A magyarok nyilaitól...

2010.10.30. 22:59

Ha az elmúlt fél év magyarországi egyeztetési gyakorlatát és a maga közismert kompromisszumkészségét Orbán Viktor kiviszi az európai politikai porondra, attól tartok, hogy 2011 nyarára szétesik az EU.

Nem mennék bele most hosszasabb fejtegetésekbe az Európai Unió történetét illetően - a lényeg az, hogy az integráció fejlődése nehezen megszült kompromisszumok hosszú sorozata. Kicsit leegyszerűsítve: az angolok történelmi különállása és a franciák állandó érzékenysége okán folyamatosan kellett a németek nagylelküsége ahhoz, hogy egybenmaradjon a közösség. Meg persze kellett néhány politikai érzékkel és kompromisszumkészséggel is megáldott politikus, aki olykor a saját szavazói óhajával - vagyis a saját hazai politikai érdekeivel - szembemenve volt képes közvetíteni, állást foglalni és ha kellett, dönteni is. Egyszerűbben: akkor és ott tett rá, hogy mit szeretnének éppen akkor, otthon a választók, ha volt egy fontosabb európai érdek és egy fontosabb európai ügy.

Merthogy a Fidesz kommunikációjával szemben igenis vannak fontosabb érdekek annál, amit a zemberek rövid távon szeretnének. Mert a zemberek például rövid távon azt szeretnék, ha nem kellene adót fizetniük. Meg ha kolbászból lenne a kerítés, de ezt a kolbászt az államtól kapnák ajándékba, és konkrétan Orbán Viktor töltené nekik a saját két drága kezével, ingyen és bérmentve, sok borssal és fokhagymával a békéscsabai kolbászfesztiválon.

Szóval igenis vannak fontosabb érdekek annál, mint amit a zemberek szeretnének, mert a zemberek sok összefüggést például nem látnak vagy nem értenek, vagy még inkább egyszerűen nem érdekli őket. A felelős politikus meg azért felelős, hogy olykor szavakban és tettekben egyaránt képes legyen túllátni a puszta szavazatmaximáláson. De ez már egy másik történet.

A Fidesz hazai pályán egyelőre ennek az ellenkezőjét mutatja. A választóktól kapott - tegyük hozzá: példátlan - felhatalmazás birtokában is folyamatosan a zembereknek tetsző dolgokat kommunikál és cselekszik a kormányzó párt. Éppen úgy, mintha még mindig kampányolna. Pedig a kétharmad éppen arra lenne jó, hogy a zembereknek rövid távon talán nem tetsző, hosszú távon viszont az ország - és a zemberek - érdekét szolgáló strukturális reformokat végre megléphesse a kormány. Ha erre nem képes, hogyan tudná akkor az európai porondon félretenni a napi, kicsinyes politikai érdekeket?

Az Alkotmánybíróságtól idehaza megkapta az első nagy pofont a Fidesz - mondjuk ment is rá válaszul egy megrendítő jobbhorog -, de az uniós pofonok még eztán jönnek. Merthogy az eddigi kormányzati intézkedések egész soránál - lásd: médiaalkomány, a pálinkafőzés liberalizációja, a jegybankelnök fizetésének csökkentése, az EU-ból beáramló importszemét megfékezése, és így tovább - tűnt úgy, hogy Orbán Viktort nem különösebben érdeklik az uniós szabályok.

Az azért szép lesz, amikor egy-egy szigorúbb uniós pofonra válaszul azt mondja majd Orbán Viktor, hogy nincs az az Európai Bizottság, ami szembemehetne a zemberek akaratával, és javasolja majd a bizottság jogkörének és létszámának a jelentős megnyirbálását, utóbbit szigorúan az erkölcstelenül kifizetett európai jövedelmek címszóval. És milyen szép lesz az is, amikor egy számára kedvezőtlen európai bírósági ítélet nyomán nemes egyszerűséggel bejelenti, hogy márpedig az mostantól Magyarországra nem vonatkozik, mert a magyar zemberek szándékával ellentétes ítéletet senki sem hozhat. És milyen tanulságos lesz, amikor mondjuk az európai közösségeket megalapító Római Szerződésre hivatkozva nyilvánítanak egy-egy magyar kormányzati lépést a közösségi joggal ellentétesnek, amire a magyar válasz az lesz, hogy a Római Szerződés már amúgy is régi és elavult, és különben is hozzá kellene igazítani a zemberek igényeihez. Mármint természetesen napi szinten.

Orbán Viktor a minap Brüsszelben bejelentette, hogy "az EU alapszerződésének a módosítását a magyar elnökség alatt kell előkészíteni." OMG! Atyaúristen! Én a brüsszeli hivatalnokok helyében most nagyon be lennék szarva. Mert ha a fideszre jellemző alkotmányozó hévvel és hatalmas mellénnyel, és mindehhez az Orbán Viktorra jellemző kompromisszumkészséggel állnak neki, akkor a magyar elnökség végére, 2011 nyarára úgy ahogy van, szétesik és megszűnik az Európai Unió. Amire - szinte hallom a kormányfő szabatos érvelését - amúgy sincsen szükség, hiszen a zemberek a közvélemény-kutatások adatai szerint Európa-szerte amúgy sem szeretik az Európai Uniót...

Mondjuk Orbán Viktor ezzel kétségkívül történelmi - sőt: igazán forradalmi - tettet vinne végbe, és a nevét megőrizné az utókor. Bár gyanítom, hogy nem a történelem nagykönyvének arany oldalain.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr522410699

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egy el nem hangzó gyászbeszéd 2010.11.03. 00:23:38

Tisztelt Barátaim!  A legjobb barátok azok, akik szólnak, ha túlléptem határaimat. Akik jelzik, ha etikátlan tettekre vetemedem. Akik figyelmeztetnek, amikor jogaimat és vállalt erkölcsi korlátaimat áthágom.Az Alkotmánybíróság a köztársaság bará...

Trackback: A magyarok nyilaitól... 2010.10.31. 18:14:02

Ha az elmúlt fél év magyarországi egyeztetési gyakorlatát és a maga közismert kompromisszumkészségét Orbán Viktor kiviszi az európai politikai porondra, attól tartok, hogy 2011 nyarára szétesik az EU.

Trackback: A politikus róka és holló meséje 2010.10.31. 16:36:04

Atyámfiai, ti tudjátok, vannak örökérvényű mesék és vannak olyan fabulák, melyek némi fantáziával gyakran megújulnak. Alaptörténetünk ismert, rókánk ravasz, hollónk szótlan, ám mindketten ugyanarra vágynak, a kövér sajtra. Végül vörös barátunk a h...

Trackback: A talpraállás költségvetésének meséje 2010.10.31. 16:35:41

Atyafiak, ezt a csodálatos történetet nem én írtam, de próbálok felnőni a feladathoz. Megszületett a Megváltó, no nem kell megijedni, nem lesz idén hamarabb a Karácsony-lesz egyáltalán?-, szóval a Megváltó Költségvetés.Dédelgették, táplálgatták az elmú...

