhinni) de hogy az euro, és frank árfolyamát nagyon magasan akarják tartani, az hétszentség!

Alamio 2011.03.01. 19:04:22

@Gerzsonka: Acsarkodáson kívül ezt nem tudom másnak értelmezni. Mi a mese? Hogy tudok olyan mondatot mondani ami kísértetiesen hasonlít Knight-tól egyes MSZP-s prominensekére (vagy szó szerint onnan van), vagy azzal vitatkozol hogy 4 =/= 12?
Vagy azzal nem értesz egyet netán, hogy az elmúlt 8 év kormányzását ne kenjék másra?
Melyik a mese? Mert más állítás tőlem nem is hangzott el...
Szóval a 3-ból melyik a bezárkózás? Epedve várom válaszod :-DDD

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.03.01. 19:11:43

hiábavaló (és megkockáztatom: balga) kérések (voltak) ezek.

nem csak arról van szó, hogy a fiúk borzasztóan hatékonyan használják és alkalmazzák a (politikai) marketinget, hanem sajnos már bele is vannak szerelmesedve, mert egyelőre úgy tűnik, ki is húzza ez őket a csávából minden egyes alkalommal.

ha pedig elhiszed,hogy csodafegyvert birtokolsz, akkor annak használatával miért állnál le?

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.03.01. 19:15:14

@Alamio: "Hogy tudok olyan mondatot mondani ami kísértetiesen hasonlít Knight-tól egyes MSZP-s prominensekére (vagy szó szerint onnan van)"

ó, kérlek, én egy komplett párt létét le tudom vezetni a bolsevikokból (magyaridiot.blog.hu/2011/02/13/bolsinsztvo), most akkor melyikünk mondott nagyobbat?

"Vagy azzal nem értesz egyet netán, hogy az elmúlt 8 év kormányzását ne kenjék másra?"

ne is fogják másra az elkúrásokat, de a mostaniak se fogják a saját balfaszságukat az idők végezetéig az elődeikre.
mondjuk e tárgyban ma nagy előre lépés történt, mert bár a széllelbélelt terv több oldala is Gyurcsányról magáról szól - a fene hitte volna, hogy az a jelentéktelen pali ennyire fontos lesz a Fidesznek -, ma deklarálták, hogy innentől kezdve már tudják a tutit.
ha pedig az nem jön be, akkor nem lesz kire fogni.

Alamio 2011.03.01. 19:27:33

@idelle: Nem akartam nagyot mondani. A hitelesség számomra megkérdőjeleződik, ha egy az egyben pártpropagandát hallok valakitől.

Ne fogják másra az idők végezetéig. A második költségvetés után (azaz az első komolyabb hatásai után) már nem illik Európában. Ott még nem járunk.
Ez zárójeles, de az MSZP, és ifitagozata még a Gyurcsány-éra reformjainak hanyatlását is képes Orbánnak tulajdonítani...

Én annyit kérek mindenkitől, hogy azt a pontot ne felejtse, honnan indultunk. Akkor van mihez mérni.

Gyurcsány nem tudom ki szerint jelentéktelen, szerintem nem az. Annak kéne lennie, de kétségkívül rendelkezik karizmával, amivel az MSZP-s szavazótábor jelentős részét maga mellé tudta, és mind a mai napig tudja is állítani. Hogy ez jó-e a magyar baloldalnak? Nem hinném. Hogy jó-e Magyarországnak? Azt már láttuk...

nemecsek ernő áruló 2011.03.01. 19:35:06

@Alamio: Olvasd el a választ, amit Voloka-nak írtam.

nemecsek ernő áruló 2011.03.01. 19:44:13

@Alamio: Végülis örülök, hogy egyetlen saját gondolatod sincs.

Alamio 2011.03.01. 19:52:31

@Gerzsonka: Elolvastam, a nevet nem passzintottam a gondolatmenethez, de így már világos. Aki az Őszödi beszédben a szépet látja, az ma miniritás- hál' Istennek...
Ebből a nézőpontból a mesevilágomra hivatkozol? Egészen szép bóknak tűnik.

nemecsek ernő áruló 2011.03.01. 19:59:28

@Alamio: Látni a pozitívumokat IS, és szépnek látni az nagyon nem ugyanaz.

Én inkább az előbbiről beszéltem, csak ugye a funkcinális analfabétizmus, és a vak gyűlölet nagy úr, és Gyurcsány esetében nem várható el az objektív elemzés, mert kötelező gyűlölni őt, tudom.

Ezért nem leszünk képesek megbeszélni semmit veled, mert egyfelől te végig se hallgattad azt a szöveget, így halovány lila fogalmad sincs, miről szólt, másfelől ahogy észreveszem, te csak a fideszes párt-propagandában hiszel, mert önálló gondolatot még nem láttam tőled. Csak azt nem értem, akkor miért kérsz számon pártatlanságot valakin? Mindegy, te tudod.

Alamio 2011.03.01. 20:46:05

@Gerzsonka: Végighallgattam, többször is. Ilyen értelemben mazochista vagyok. Számomra az egy megadott jelentéssel bír, és nem félremagyarázható (ez NAGYON mellément).
Ha nem láttál tőlem önálló gondolatot (sic!), az baj.
Pártatlanság az vagy van, vagy nincs. Itten nincs. Ezzel nem is lenne bajom. Azzal viszont van, ha a pártosság álcája mellett adják nekem a "független gondolkodó vagyok" szöveget. Mert ez az igazi "parasztvakítás".

Voloka 2011.03.01. 21:53:35

@térfél: Hihetetlenül cáfolhatatlan, tárgyszerű érv a poszt igazságtartalmára!
Ha csak ennyi tellik, akkor minek kommentelsz? A trollságodat akarod bizonyítani?

Voloka 2011.03.01. 21:55:32

@Бабаяга: Igaz volt a bölcsnek.
( Neked nem!)De a matematika az nem egy elvont tudomány. 4 nem egyenlő 12-vel.
Ezt senki épelméjű,józan gondolkodású,
ember nem cáfolhatja. Aki a 4=12 elvet
vallja az valahol nem jártas a logikában.
Én csak arra emlékszem, hogy 2002-ben, sem az MSZP, sem az SZDSZ nem támadta a választáskor, az akkori kormányt hogy gazdasági problémák lettek volna. Én leszarom ezt a lop, ki mennyit lop, licitálást. A lényeg akkor nem volt ilyen szarban az ország.Aki pedig nem látta 2006 után a bajokat, 2007-ben a csődfelé rohanást, az vagy vak volt, vagy hülye, vagy megvezetett!Tudod a gazdaság egy olyan szeletében dolgoztam,
(2009 tavasza óta munkanélküli vagyok)ahol világosan látszott, valami oltári baj van a magyar gazdaságban, valami nagyon rossz irányban halad, folyamatosan.( építőipar)S hogy miért nem a Fideszt szidom ezért? Mert nem ők voltak kormányon!Aki nem érti miről van szó, az nézze meg a szomszédok, Csehország, Szlovákia, netán Lengyelország ( tudjuk, a versenytárs országok, akiket 2002 ben még a legtöbb gazdasági mutatókban megelőztünk)2009-es- 2010 gazdasági eredményét, meg kis országunk eredményeit.
A tények magukért beszélnek. A "negatív példa S

nemecsek ernő áruló 2011.03.01. 21:55:33

@Alamio: Nem, nem hallgattad végig. Te csak betetted végtelenítve, hogy minden "elkúrtuk" és "kurvaország" után anyázhass egy jóízűt, meg feltornászd a vérnyomásod, hogy szívből tudd gyűlölni Ferkót. Ilyen szempontból semmi különbség nincs aközött, hogy teljes hosszában, vagy a vágott, szerkesztett verziót hallgattad-e, úgyhogy nem ment mellé sajnos. (Súlyosbítva azt sem sikerült felfognod - vagy legalábbis jól titkolod, ha mégis - hogy fentebb mit írtam a másik srácnak)

De egye penész, adok neked egy esélyt, hogy bebizonyítsd, mégis végighallgattad, legyen májkülnájt-zárthelyi:
Mit mondott Gyurcsány az egészségügyről, miért botrányos, és milyen elvárásokkal kívánt nekivágni a 2006-tól 2010-ig tartó választási ciklusnak egészségügyi szempontból a Balatonőszödön elhangzott záróbeszéd tanúsága szerint?
Melyek azok a gondolatok ebben a passzusban, melyekkel vitába szállnál, és miért?

Nem sietünk, ha ennek hatására legalább elolvasod ezt a szakaszt, és bizonyítod, hogy nem vagy funkcionális analfabéta, már megérte, és beszélgethetünk tovább. Várok türelemmel. Bizonyítás esetén megkövetlek, és őszintén elnézést kérek, hogy fidesz-droidnak néztelek, minden egyéb esetben kérlek fogd be az arcod, és menj MNO-fórumra fröcsögni. Köszike!

Voloka 2011.03.01. 21:55:33

@térfél: Aha. Ez egy nagyon komoly érvelés.Tényszerű,pontos,cáfolhatatlan.
Annyira értelmes, mint a fenti poszt... :-(
Ha nem zavar, ugyan miért reagálsz egyáltalán?