Trackback: Kelj fel Palcsi meséje 2010.10.31. 16:35:25

 Atyafiak, már éppen úgy terveztem, hogy nincs több mese mára, ám nem bírtam ki, csak leszen egy mai utolsó! Már vártam mikor szóla hozzánk Viktorunk egyik jelentős játszópajtása, kit nevezzünk Palcsinak, Kelj fel Palcsinak.Nem nehéz kitalálnotok ...

Trackback: Szentesíthető-e az eszköz? 2010.10.31. 13:45:18

 Korábban már foglalkoztunk a magyar közéletet néhány napja tematizáló, az AB jogköreit szűkítő Lázárféle javaslatról. Megvizsgáltuk, hogy kommunikációs szempontból hatalmas baklövés; megállapítottuk, hogy a Fidesz saját maga adja meg az MSzP-nek ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rob67 2010.10.31. 17:08:09

Hát GYF-t nem bírtam, már a feje sem jött be. A holdudvar meg lopós volt.
Na de azt a 2800 milliárdos kaszinózózást ami most jön...
Most ey komoly, hogy az elmult 20 személyes megtakarításait akarja/fogja felhasználmi kolbászgyártáshoz?
Kedves naracsivitézek, tegyétek a szívetekre a kezeteket és mondjátok már meg, Budapest mely részén töntettek volna kockakővel a kezetekben ha Gyurcsány blokkolja be az AB, ha elveszi a magánynyugdíjpénztári befizetéseket és megtakarításokat, vagy ha (mai hír) esetleg elvette volna a társadalmi és érdekképviseleti szervek jogát arra, hogy jogorvoslati eljárásokat indítsanak közigazgatási hatósági eljárások esetében...
Ennél kevesebbért voltatok az utcán, repültek a kövek és a molotov.
De értem, ez most már jó...
Ezt akartátok, újra Kádárt és a bolsevizmus. Na erről szólt a FASZ...

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2010.10.31. 17:08:09

@Nash vs. Keynes)+: állítottál valamit. ez mulatságos.

alátámasztó tényeket kértem. (ugye, aki állít, az érvel - én csak kérdeztem, az, hogy röhögök közben, az ne zavarjon meg)

erre személyeskedsz egyet. ez aztán az érvrendszer.

Táskás Tóni 2010.10.31. 17:15:35

@tálca nélküli miniszter: Orbán 8 év ellenzékisége is merénylet volt a magyarok ellen , csak azért, mert Gyurcsány primadonna és Megyessi lealázta a tv vitákban.Azóta sem mer kiállni sem ő sem más a fideszből nyilvános vitára.

igényes 2010.10.31. 17:15:35

@Táskás Tóni: Forradalom ezek szerint volt, hiszen a demokrácia megdölt, ha viszont nem volt forradalom, akkor meg Orbánt lecsukják, mint a törvényes rend ellen fellépő polgárt?

Van egy ember aki azt mondta a nép FASZ.

Táskás Tóni 2010.10.31. 17:17:50

@Rob67: Ilyen nagyvonalú a fidesz tábor. 300ft-ért az utcára ,a 3000 milliárd pedig nem számít .Kb ilyen arányú a két táborban a lopott pénzek aránya. 75 milliós nokiás dobozok a szociknál/nagyon elítélendő természetesen az is/ és több tízmilliárd lopott pénz az mvm-ből Kocsis révén , akinek az ügyét már másfél éve nem vizsgálja az ügyészség. Gondolom várnak míg elévül. Vajon kinek a pártkasszájába mehetett az a több tízmilliárd. ha Kocsis ,mint jó haver ezek után még mindig a bkv élén maradt.

igényes 2010.10.31. 17:22:35

A FASZ kitalálójától, névadójától azért többet várnánk el. Van ugye nyugalmi és izgalmi állapot. Most tényleg ez egy nagy FASZ volt izgalmi állapotban. Mi következik ezután.

FASZ, de milyen sürűséggel? Naponta, hetente, havonta, négy évente?

Táskás Tóni 2010.10.31. 17:41:58

@tálca nélküli miniszter: Arra is emlékszem amikor Szájer kérte, hogy az EU ne adjon a hazugoknak semmilyen segítséget ,meg arra is amikor bepanaszolták Verest ,hogy az autópálya ktg-eit rosszul számolták el a ktgvetésben ,pedig előző években ők is oda tették , mármint annak a 20 km autópályának a ktg-ét amit a fidesz 4 év alatt olyan "sikeresen "megépített. Ezek a fideszes prominensek szeretik Mo-ot , szerintem szemét árulók.
@igényes: Mongyő még a végén kiderül ,hogy Orbán ellenforradalmat csinált

Id. Lencsés István 2010.10.31. 17:41:58

@igényes:

A polgári FASZ-nál nagyobb csak a Ló Forradalma A SZavazó fülkében.

Rwindx 2010.10.31. 17:41:58

@igényes:
Ha valaki azért sír hogy büntetés emelése után tönkre megy a családja mert képtelen betartani a KRESZ-t, akkor az meg is érdemli hogy tönkremenjen.

Normális embernek az jut eszébe először hogy "ezek után még jobban oda fogok figyelni", idiótának meg hogy "jajj, tönkremegyek".

vi-hu 2010.10.31. 17:41:58

Nem tudom mit kell annyit sz@rozni, itt az ideje az új alkotmánynak, melynek csak 2 pontból szabad állnia: 1.§ A népnek joga van hülyének lenni
2.§ A népnek kötelező hülyének lenni
Hajrá, OV, Hajrá m,agyarok

somogg (törölt) 2010.10.31. 18:03:48

az eu minden hibaja ellenere a hasznos a tagallamoknak, ugyhogy egy ilyen balkani paraszt biztos nem rondithat bele. a kilepesert meg a huberurai (csanyi, demjan) lepnenek a tokere, mert veszitenenek az ugyon. lett 3%os hiany? lett. (az mas kerdes hogy hogyan, de az legyen a magyarok gondja)

tolsztoj 2010.10.31. 18:03:48

@MyOpinion:

My opinion is, hogy te egyszerűen csak tévedsz!
Ennyi...

vi-hu 2010.10.31. 18:03:49

Ja és elfér egy söralátéten is és az AB elése lehet olyan törvényt küldeni ami ezzel ellenkezne

tolsztoj 2010.10.31. 18:22:25

@LION_heart:
Az EU egyszerűen csak egy s.r.o. - ja pardon szlovákról magyarra fordítva - k.f.t.
Aki magasról tesz az emberi jogokra ha középeurópai emberi (horribile dictu - magyar) jogokról van szó, viszont ordít, ha 20 ezer kilométerrel odébb bambaléziában elnyomják a trebalézokat.
na meg ha Magyarországon elnyomják a szegín bankárokat, multikat, magánnyugdíjpénztárakat, és hasonló kegyetlenül elnyomott az élet perifériáján nyomorgó zembereket...
Valahogy nem sajnálnám ha ripittyára törne az egész euroantanti szerkentyű - amúgy is lószarnak van - illetve pardon - mi lesz akkor a szegín eurobürokratákkal, mi lesz a jogosan nekik járó végkielégítésekkel?!jajjjajjj, vissza az egésszel!....