Alamio 2011.03.02. 07:06:43

A távkiértékelés a netikett egik legnagyobb troll-mechanizmusa, szépen gyakorlod is.
Legyen, emlékezetből (ezt kénytelen leszel elhinni): A mamának küldött mondat nagyon élénk bennem. Az elkúrás kismiska sok mindenhez képest ami ott elhangzik. A "bunkó érv", nevezetesen hogy álljon fel, aki nélküle akarja csinálni pl. egy komplett párt megzsarolása (más kérdés, hogy milyen párt az, amelyikkel ilyent meg lehet tenni).
Hogy mivel akart nekivágni? A jóisten se tudja. Ami ott elhangzik, azzal biztosan nem. Az addigra bukott Szlovákiában- vizitdíjastul (szakmailag, politikailag, mindenhogy). Fletó mindig a hallgatósághoz igazította a mondanivalóját (és akkor még korrekt voltam).
Utolsó mondatnak: Biztosan többször jártál az MNO fórumán mint én, mert én egyszer sem (úgysem fogod elhinni egy szavamat sem, úgyhogy leírom ezt is, a valóságnak megfelelően).
Akkor összegyűlt az 1 millió szavazatod, hogy most fogjam be a szólásszabadságért?:-DDD

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.03.02. 07:55:49

Már elnézést,hogy itt a majdnem anyázásban megemlítem, de 10 hónap alatt összehozni ennyit, konkrétumok és tényszerű cselekvési terv nélkül, majd hozzátenni a "kidolgozásra kerül" szöveget... Ennél komolyabb teljesítményért, bármely cégnél röpülne a vezetés, pláne ha előtte 8 évig készültek, tanultak és be sem jártak a munkahelyükre, tehát idejük is lett volna mindezt eltervezni. Az, hogy ennyire ne tudják, hogy mit akarnak és izgulva várják a következő közvéleménykutatást, hogy merre induljanak, az a gáz! Amikor elvesznek valahonnan pl.100 milliárdot, akkor az nem is megszorítás... A gyengébb képességű trollokkal közlöm, ez azt jelenti, hogy nem az állam, hanem ti, mi fogjuk saját zsebből fizetni. Vannak helyek, ahol csak simán áremelésnek hívják. Ezek egyébként ugyan azok a csákók, akik a 300 forintos vizitdíjon sima hisztériázást rendeztek és pár milliárdért még meg is népszavaztatták? Akkor valamelyikünk tényleg beteg!

Бабаяга 2011.03.02. 09:00:43

@Voloka: És az elmúlt hónapokban mit tett az építőiparért a kormány? Semmit. Pedig egyszerű lenne: 200 ezer felett nincs csak banki átutalás. Ott van a számlán a pénz, tehát le lehet hívni, megszűnik a körbetartozás. A fő probléma továbbra is az, hogy lassan eltelik egy év, és semmit nem tettek a gazdaságért. Nyolc évük és tíz hónapjuk volt kidolgozni a koncepciójukat, de még mindig csak ígérgetnek. Lopják az időnket: a tiedet, az enyémet. Ez a legfőbb bűnük. Ezért @Boli-val tudok csak egyetérteni.

nemecsek ernő áruló 2011.03.02. 09:05:05

@Alamio: Látom nem merted bevállalni a közvetlen választ, hátha elfelejtem, és nem nézek vissza, meg ne legyen nyilvánvaló, hogy meg kellett hátrálnod. Azt viszont látom, hogy igazam volt, nem hallgattad végig a beszédet, se leiratot nem olvastál, különben tudnád, mit tervezett Gyurcsány. Mert elmondta!

Ha végighallgattad volna, akkor egyrészt tudnád, hogy mit mondott a "mamának".

De nem baj, még segítek:
"Az az igazi botrány, ahogy a Laci beszél az ő cigány embereinek, annak tized olyan jó minőségű egészségügyi szolgáltatás jut, mint nekem! És mióta az anyámnak, ismerik a nevét, azóta neki is jobb jut, a kurva életbe! Nem tudta, hogy mi történt, megjavult az egészségügyi rendszer fiam? Mondom, egy fenét, mama! Az az igazság, hogy fölismerik a nevedet! Ez botrány! Ehhez képest, társadalmi értelemben a vizitdíj semmi, az nem botrány, az kényelmetlen politikailag. Meg kifizetni. Meg politikailag lehet súlyos következménye, de őszintén szólva, ez a következmény legfeljebb bennünket érint, ha idióták vagyunk. A társadalmi következménye az meg mindenkit érint. Mi azért nem merünk hozzányúlni egy sor nyilvánvaló társadalmi hazugsághoz, mert félünk a ránk ható politikai következményektől. De hölgyeim, és uraim! Ez egy pár száz embernek meg a családjának, meg az ismerőseinek a problémája, a miénk. De nem azért kell politikusnak lenni, mert ebből olyan kurva jól meg lehet élni, mert már elfelejtettük, hogy milyen autófényezőnek lenni! Hanem azért, mert meg akarjuk ezeket oldani."