Steppenwolf 2010.10.31. 18:22:25

@somogg: Az a "balkáni paraszt" tulajdonképpen csak az EP legnagyobb politikai közösségének az alelnöke.

Steppenwolf 2010.10.31. 18:22:25

@Táskás Tóni: Kocsis, aki az MSZP-kormány 8 éve alatt végigjárta a legnagyobb állami vállalatok vezetői székét, mint fideszes??? Te tényleg megütötted magad. :)

ivrilider 2010.10.31. 18:22:26

@Bergeroth: Az nem is volna akkor már mindegy nekik, ugyanis közös listás indulás esetén (Fidesz-KDNP) a bejutási küszöb 10%... Hehe...

dr kíváncsivagyok 2010.10.31. 18:29:19

@Rwindx: Álljunk meg egy szóra ! Szigorúan betartom a kreszt , még a saját udvaromon is bekötöm az övet és indexelek ! De ! Volt már olyan esetem , mikor egy nagyon súlyosan vérző embert kellett a mintegy 5 km - re lévő kórházba vinnem, ( A mentőállomás sokkal messzebb volt ) már alig élt , gondolod hogy betartottam a záróvonalat - stoptáblát ?! Vagy mikor a nejemet vittem szülni... Tudod , a 100 ezer valakinek 1 és 1/4 havi fizetése... És ettől nem megtanulható a Kresz , MINDENKI beleszalad néha valami szabálytalanságba , ... még Te is !

wrong 2010.10.31. 18:36:08

aranyos poszt, de elég zavaró ez a zemberezés, főleg hogy tótawé koppintás, szóval akkor már azt is mondhatnám, hogy gáz.

Steppenwolf 2010.10.31. 18:36:35

@ostván: Ez konkrétan hazugság, felesleges "nyugaton élő ismerősökkel" takarózni az internet korában. Rendszeresen beszámolnak Magyarországról nyugaton, legutóbb a vörösiszap-katasztrófa idején voltunk sajnos vezető hír. Semmivel sem jelenik meg kevesebbszer Magyarország a külföldi sajtóban, mint a nagy szakértő elődök idején, akik természetesen felvirágoztatták az országot.

Arról, hogy nem beszélnek nyelveket annyit, hogy az összes kormánytag tárgyalási szinten beszél legalább angolul, Fellegi korábban amerikai egyetemen volt docens.
Emlékszünk, Fletó vagy Megyó hatalmas angol szókincsére, mikor sokszor arra is képtelen voltak, hogy kifejezzék magukat, ahogy arra is, hogy Veresnek pl. fél éve lett meg a középfokú angol nyelvvizsgája.

Ennyit a "külföldön élő ismerősökről" és a jereváni rádióról. ;)

dr kíváncsivagyok 2010.10.31. 18:42:22

De meg már feltatálták a tolmácsokat is....

dr kíváncsivagyok 2010.10.31. 19:16:09

Most láttam a híradóban : Orbán Viktor Kínában a kínai bankok Magyarországra hívásáról beszélt...... képzelem hogy fognak tülekedni , amint meghallják a spéci bankadót....?!

Id. Lencsés István 2010.10.31. 19:16:09

@Rwindx:Óriási tévedés! A KRESZ-t ismerni kell! A közlekedési viszonyokhoz alkalmazkodni tudni kell. Nem túl jó a kiváltságosak jelenléte, de az sem jó, ha ismerettel rendelkezők, a képesség szinten lévő rutinosan vezetőket akadályozzák.

Bizonyosan a gumidat nem cseréled, vagy cseréled.

sprenczl 2010.10.31. 19:16:09

Még egy euidióta. Az EU egy pénznyelő gittegylet ellustult bürokratáknak, jó pénzért. A "zemberek" pénzéből. Szerintem magasról kell leszarni, hogy mit gondolnak ott.

Táskás Tóni 2010.10.31. 19:16:09

@Steppenwolf: Csányi sógora , és akkor ha nem kedves a fidesznek miért tartották meg egyedül őt a bkv élén. Na jó , akkor 2 pártkasszába lopott . A több tízmilliárdból /offshore cégek Kocsisné nevén szálloda 30 millió szivarokra stb a feljelentés Mártha részéről megtörtént./ jutott mindenhova. Mindenkit kirúgtak , őt miért tartották meg , mert olyan jó ugyanmá..

hodara 2010.10.31. 19:16:09

Kedves Michael Knight!!!!!
Annyira értesz hozzá.Szakszerűen megragadod mindig a lényeget.Hozzáértő módon megtalálod a népet,a gazdaságot sújtó rossz Fidesz politika hibáit.
A baj csak az,hogy az elmúlt 6 hónap általad írt posztjaiból semmi nem jött be.Nem dőlt be a forint,nem lett megszorítás,az új költségvetést már-már az MSZP is jónak tartja(Ez nem garantálja,hogy hó)
Az elemzők 2015-re 4-5% gazdasági növekedést,60% alatti államadósságot,2% körüli hiányt és lényegesen alacsonyabb munkanélküliséget prognosztizálnak.Ezek a számok nem,hogy nem igazolják egyetlen szavadat sem de klasszisokkal jobb teljesítmény mint amit az MSZP produkált.
Közben megszabadultunk az IMF-től,a forint erős,adót csökkentettek .......
Szóval öreg nem való neked az írogatás.Állandóan csak vizionálsz.Ez nem is lenne baj csak semmi nem jön be,többek között azért mert nem vagy tárgyilagos és nagyon elfogult vagy.
Kritikán aluli posztok.Ha tájékozott lennél tudnád,hogy minden EU tag ilyen határozottan védi saját érdekeit(Franciák,Angolok,Szlovákok.....)csak az MSZP tartotta oda a ...
De megbocsájtom mert se tájékozott sem elfogulatlan sem vagy.

somogg (törölt) 2010.10.31. 19:16:09

@Steppenwolf: gondolod ez a poszt a szemelyenek szol? a 10 alelnok a tagpartok orszagait reprezentalja. igen balkani, parbeszed, egyeztetes teljes hianya, csak az ero nyelven ert. igy a balkanon viselkednek

kubatov_kommunista 2010.10.31. 19:16:09

Hüüülye! :))
Olyan vizuális vagyok! Jót röhögtem.
Látom ahogy nekiáll terjeszteni az igét a nemzeti öntudatról majd összeugrasztja a franciákat és a németeket, angolokat. Odamegy mindegyik miniszterelnökhöz hátulról leköpdösi őket majd közli, hogy a másik volt - és különben is ez a magyar virtus.
Ja és a brüsszeli hivatalnokokat egytől-egyig lecseréli fideszesekre :)
Európa pedig remeg - a magyarok kompromisszumaitól ments meg uram minket :)

Táskás Tóni 2010.10.31. 19:16:19

@tolsztoj: Sok város és sok bp-i kerület fideszes polgármestere bajban lenne , ha vissza kellene fizetni azt a sokmilliárd EU-s támogatást amit felhasználtak pl V.kerület fő utca 2 milliárdos támogatás, de adtak uthálózatra és még sok mindenre.Ne fikázd , legyél hálás Orbán és Rogán és a fidesz is az , csak hülyítenek téged a forradalmukkal . Ahogy látom nem nagy erőfeszítésbe kerül nekik.