forrás:
www.nol.hu/archivum/archiv-418825
mkdsz.hu/index.php?Itemid=44&id=2916&option=com_content&task=view

Tudom, hogy a szavakat nehéz egy fidesz-droidnak felfogni, és mondatként értelmezni, a "lószart" lecseréltem egy másikra, hogy ne vonja el a figyelmedet a lényegről.

nemecsek ernő áruló 2011.03.02. 09:05:05

@Boli: Nekem kábé az jutott eszembe, hogy ez a dolgozat olyan, mint nekem általános suliban a hétfő reggel összedobott házidolgozataim. :)

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.03.02. 09:34:47

@Voloka: én nem troll vagyok, nem is akarom bizonyítani azt :) - de kommentelek, ha akarok és azt írom, amit gondolok (a trollal ellentétben, aki meg azt írja, amit látni akarnak tőle)

nemecsek ernő áruló 2011.03.02. 10:44:10

@Alamio: "Fletó mindig a hallgatósághoz igazította a mondanivalóját"
Ez egyébként akkora ordenáré böszme nagy hazugság, mint ide Lacháza! Attól, hogy a non-stop imazsámoly orbán viktor felé így vágta össze Fletó szövegeit, ő még mindig ugyanazt mondta.
Jellemzően: nem működik a szocialista ideológia, hogy kurvasok adót szedünk be, és az állam majd eldönti, mire kell, szedjünk be kevesebb adót, és fizessen mindenki magáért azért a szolgáltatásért, amit igénybe vesz.

Nagyon finom dolog, hogy most a jelek szerint a rossz tanulók a szocialista ideológiát kívánják tovább vinni, és ebben te a Kádári nosztalgiával segíted őket.

Nem feleltél még, de várom: melyek azok a pontok az őszödi beszéd egészségügyről szóló részében, amelyekkel vitába szállnál, és miért? Beidéztem, el lehet olvasni, még emlékezetre sem kell hagyatkoznod, ott a két link mindkettő beszédre.

Várom a válaszod!

Forgó hangszóró · http://pedalsor.blog.hu 2011.03.02. 12:51:46

majd, majd, majd, (és més sokszor ismételve)...
erre nem nagyon szoktak adni :-), ugye?

Forgó hangszóró · http://pedalsor.blog.hu 2011.03.02. 13:03:40

@martab3:
ok, ki leszünk mindenféle vízből, és ugyebár megszáradunk, nem?
no, itt a pohár, benne meg víz van: sajna, én a "félig üres" hangulatba kerültem bele, és a megszáradás helyett kiszáradást vizionálok...
természetesen ne legyen igazam, végre jöjjünk rendbe, minden talpalatnyi darabkáján ennek a 93000 KM^2 rántotthúsnak...

martab3 2011.03.02. 14:02:14

@Forgó hangszóró:

Persze, sajnos, ha kritizálunk úgy tűnik, hogy örülünk, hogy nem sikerül.Pedig mindannyiunk érdeke az lenne, hogy végre kilábaljunk a bajból, de tartok tőle, hogy ez a csomag megint nem az. Ettől 100 ezer munkahely sem lesz nemhogy egy milla.

martab3 2011.03.02. 14:23:46

@Alamio:

Szerinted miben pártpropaganda ez az írás? Azt nem tudom, hogy miért van az, ha valaki kritizálja a Fidesz-t az már rögtön Mszp és Gyurcsány hívő?
Szerinted nincs abban igazság, hogy ki jobban ki kevésbé, de mindannyian benne vagyunk abban, hogy nem tudunk kilábalni a bajból? Ki úgy, hogy nem fizet adót, nem jelenti be az alkalmazottait, ki úgy hogy nem kér számlát, eltűri, hogy a munkahelyén megalázzák, vagy állami alkalmazottként ingyen telefonál, lefeji az állami autóból a benzint,stb.

Egyébként az elmúlt 8 évben mást sem hallottunk, hogy a Fidesz kész van a kormányzásra, hát ez most nekem mást mond, ez a csomag, de drukkolok , bárcsak sikerülne amit Matolcsy mondott.

" Sereghajtóból éllovasok leszünk, megvert lenyomott nemzetből Európa egyik legsikeresebb nemzete leszünk " Úgy legyen.