Táskás Tóni 2010.10.31. 19:44:12

@hodara: Hiába kapcsolgatom a tv-t egyetlen híradóban sem találtam meg az általad hozott "valóságot." Sőt inkább azt hallottam ,hogy folyik tovább a pazarlás ,nincs semmi jövőbemutató szerkezeti átalakítás , a mnyp tagok pénzét költi a ktgvetés a 16%SZJA bevezetésére.Az állam elfelejtette az első akciótervben vállalt 120 milliárd megtakarítást amit magára vállalt. Kb olyan ,mint Meggyesi ktgvetése volt ,amit annyira szapult mindenki csak ott a pénz tanári és orvosi fizetésekre ment itt viszont pár százezer ember fog jól járni. Biztos ,hogy a magyar ktgvetésért rajongsz ennyire , mert azt is hallottam ,hogy nemsokára várható Mo leminősítése mivel semmi előremutató nincs benne.

Táskás Tóni 2010.10.31. 19:55:55

@kíváncsivagyok: Lehet , hogy Orbán ott helyben is megadóztatja őket , nem is kell idejönniük. Szerintem már meg is adta az APEH megfelelő számlaszámait.

kubatov_kommunista 2010.10.31. 19:59:34

@tálca nélküli miniszter: "Mintha a cikk szerzője és némely kommentelője NEM a magyaroknak drukkolna.
"
Milyen magyaroknak, hol? (EU =/= Mo.)
Van élet Magyarországon kívül is :) Tudod az a halódó fajta amelyikről mi már le is akarunk itthon mondani egy ködös álomért...
Különben sem drukkolni kell, ez nem focimeccs
Problémákat oldanak meg, feladatot hajtanak végre. Jól vagy rosszul.

vakvarju 2010.10.31. 20:23:53

@Színes Géza: A bolsevikok most tényleg hatalmon vannak, de miért kellene nekik fosni?
@Nash vs. Keynes: Nem reform törekvéseket, hanem reform megoldásokat várunk. Nagy különbség!
@Várúr: KISZ titkárként és Ifjú Gárda parancsnokként kezdett. Aztán megmaradt azon a szinten.
@malacz69 rettegéselemző: "Ha egy politikus nem tartja magát korábban kimondott gondolatához s mindig csak a pillanatnyi népszerűségre gondol, eltávolodik egykori önmagától, akkor előbb-utóbb erkölcsileg megsemmisül, kimerül....." Idézet Orbán Viktortól 1993-ból.
@tálca nélküli miniszter: És az se okítson, aki 8 évig képtelen volt felkészülni a kormányzásra, pedig hogy igyekezett.
@vi-hu: Kiegészíteném:
3.§ Magyarország örökös Apostoli Királya Orbán Viktor Mihály.
4.§ Magyarország fővárosa Felcsút.
És kész is az új Alkotmány.

choko 2010.10.31. 20:24:46

...nem hiszek az Orbán-Kövér duo fordulatokban bővelkedő gazdaságpolitikai döntéseiben, de nagyon jól tudták, hogy mindkét mumussal meg kell birkózniuk (AB, EU)...más választásuk nincs...nem lesz elegendő forrás a költségvetéshez...remélem happy end a film végén...Tisztelt Barátaim/Hölgyeim/Uraim/Dakota közmondásaim:-)))

belekotty 2010.10.31. 20:25:00

@hodara: "Az elemzők 2015-re 4-5% gazdasági növekedést,60% alatti államadósságot,2% körüli hiányt és lényegesen alacsonyabb munkanélküliséget prognosztizálnak.Ezek a számok nem,hogy nem igazolják egyetlen szavadat sem de klasszisokkal jobb teljesítmény mint amit az MSZP produkált."
- Te komplett hülye vagy? Öt évre szóló jóslatokkal érvelsz? Amikor 3 éve még szó sem volt gazdasági válságról? Neked elment az eszed?

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2010.10.31. 20:27:05

Bármi történjék, azért remélem azok után hogy mi kihúztunk 8 évet a kommancs és / vagy libsi válságkezelő szociáldemokrata kormányaitok alatt, csak kibírtok valahogy ti is 4 év Viktort.

delejes 2010.10.31. 20:32:07

Tessék észrevenni végre: ez az alkotmányosdi egy gumicsont.... O.V. meg ott röhög mindenkin, a bukszát meg nem figyeli senki. :-(

choko 2010.10.31. 20:36:50

@vakvarju:
:-)))
2011 Felcsút lesz Magyaroszág fővárosa,
2012 az Európai Unió bevezeti a magyar koronát,
2013 a határontúli osztrákok magyar állampolgárságot kapnak
2014 a Duna jegén OV-t királlyá választja egy csapat TVszékház tüntető,
2015 kikötőink lesznek az Északi-tengeren, Arab-tengeren..etc

hodara 2010.10.31. 20:50:16

@belekotty: 3 éve amikor még szó sem volt gazdasági válságról az MSZP a következő kiváló eredményt tudta felmutatni.
2,2%-os gazdasági növekedés
9,3%-os hiány
bruttó államadósság 75%-körül
munkanélküliségi ráta 8%
Igazad van nem beszélek 5 éves jóslatokról mert ennél már jövőre jobb eredmények lesznek.
Ha már cenzúra!!!!"Te komplett hülye vagy"
A kedves moderátor nekem ennél sokkal kevesebbért nem adja le a hozzászólásomat.

bloggerman77 2010.10.31. 20:52:51

@Steppenwolf:

Khm, rákerestem a CNN hírarchívumában, és Mo. a következő kontextusban található meg:

- Vörösiszap katasztrófa
- Neonácik előretörése KKEu-ban / Holocaust
- Német foci bundabotrány mo-i szálai
- Angelina Jolie :)))

hodara 2010.10.31. 21:06:21

@Táskás Tóni: Ja és egy apróság.
Rosszul hallottad mert az elemzők Magyarország felminősítését várják.www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=4&i=140663&is=1

Ez a szemét Fidesz a családokkal is kitolt.Én nem járok jól az új adóval,de engem sokkal jobban idegesít,hogy több mint 1 millióan nem fizetnek adót.Ez sokkal igazságosabb!Ráadásul az Oszkó Péter is egykulcsos adót akart.
Olvassatok,tájékozódjatok mert szörnyű ez a tudatlanság ami itt uralkodik.
Meg igazából mindegy mert a Fidesz 60-65%-on áll.Ha olyan rosszul járnak az emberek miért akarják a Fideszt??Ja mert birkák és ti tudjátok a tutit.
Ez a tuti az elmúlt 8 évben meg is hozta gyümölcsét.

trurl (törölt) 2010.10.31. 21:06:21

Először is a EU nem fog elmarasztalni minket.
Az EU egy gazdasági társaság.
Legfeljebb nem kapunk egy jelképes eurót sem, mert nem felel meg a normáknak az urambátyám pályázat.
Nem fognak elküldeni minket a búsba, mert az nem az ő stílusuk.
A szocializmus sem azért bukott meg, mert ideológiailag nem tetszett a nyugatnak. Ők voltak a legjobban meglepődve.
A Magyar Népköztársaság2.0 is a saját mocskába fog belefulladni.
Ez a magyarokon kívül senkit nem fog érdekelni.
Na ez lesz a szívás skacok!

belekotty 2010.10.31. 21:06:21

@hodara: "2,2%-os gazdasági növekedés
9,3%-os hiány
bruttó államadósság 75%-körül
munkanélküliségi ráta 8%
Igazad van nem beszélek 5 éves jóslatokról mert ennél már jövőre jobb eredmények lesznek."

- muhahaha!

Italo Balbo 2010.10.31. 21:15:32

@malacz69 rettegéselemző: Rendben, akkor kérdezd Orbán pajtit, hogy miért hagyja úgy ahogy van az egészség- és oktatásügyet? Ha már mindent meg kell változtatni...

Táskás Tóni 2010.10.31. 21:21:09

@hodara: Ha alaposan elolvastad volna a leminősítést a magyar politikus is említi , csak ő úgy gondolja, hogy pont az ellenkezője fog történni. Minden csak a hitről szól a fideszben , semmi nincs megalapozva, én így látom . Ne ellenem hadakozz , mást olvasunk ki az elemzők mondataiból, más a szövegértelmezésünk.

Táskás Tóni 2010.10.31. 21:33:36

@Italo Balbo: Miért hagyta a 2000 milliárd éves ktgvetésű önkorm .rendszert változatlanul. Miért nem változtatott az állam a gazdálkodásán, hol van a beígért 120 milliárd megtakarítás amit a kormány saját magán akart megtakarítani.Miért pumpolunk még több pénzt a MÁV-ba és a BKV-ba anélkül, hogy átalakításokkal , átszervezéssel csökkentenénk a bajok forrásait. Végtelenül sok kérdés.

Amidazophen 2010.10.31. 21:41:42

Miért kell ezt a szerencsétlen OV-t meg a fideszt szapulni folyton? Inkább lnkább lennétek hálásak nekik, hogy nem Meggyes Tamás lett a mi szeretett miniszterelnökünk!

:-)))

hodara 2010.10.31. 21:58:06

@Táskás Tóni: Hát ez iszonyat.Ezt hányféleképpen lehet értelmezni?????
"A vezérigazgató megismételte egy közelmúltbeli interjúban is hangsúlyozott álláspontját, miszerint nem kell tartania Magyarországnak attól, hogy a nemzetközi hitelminősítők esetleg leminősítik, ehelyett meglátása szerint egy éves távon inkább felminősítésre lehet számítani."

A közszférában 15%-al csökkentik dolgozók számát.Az önkormányzatok átalakításán dolgoznak.
A ráfordított összeg változatlan maradt de 3,5%-os inflációnál ez 70 milliárd megtakarítás.Lehet,hogy 120 milliárd nem sikerült.De szeptemberi adat az 80 milliárd megtakarítás volt.6 hónap alatt az nem rossz.
A Volánt és a MÁV-ot közös irányítás alá vonják,hogy optimalizálják a közlekedést,hogy ne legyenek párhuzamos járatok.Ez nem átalakítás akkor mi????
A BKV Budapesté nem kell mondanom,hogy a cimboráid mit hagytak ott.A Tarlós a választások előtt megmondta,hogy átalakítják és csökkentik a létszámot is(nem a buszvezetőket)
Barátom akkor visszakérdezek.Mi történt az elmúlt 8 évben????????

trurl (törölt) 2010.10.31. 22:20:07

@malacz69 rettegéselemző: Természetesen nem.
Ha minden olyan JÓ lenne, nem lenne a 2/3- ad.
De ha azt mondta volna bárki, hogy itt most nem számít semmi, csak a 2/3- ad, nem lenne 2/3- ad.

Rwindx 2010.10.31. 22:23:16

@kíváncsivagyok:
Igen, ismerem az autozz.blog.hu-t ott is mindenki "súlyosan vérző embert", "törött lábú anyóst", "szülő feleséget" visz a kórházba miközben a többi, közlekedésben résztvevő életét kockáztatja. Ezen a hülyeségen lépjünk is tovább. A KRESZ nem azért van hogy szépen nézzen ki a forgalom, hanem a balesetek lehetőségét minimálisra csökkentsék a forgalom gördülékeny legyen, ha te az előbbibe beleszarsz teljesen mindegy milyen okból, akkor büntessenek is szarrá. Ez az én véleményem, ami történetesen egyezik a hatóságok véleményével is, nagyon régóta. Ha ezzel vitatkozni akarsz, tedd, de ne velem.
Örülök hogy lassan a KRESZ értelmezése is pártfüggő lesz, bassza meg.

@hunocska:
Mivan? Mi tévedés? Ha bele akarsz kötni akkor legalább emberek számára is érthetően légyszi. Kösz.

dukeekud 2010.10.31. 23:07:41

@Rwindx: "Igen, ismerem az autozz.blog.hu-t ott is mindenki "súlyosan vérző embert", "törött lábú anyóst", "szülő feleséget" visz a kórházba miközben a többi, közlekedésben résztvevő életét kockáztatja."