Alamio 2011.03.02. 15:11:15

@martab3: Aki kirtizálja a Fideszt az nem feltételnül MSZP-hívő. De állandó vitatársam az. És a poszt is abból a retorikából táplálkozik. Van számos olyan nézetrendszer ami mentén lehet ekézni a Fideszt, és több olyan téma is manapság- ez viszont itt propaganda. Méghozzá panelesen megírt. Ha gondolod, kiemelek belőle csúsztatásokat, féligazságokat, és MSZP által kreált mondatokat.
A kérdésed másik felére a válasz: nem vagyok rasszista. Sem magyargyűlölő. Hogy ez hogy jön ide? Úgy, hogy kollektív felelősséget állapít meg az, hogy mindenki felelős a kialakult helyzetért. A kollektív felelősség (vagy ha tetszik bűnösség) tana pedig visszamegy a primitív általánosításokig.

nemecsek ernő áruló 2011.03.02. 15:21:18

@Alamio: Látom visszajöttél. Szóval? Melyek azok a gondolatok a fent idézett passzusban, melyekkel vitába szállnál, és miért?

Alamio 2011.03.02. 15:21:33

@Gerzsonka: Szépen érik, hogy Gyurcsány lelkes támogatóját "tisztelhetem" benned. Mr el is kezdted védeni. Hogy ez mekkora kontrasztban van a korábbi egyes mondataiddal, már fel sem hozom.

Nem hallottam/nem olvastam. Még retirika-órán is elemeztem agyas... Bizonygathatod hogy a fehér fekete, de ha magad is elhiszed, holtan fogod végezni egy zebrán :-DDD

Az általad beidézett szöveg számodra mit mond? Mert ez nem egy koncepció. Vagy ezt Te reformnak hívnád? Az egyetlen tényszerűmegállapítás benne a vizitdíj szükségessége. Ami meg hülyeség volt, és az lenne ma is. Nem a 300 forint összege miatt, ó nem. A miatt, amekkora adminisztrációs teher, amiatt, mert a sürgősségi ellátást akadályozza, amiatt mert felesleges bürokratikus terhet ró azon kórházi dolgozókra, akik a jelenlegi mértékben is túlzott papírmunkára vannak kötelezve. Mondom, Szlovákiában az a modell megbukott, amiről itt beszél Gyurcsány. Ezt valahogy figyelmen kívül hagytad, mert nem illett bele a mondanivalódba. (pedig az közvetlen válasz volt).

"Nagyon finom dolog, hogy most a jelek szerint a rossz tanulók a szocialista ideológiát kívánják tovább vinni, és ebben te a Kádári nosztalgiával segíted őket."

Nekem nem lehet kádári nosztalgiám, amennyiben elfogadjuk, hogy a politikai öntudat(közügyek iránt érdeklődés) 10 éves kor alatt nem alakul ki.

Ne haragudj, de sem az Öszödi beszédben, sem a 12 reformcsomagban (asszem összesen ennyit hozott össze, lehet többet) mindig ugyanazt ígérte és mondta, mint a nagy nyilvánosságnak. Na ez már a ROTFLOL. A konzekvens Feri :-DDDD

nemecsek ernő áruló 2011.03.02. 15:28:13

@Alamio: Megint terelsz. Megint nem válaszoltál.

Alamio 2011.03.02. 15:28:38

@Gerzsonka: Te tegnap óta hesszelsz erre? (amúgy ott is van)

Alamio 2011.03.02. 15:46:14

@Gerzsonka: Dehogynem válaszoltam. Szép lassan és magabiztosan eléred, hogy a funcionális analfabétázásod, és droidozásod fordítva süljön el, ha nem vagy képes olvasni a mondanivalómat is, nem csak a szavaimat...

nemecsek ernő áruló 2011.03.02. 16:05:47

@Alamio: Melyek azok a gondolatok a fent idézett passzusban, melyekkel vitába szállnál, és miért?
Ne terelj. Válaszolj.

Alamio 2011.03.02. 16:52:11

@Gerzsonka: Megtettem. Nem találod? :-DD

Amúgy honnan veszed a bátorságot, hogy utasítgass számodra ismeretlen embereket?

nemecsek ernő áruló 2011.03.02. 17:17:55

@Alamio: Nem, mert folyamatosan idióta körítéseket raksz hozzá; én csak egy egyszerű tiszta választ várok. De felteszem a kérdést ismét, mert a remény hal meg utoljára:

Melyek azok a gondolatok a fent idézett passzusban, amelyekkel nem értesz egyet, és miért?

Egyszerű szövegértési feladat, általános iskola harmadik osztály, amivel mindössze azt kívánom ellenőrizni, hogy vannak-e saját gondolataid.

Ne köríts! Ne programról hadoválj. Ne 4 évről, pláne ne 8-ról. Semmiről. Csakis kizárólag a beszéd tartalmáról, mert arról volt szó, arról kérdeztelek, azt szeretném tudni, azt akarom látni, hogy képes vagy szöveget értelmezni. (eddig nem úgy tűnik, bocs.)