Ja es nalunk mindenki szupermen, meg dzsemszbond, mindenki olyan fontos embernek kepzeli magat, hogyha kesik valahonan 5 percet akkor felrobban az egesz bolygo.

lehet más a handa-banda 2010.11.01. 06:21:33

Ez a poszt egy mesevilágot idéz, amit a rosszalkodó kisfiúkkal próbálnak elhitetni az óvó nénikék. Jön majd a krampusz és lesoroz a virgáccsal, lesz majd nagy dádá ha nem fogadsz szót az óvónéninek

Csak az a baj hogy az EU nem kisfiúknak való, a magyar engedelmeskedés (mondjuk inkább hiperkonformizmusnak) eddig sorra nem jött be, szemben más új tagállamok renitenskedésével, nem is beszélve az érdekérvényesítésban eleve jobb régiekről

Birka népnek nincs hazája, még az EU-n belül se nagy üzlet mindenre rábólintani, sajnos ezt is a saját kárunkból tanultuk meg az elmúlt években

xylu 2010.11.01. 06:25:28

@Táskás Tóni: Mert ahhoz elképzelés és előkészítés kellene:és ez a legnagyobb baj az erőszakos nyomuláson kívül,hogy operatíve nem jól működnek.
Egy HADVEZÉR csak a háborúhoz ért,a BÉKÉBEN elfogadhatatlan és hatékonytalan ez a viselkedésforma.

Táskás Tóni 2010.11.01. 06:25:29

@hodara: Egy külföldi elemző pedig azt jegyezte meg, hogy a kormány ktgvetése a bevételi oldalra koncentrál , semmi kiadáscsökkentés nem valósul meg , az állam önmagán is csak10milliárd nagyságrendben takarít meg , ezért Mo- ra leminősítések várhatók . Ezzel szemben a magyar ÁAK új igazgatója azt mondja ,hogy nem kell félni a leminősítéstől. A magyar ÁAK igazgató max . reménykedhet abban , hogy ne minősítsék le Mo-ot , és én is és Te is csak reménykedhetünk .A végső szót a külföldi minősítők mondják ki. Érted már?

Alternatív 2010.11.01. 06:25:29

Ez a példátlan felhatalmazás egy ócska duma. Az MSZP-SZDSZ koalíciónak éppúgy kétharmada volt, mint a Fidesz-KDNP-nek.

A különbség magyarázata a Horn és Orbán közötti különbségben keresendő.

xylu 2010.11.01. 06:25:29

@Várúr: És tegyük hozzá, hányszor nem fogadták!
Ezek a találkozók a mindenkori magyar miniszterelnöknek járnak,pl.gyurcsány.Csak őt sokkal többen segítették.orbánnak majd marad berlusconi.
Ami belföldön megy ,kívülről nézve lehet,hogy röhejes.

xylu 2010.11.01. 06:25:29

@nemzetikonyves: Bár csak 4 év lenne!attól tartok, alkotmányilag megkapjuk az örökre pártot.

xylu 2010.11.01. 06:25:29

@hodara: aprócska bökkenő a bevezetett adómódosításokkal:
-nagy részük valamilyen törvénybe ütközik:magyar vagy eu
-sima kaszálás,nem változtat semmit az államháztartás rossz szerkezetén,ezért újratermeli a hiányt
-nem segíti elő a gazdaság növekedését
-a nagyszabású szja csökkentés pedig adóátrendezés,elveszem a szegényektől odaaadom a gazdagoknak,ráadásul 350milliárd mínusz évente,ezt kellett a nyugdíjpénztárral betömni
-a legnagyobb problémát okozó magas járulékokhoz egyáltalán nem nyúltak,úgyhogy a munkáktatók terhei a mininálbér emelés miatt nőni fognak-elbocsájtások,swarcolás következik
Aki azt gondolja,hogy a hiány gyurcsány-bajnai miatt van,és egyszeri lyukbetöméssel orvosolható ,nagyon téved!
Ebből egy jó nagy bukta lesz,nem lehet ELDOBNI A KÖZGAZDASÁGI TANKÖNYVEKET!
nem is beszélve a végrehajtás megszervezetlenségéről:jobb lenne szépen dolgozniuk, mint erőből vagdalkozni,állandóan kereteket feszegetni

xylu 2010.11.01. 06:25:29

@Italo Balbo: Még nem volt ideje,meg különben is ,van amihez érteni kell kicsit,meg dolgozni vele.
A 300 forintos demagógia után nehéz lesz a dolguk,bár a világmegváltás bolsevik módsere nagyon megy orbánnak.

rainman1 2010.11.01. 06:25:30

Hogy is van ez Michael Knight?

Tehát azt gondolod, hogy megnyeri valaki a választásokat Magyarországon, majd a választások után 2 nappal előveszi a EU érdekeit és azt kezdi el itt képviselni.
Azoknak akik rá szavaztak pedig semmilyen beleszólást nem ad 4 éven keresztül.
Az EU gazdag polgárai akik belőlünk gazdagodtak meg az elmúlt 20 évben, meg csak röhögnek a markukba.

Nem véletlen, hogy 2/3-a van ennek az erőnek. Bizonyára lesznek hibák munkájukban.

De el kell pusztítani, vagy inkább úgy írom, hogy még a csíráját is ki kell irtani az ilyen gondolkodás módnak, mint amit te képviselsz.

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.11.01. 07:00:52

@rainman1: Csak hogy világos legyen: az EU működése sok tekintetben nem jó és sok tekintetben változtatásra szorul. Emellett természetesen fontos, hogy az alapvető nemzeti érdekeinket ne áldozzuk fel pusztán a tagságért. Bár megjegyzem: valamit valamiért. Ha megéri EU-tagnak lenni - márpedig aki józanul gondolkodik, az azt mondja, hogy megéri -, akkor el kell fogadni, hogy a tagságnak vannak szabályai, amiket be kell tartanunk.
Lehet persze nemzeti hevülettől dagadó, büszke magyar szívvel szidni az Európai Uniót, meg a fafejű, kockafejű, sőt: fakockafejű brüsszeli bürokratákat - de nem érdemes. Tagjai vagyunk egy klubnak, amelynek a szabályai így ránk is vonatkoznak. Elfogadtuk, amikor beléptünk. A megoldás pedig nem az, hogy semmibe vesszük a szabályokat, ha éppen nem tetszenek vagy kellemetlenek, hanem hogy esetleg másokkal összefogva, kellő kompromisszumkészséggel értelmes javaslatokat teszünk azok megváltoztatására.
A poszt arra próbálta felhívni a figyelmet, hogy az európai politikai porondon - éppen a nemzeti érdekek miatt - nem lehet ajtóstól rontani a házba. Mert ott nem fog működni az, hogy OV egymaga eldönti, hogy hogyan lesz, aztán kinyilatkoztat, a többieknek meg kuss. Ez önmagában lehet jópofa dolog, meg tökös kuruc virtus, de hogy ott bukásra van ítélve, az biztos.