Kurvára nem a programjáról volt szó Gyurcsánynak, ezt te is tudod.

"Hogy miért? Mert a szadi-szoci brigád egy töketlen béna balfasz banda. Ez a népszavazás csak arra volt jó, hogy a lendületet megtörje, és elkezdjenek ezek a balfaszok úgy gondolkodni, hogy akkor talán mégis maradjon minden a régiben. Forradalom helyett, amit Gyurcsány őszödön ígért, és kért, ismét jött a helyben-járás. És ezzel a lendülettel Gyurcsányt maga alá gyűrték, aki hibás, mégpedig nem is kicsit, mert abban a pillanatban kellett volna azt mondania, hogy "jól van, basszátok meg, csináljátok tovább, de nélkülem" mert őszödön arról beszélt, hogy "ahhoz én nem köllök". Éppen erről lett volna szó."

Én ezt írtam. Te erre közölted, hogy én egy feltétlen pozitívumnak értékeltem az őszödi beszédet, már ne is haragudj, de te ezt úgy értelmeznéd, hogy a vitapartnered képes szöveget értelmezni? Én mindössze csak egy hivatkozási alapként kívántam citálni érzékeltetve azt, hogy melyek voltak azok a hibák, melyek a szociknak, köztük Gyurcsánynak egyértelműen felróhatók. Emellett továbbra is fenntartom azt az állításomat, hogy a történelem során soha senki nem okozott akkora kárt ennek a szerencsétlen országnak, mint az akkor, és ott szavazó uszkve 2 millió ember. Próbáld már meg felfogni, amit írok, könyörgöm!

Ki nem szarja le Gyurcsány programját? Halovány gőzöd nincs arról, miről szólt az a kurva beszéd, mert semmi más nincs benned, csak szilaj vak gyűlölet azért, amit mondtak neked, hogy gyűlölni kell.

De programról akarsz vitázni? Ugyan minek, ha az elmúlt egy napban még egy egyszerű szövegértési feladatot sem tudtál megoldani?

Demagóg vagy!
Azért, mert Szlovákiában megbukott vizitdíjra hivatkozol, de nem említed a világ 350 országából a maradék 290-ben működő vizitdíj rendszert. (a maradék 60, többségében kommunista, szocialista állam)
Azért, mert felteszek egy kérdést, és mindent megteszel, hogy pontosan arra a kérdésre ne kelljen felelned, mert tudod, hogy a válasz kényelmetlen, és a máshol hangoztatott állítólagos világnézeteddel (pontosabban a Lendvai utcában kiadott sillabusszal) ellenkezne az, amit kénytelen lennél válaszolni.

Tehát hadd kérdezzem meg, mégegyszer utoljára, hátha talán végre egyetlen egyszer választ kapok a kérdésemre mindenféle körítés nélkül:

Melyek azok a gondolatok a fent idézett passzusban, amelyekkel nem értesz egyet, és miért?

Voloka 2011.03.02. 18:32:47

@Бабаяга: Mivel felvetésedből látszik, lövésed sincs a problémákról, így a kérdésed maradjon "költöi"
( a költői ez esetben értelmetlent jelent)

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.03.02. 19:13:04

@Gerzsonka: Szörnyű vagy! Tök egyszerű a válasz! Azok nem voltak benne a troll kisokosban! Ahhoz már kreatív és önálló gondolat kéne és nem a "de nyóc évig..." féle szar duma! Ne már, nem látod? Csak sablonok vannak. A Fecó egy balfasz, de ugyan ezt a jelzőt nem mondhatod ki a balfasz Viktorról - végül is ő jobbfasz? A túrót, politikus kisköcsög mindegyik és ez sokak "vallásába" nem fér bele!

Alamio 2011.03.02. 19:13:44

Részlet az Öszödi beszédből: (ezt idézted te is)
"Ne áltassuk itt egymást, ez az igazi botrány! Az az igazi botrány, ahogy a Laci beszél az ő cigány embereinek, annak tized olyan jó minőségű egészségügyi szolgáltatás jut, mint nekem! És mióta az anyámnak, ismerik a nevét, azóta neki is jobb jut, a kurva életbe! Nem tudta, hogy mi történt, megjavult az egészségügyi rendszer fiam? Mondom, egy lószart mama! Az az igazság, hogy fölismerik a nevedet! Ez botrány! Ehhez képest, társadalmi értelemben a vizitdíj semmi, az nem botrány, az kényelmetlen politikailag. Meg kifizetni. Meg politikailag lehet súlyos következménye, de őszintén szólva, ez a következmény legfeljebb bennünket érint, ha idióták vagyunk. A társadalmi következménye az meg mindenkit érint. Mi azért nem merünk hozzányúlni egy sor nyilvánvaló társadalmi hazugsághoz, mert félünk a ránk ható politikai következményektől. De hölgyeim, és uraim! Ez egy pár száz embernek meg a családjának, meg az ismerőseinek a problémája, a miénk. De nem azért kell politikusnak lenni, mert ebből olyan kurva jól meg lehet élni, mert már elfelejtettük, hogy milyen autófényezőnek lenni! Hanem azért, mert meg akarjuk ezeket oldani.