Italo Balbo 2010.11.01. 07:16:57

@rainman1: "Az EU gazdag polgárai akik belőlünk gazdagodtak meg "

Hát persze, ha nem lenne EU, akkor most mi lennénk gazdagok :D Ne zavarjon téged, hogy az EU gazdag polgárai már akkor gazdagok voltak, mikor Orbán elvtársai, a komcsik uralták ezt az országot

Italo Balbo 2010.11.01. 07:26:30

@xylu: Jah, érdekes módon a nemzet megmentőjének valahogy pont azokra az ügyekre jutott ideje, amik a Fidesznek jók, azokra meg, amik az országnak, pont nem :)

Id. Lencsés István 2010.11.01. 07:39:12

@rainman1:
"Hogy is van ez Michael Knight?
Tehát azt gondolod, hogy megnyeri valaki a választásokat Magyarországon, majd a választások után 2 nappal előveszi a EU érdekeit és azt kezdi el itt képviselni.
Azoknak akik rá szavaztak pedig semmilyen beleszólást nem ad 4 éven keresztül.
Az EU gazdag polgárai akik belőlünk gazdagodtak meg az elmúlt 20 évben, meg csak röhögnek a markukba."
Nem véletlen, hogy 2/3-a van ennek az erőnek. Bizonyára lesznek hibák munkájukban.
De el kell pusztítani, vagy inkább úgy írom, hogy még a csíráját is ki kell irtani az ilyen gondolkodás módnak, mint amit te képviselsz."

Kedves Rainman!
Nagyon jól tudod, hogy messze nem az igazságot írod. A FIDESZRE 2 millió 700 ezer ember szavazott, de mondható ugyanezek nem szavaztak az összes többi pártra.

2 700 000 ember nem szavazott másik pártra. Nem 2/3 ez, de megsúgom a sikerhez 100% kell. Nagyon jól tudja ezt a kardvivó és a focista példaképed.

Kedves rainman!
Nagy baj, hogy írtásról beszélsz. A kolontári események kapcsán észrevehető azonban, hogy sok ember nem hiszi, hogy a kormánynak lenne szükséges átadni az adományokat, Mága és Vajna esetét említem. Mága személyesen vitte le adományát, valószínűleg nem szerette volna, ha a máshol landoltak volna a tájékozodáshoz, kikapcsolódáshoz szükséges készülékek. Vajna szintén iskoláknak adott pénzt, és nem terepjárót adományozott a helyi Fidesz részére.
Miként lehet egy egész országot leváltani gyanúsítani meg nem történt dolgokkal. (Ami rossz volt elítélendő).

A kolontári tragédia kezelése, nekem nem tetszett, tudvalévő volt, hogy miután valami üres abból kifolyni semmi nem fog, ami benne maradt a tározóban az pedig tapad, odatapad!
Látszatból építettek egy kerékpárutat Kolontár közelébe, nem oda persze, ahová szükséges lett volna, és ráadásul a 6. napon telepítették ki a lakosságot.

Gyors intézkedés volt a Makovecz megbízása egy lakópark megépítésére, bankszámla nyítása az OTP-nél. Országos szintű levelezési kampány és TV reklámok a gyűjtésre, miközben már régen küldték a polgárok az adományokat. Nem esett szó viszont sem Schmitt és Orbán, no meg a FIDESZ adományokról.

Időközben kiderült, hogy az összes tározó rendben van, a kolontárinál meg mégsem a tulajdonosok a hibásak, de viszont viselik a károkat anyagilag. A Bakondi pedig kifogásolta, hogy a kárt elszenvedettek szeretnének megállapodni a MaL Zrt-vel. Mekkora butaság ez? Nem tudom egyáltalán miért van ott Bakondi? Nincs dolga, mert a feledata nem a Katasztrófa elleni védelem, hanem a Katasztrófavédelem.

Illés úrék a katasztrófa bekövetkezte elött 2 héttel ellenőriztek, majd a katasztrófa után egy hónap (nem két hét) közlik a zagytározok rendben.

bierkamp 2010.11.01. 07:45:07

Hogy mi lesz a Fidesz fék és az ellensúly?
HÁT A NÉP LESZ DE FEGYVERREL!!!!!

Id. Lencsés István 2010.11.01. 08:03:01

@Italo Balbo:

Orbánnak nincsenek problémái az elöző rendszer embereivel. Jól kitünik a volt MSZMP tagjainak sorából kerül ki a válogatott. Probléma a pénz és a hatalom, és a legnagyobb, ha nem hódolnak be.

Che21 2010.11.01. 08:03:01

"integráció fejlődése nehezen megszült kompromisszumok hosszú sorozata"
Olyanra is sikerült.

"akkor és ott tett rá, hogy mit szeretnének éppen akkor, otthon a választók, ha volt egy fontosabb európai érdek és egy fontosabb európai ügy."
Na ez egy érdekes dicséret, egy állítólagos demokratától.
Én eddig úgy tudtam, a megválasztott politikus kutya kötelessége, hogy a választóit képviselje. Erre itt megdicsérik azt, aki szembeköpte azokat, akik megválasztották. Na ennyit a csodált EU-ról, meg az állítólagos demokratákról.

"Mert a zemberek például rövid távon azt szeretnék, ha nem kellene adót fizetniük."
Na ez meg egy igazi szoclibsi hazugság. Az emberek nem hülyék, kedves cikkíró, még ha ti szeretnétek is ezt elhitetni. Tudják, hogy kell adót fizetni, csak nem mindegy, hogy mire fizetjük. (pl. lágy dombok felett futó viadukt, 2 méter magas löszdombocskákba fúrt alagutak, Nokiás dobozok, stb.)

"Szóval igenis vannak fontosabb érdekek annál, mint amit a zemberek szeretnének,"
Hát persze, hogy vannak kedves cikkíró. Azt is tudjuk, hogy kiket szolgálnak ezek a fontosabb érdekek, csak leírni nem szabad.

belekotty 2010.11.01. 08:26:45

@rainman1: "Az EU gazdag polgárai akik belőlünk gazdagodtak meg az elmúlt 20 évben, meg csak röhögnek a markukba."
- Ha te azt hiszed hogy a németek belőlünk gazdagodtak meg, akkor elmeorvosra van szükséged.

Italo Balbo 2010.11.01. 08:33:05

@Che21: "Na ez meg egy igazi szoclibsi hazugság. Az emberek nem hülyék, kedves cikkíró, még ha ti szeretnétek is ezt elhitetni. Tudják, hogy kell adót fizetni..."

Így van, az adócsalók mind MSZP szavazók! Ne nevettesd már ki magad.

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.11.01. 08:35:01

@Italo Balbo: Nekem például a kedvencem a szlovák rendszámú terepjáró Nagy-Magyarország-matricával meg mozgássérült-igazolvánnyal... Tök hazafias. Sőt: nemzeti!

Roy 2010.11.01. 08:42:21

@Nash vs. Keynes: Te miről beszélsz?
Mindennek az árát Te meg az egyszerű nép fogja megfizetni.
Fogsz még Te is sírni, csak várd ki a végét.

sárkányfő 2010.11.01. 08:48:53

2010. április 9.
InfoRádió Orbán Viktor:

"- Visszamenőleges hatállyal is tud pénzt visszavenni?
- Van erre is elgondolásom, olyan, amivel az alkotmányosság keretein belül maradunk."