Ez volt a direkt válaszom:

Az általad beidézett szöveg (azau ez) számodra mit mond? Mert ez nem egy koncepció. Vagy ezt Te reformnak hívnád? Az egyetlen tényszerű megállapítás benne a vizitdíj szükségessége. Ami meg hülyeség volt, és az lenne ma is. Nem a 300 forint összege miatt, ó nem. A miatt, amekkora adminisztrációs teher, amiatt, mert a sürgősségi ellátást akadályozza, amiatt mert felesleges bürokratikus terhet ró azon kórházi dolgozókra, akik a jelenlegi mértékben is túlzott papírmunkára vannak kötelezve. Mondom, Szlovákiában az a modell megbukott, amiről itt beszél Gyurcsány. Ezt valahogy figyelmen kívül hagytad, mert nem illett bele a mondanivalódba.

Ez volt a közvetlen válaszom rá. Ezt tartom.
Ebben a szövegben milyen programot bírsz felfedezni? Ez a Nyilvánvaló igazságtalanságok hajtogatása mellett némi demagógia, program nélkül. Mert önmagában a vizitdíj nem program - még automatástul sem. Kérlek, mondj már nekem vizitdíj-automatás működő egészségügyeket! Nem 290-et :-DDD - de nekem már 10 is elfogadható- feltéve, hogy van benne 6 exszocialista állam).
Ha úgy gondolod, hogy Gyurcsány gondolatai az egészségügyről ebben benne vannak, akkor rosszabb véleménnyel vagy róla, mint én :-DDDD

nemecsek ernő áruló 2011.03.02. 20:09:02

@Alamio: Már megint nem a kérdésre válaszoltál, és megint nem sikerült megtalálni a "Válasz erre" gombot, csak ismételgeted a betanult mantrádat.

Leszarom a reformokat, koncepciókat, kell-e, nem kell-e, jó-e nem jó-e a vizitdíj, mert egyszerűen nem erről beszéltem, TE akarod erre terelni a szót. A szöveg maga, amit Ferenc mondott, arról mi a véleményed? Ha azt megválaszolod, esetleg beszélhetünk reformokról, én EGYETLEN EGY egy dologra voltam kíváncsi:

A fent idézett passzusban melyek azok, amellyel nem értesz egyet, és miért?

Mint magánember, mint olyan, aki keresi a megoldásokat fejben bizonyos problémákra, mint olyan ember, aki ránéz az egészségügyre, és gondolatkísérleteket futtat végig az agyában, próbálva feltérképezni az egészségügy problémáit.

Nem a programról szólunk, meg hogy a vizitdíj jó törvényi megoldás-e, arról majd az után tudnánk beszélni, ha képes leszel egy egyszerű szöveget értelmezni! Eddig ilyen téren igencsak kihívásokkal küzködsz, és még mindig egyetlen önálló gondolatod sincs.

Tehát tovább egyszerűsítve a kérdést, megadom a megoldási kulcsot, mert láthatóan IQ-ból nem megy jobban (ezek után egyébként nem csodálom, hogy azt a beszédet képtelen voltál értelmezni):

Szerinted jól van-e az, hogy az egészségügyi intézményekben pofára megy az ellátás, és lószart sem számít a hippokratészi eskü, csak az, hogy kitől remélhetnek nagyobb hálapénzt az orvosok?

Mert a beszéd azt mondja, hogy nem, ez nincs jól így, és ez botrány.

Te azt mondod, hogy jól van ez így, mert Ferenc elkúrta, ezért menjen csak pofára az ellátás. Igazam van? Nem kell válaszolnod. Már elmondtad. Köszönöm szépen.

Alamio 2011.03.02. 23:13:45

@Gerzsonka: Ja hogy számodra ezt jelenti! Az orvosi ellátásom kapcsán sok mindent el tudok mondani (és vettem már igénybe), de azt nem, hogy pofára menne. A magánkórházban megveheted magadnak a különleges eljrást, egy normálban nagy különbségtételek nincsenek- vagy csak jó helyeken jártam, Te meg csak rosszakon.
Nem láttam még kizrólag hálapénzért dolgozó orvost (sok ilyen ügyről sem tudok joghallgatóként), de azt tudni illik, hogy amit álítasz, az az intézményesített bűncselekmény. Vagyis állami büntetőhatalom az ellen fellép, amit feltételezel.
Amikor ez előáll mégis, az persze nincs jól. Ez viszont a marginális kivétel.
És ez még mindig nem egészségügyi program, hogy ez nincs jól így (márha így lenne). Hol a megoldási javaslat, a terv?
Amúgy ez egy bűnös ürügykeresés volt annak a kormánynak a részéről egyrészt a vizitdíj bevezetésére, másrészt az orvosok, mint társadalomformáló erő megszüntetésére, ellehetetlenítésére. A mögöttes tartalom EZ.

nemecsek ernő áruló 2011.03.03. 07:38:43

@Alamio: A "számodra mit jelent" az kérdés egy Radnóti versnél, vagy Franz Kafka Átváltozás című novellájánál, és még egy rakásra való dolognál megfelelő kérdés, nem ennél a beszédnél. Élj csak az álomvilágodban, amit mondtak neked. Élj csak ott, mert kínos lesz az ébredés!

Tuti, hogy bölcsész vagy vazze, olyan nincs, hogy nem! Azok ilyen hülyék, hogy ha megkérdezem, hogy vagy, abba is azt látják, hogy "számodra mit jelent ez a kérdés?" Beszéltem már párral. Ford Fairlane szavaival olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni: enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas.

nemecsek ernő áruló 2011.03.03. 07:40:19

@Alamio: Baszki ez tényleg súlyos droid vagy. Te tényleg nem tudod felfogni, és értelmezni a szavaimat... :(

medvemellszobra 2011.03.03. 10:38:15

Orbán Ottó
A dán királyi főszámvevő jelentése a Fortinbras & Fortinbras cég átvilágításáról

az a legleverőbb hogy lehetett volna belőlük akár egy jó kezdőcsapat is
jó időben született újszülöttek
egy új történet első mondatai
a tiszta lap amelyen nem dereng föl a diktatúra vízjele
nem lettek sem azok sem ezek
rókafiak nyomakodtak elő a rókalyukakból
rókaagyakba való eszmékkel
hogy a történelmet gólra játsszák
a vesztest pedig a legjobb sárba taposni
akkor legalább nem sokat pofázik
rendőrállamban nőttek föl
szabadságnak azt gondolták hogy mától fogva a rendőr nekik tiszteleg
a népről meg azt hogy vasreszelék
melyet egy mágnesvassal állíthatnak át a megkövetelt irányba
a fiatalság mindig a menny küldötte
kivéve azt amikor nem
kivéve azt amikor az ördög megvakítja
hogy ne lásson mást a folyó vizében
csak önnön tükörképét mint a magába szerelmes Narcissus
Dánia dán föld mindig is az volt mindig is az lesz
az államgép rohad valami bűzlik
valami elveszett a vissza nem térő esély
polcról lopott koronát olcsón megszámítunk
a szellem páncélja új a módszer a régi
ahogy a végkifejlet is
szerteszét a színen hullák számolatlanul gyümölcshéj kutyaszar megégett könyvlapok

1999

Alamio 2011.03.03. 21:06:53

@Gerzsonka: Amikor Te gondolsz valamire, ott értelmes a kérdés. Mindegy.

Érdemi reakció nem érkezett, úgyhogy jobb híján elkönyvelem, hogy kifogytál az érvekből.

Melchi Zadok 2011.03.07. 20:59:04

@Alamio: hogy te mekkora egy ostoba, jellemtelen, szemétláda vagy...

Alamio 2011.03.08. 06:49:31

@melchi zadok: Konkrét.

Nem így ismernek akik személyesen ismernek, úgyhogy az ismeretlen értékítélettel elvagyok.

How do you do? :-D

Dr Smit Plagius 2011.03.08. 06:52:55

@Gerzsonka: meggyőződésem, hogy az öszödi beszéd volt az egyetlen őszinte, előremutató politikai beszéd a rendszerváltás óta! s láttuk, mi lett fletóval...
az volt már, hogy ezért tart itt ez az ország?

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.03.08. 06:52:56

Michael: Mi történt, az asszony eltörte a kezed? Nem volt téma? Fülkeforradalmi kormányunk nem adott okot semmire? Valami kis aktivitást... Még elkényelmesednek a fizetett szőröstalpú, fidesznyik trollok és munkanélkülivé válnak miattad! :)

Melchi Zadok 2011.03.08. 17:45:07

@Alamio: lehet, hogy így ismernek, de én csak az alapján ítélhetek, amit itt láttam tőled. ez alapján valóban ez volt a konkrétum. egyébként, hogy a kérdésedre is válaszoljak:
thanks I am fine.
süti beállítások módosítása