2009. november 25.
MTV, Ma Reggel, Orbán Viktor:

"Én azért tartozok felelősséggel, ami a saját szándékom, meg azért, amit tettem, meg tenni szándékozok Magyarország érdekében. És ezek között a tervek között nem szerepel a magyar közjogi rendszer felforgatása."

magyarinfo.blog.hu/2010/10/31/best_of_ov

Publius Decius Mus 2010.11.01. 09:12:04

A reformok fájnak. Jelenlegi berendezkedésünk életképtelen. Lehet lassú halál, vagy vagy Gyurcsány-féle armageddon a vége.

Föl kell rúgni a szabályokat, az MSZMP-SZDSZ kapcsolati háló demokráciába csomagolt érdekeit, a multik szivattyúit lejjebb tekerni, a törvényekbe ágyazott tehetetlenséget megszűntetni. Biztos lesznek hibák is.

Nem szép látvány, de az alternatíva a Fletó féle katasztrófális sodródás és orális reformok.

Utána majd azt fogják mondani a balosok; Orbánnak már megint szerencséje volt.

aszekelyek 2010.11.01. 09:15:31

@Michael Knight: Azt nem Orbánéknál láthatod. VAlamint mindenkorban és rendszerben voltak olyan genyák, akik csak a hasznukat nézték és nem riadtak vissza attól, hogy az érdekeikre felhasználjákNekem a kedvencem a szocialista kapitalista milliárdos pártelnök miniszterelnök in-kál védelemmel és elkordonozott belvárossal, ha az Operában mer beszédet mondani, MÜPÁ-ban ugyanaz. Látod, látod, minig vannak olyan alakok, akik személyes érdekükben mindent és mindenkit , a legordítóbb valótlanság árán is felhasználnak. Ő küldte el egyébként a 2oo ezer magyar vállalkozást is szlovákiába adózni. Ezt még meg kell említeni. 'ha nem tetszik, el lehet menni"- majd a hiányzó adóbevételt újabb kölcsönből pótolta. No ezt fogja megfizetni -kedves ó jaj- mindenki ebben az országban. Bokros ott bevezettette a 16%-os adót, itt meg pont az ellen fejtzett ki ellenállást nevezett és pártja. Akkor bokros a hüllye? Biztos, hogy negatív mérlege volt ennek , ezer százalékig.

aszekelyek 2010.11.01. 09:18:09

@bierkamp: A kik 56-ban is felfegyverezték a köztörvényeseket, megint akcióba lépnek? a maffiózók kisegítik egymást lenn és fenn, ugye? Fegyvere csak a bűnözőknek van Magyarországon , még a szolgálati sem szabadon felhasználható. Persze az in-kál az más..... sokan is vannak, mondják , fegyverrel itt állomásoztatva.

aszekelyek 2010.11.01. 09:22:38

@Roy: Megint betámadjátok a forintot?

aszekelyek 2010.11.01. 09:25:42

@ó jaj: Rendszerváltáskor szokott ilyen átrendezés történni. Jól emlékszem, az alkotmányt is akkor rendezték át...:) nép nélkül.

sárkányfő 2010.11.01. 09:32:16

@aszekelyek: és ennek mi köze ahhoz, hogy Orbán hazudik, mint a vízfolyás?

aszekelyek 2010.11.01. 09:40:11

@Che21: Nem írta oda, hogy kiknek fontosabbak! meg egy demokrata nem ír olyat.. le , semmiképp, hisz minden hatalom a népé. Ergo senki nem helyezheti fölé fontosabb érdekeit. A mindenkori miniszterelnök sem a fontosabbérdeküek érdekeire esküszik fel de nem ám. Igen. Nem csak akarunk , fizetünk is adót, főleg az egészségügyre én 3o éve, amióta dolgozom. Az EHO-t még lenyomták a torkomon.... az volt a maximum, amit még toleráltam. A vizitdíj ,,,, meg a többi egy esetnél 34- de egy szem ellátás még nincs, csak max. lelet, már nem megy el szódával sem. Eg.biztosítási járulék, EHO . mellé semmiképpen. Egy kifosztott és lepusztított egészségügyi ellátásért pedig főleg nem. Elüldözték a szakembereket is belőle, kiárusították a műszereket. Teljesítményvolumenkorlátot raktak a dolgozni akaró orvosok kezére, nehogy megggyógyítsák a beteget a rendelkezésre álló időben. Ez egy rakás xar és nem reform.Erre a rakás xarra, amiről ígérték persze, hogy jobb ellátás lesz és olcsóbb! , senki nem hajlandó egy petákot sem, mert hülyék azért nem vagyunk, bauerkám és tsai. Valamint tudjuk, hogy a magánszférátokba irányítjátok a beteget, ahol sok pénzért kap ellátást. PlPlusz sok pénzért. Ez volt a cél. A zsebeitek. magánzsebeitek tömése. Aki nem képes megfizetni, érje be azzal, amit hagytatok a kasszában. Okádék banda. Megnézném én az ilyeneket dumálók nincsenek-e az apeh feketelistáján és nem hagytak-e nekik egérutat a nagy tartozásaiknál. Általánosítás egyébként is és demagógia. Mocskoljuk már be, aki nem hagyta , hogy még jobban kifosszuk.Csak ez a cél ezzel. Nem erőszakoskodhattak velümk. fáj, értem. Akkor se fizetek erőszaktevő talicskásoknak.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.11.01. 09:45:37

2007. június 29. orbanviktor.hu : "Elhárult egy fenyegető alkotmányos válság veszélye. Jó oka volt az OVB-nek, hogy végre tudomásul vegye, Magyarország olyan ország, ahol az Alkotmánybíróság döntései mindenkire kötelezőek. Nincs kibúvó, kiskapu, ez a magyar demokrácia egyik vastörvénye."

Ilyen jellemű a magyar miniszterelnök!

aszekelyek 2010.11.01. 09:46:00

@ó jaj: Azt csak te állítod, meg a hasonérdekűek. Mindenképp lerángatnád az elqró szintjére. Semmi alkotmányelleneset nem tesz: :) nem úgy, mint a horn-mszp-éd szdsz kormányod. Ők sokat is tettek. No és amikor az alkotmány készült, akkor is hazudtak nekünk azok, akik a fejünk felett eldöntötték , mi és hogy legyen. Meg ne tudjuk őket akadályozni a rablásban, spontán privát izélés, közvagyon elillanásban, üres kassza és minusz generálásban. Azok a 89-es alkotmányozók ezt tartották szem előtt. Most pedig ez át lesz rendezve. Mert már az ökröknek is világos, miért ragaszkodik hozzá, aki ragaszkodik és az bizony lehet, hogy törvényesen vagyonosodott de nem etikusan. Ez az, amiből pont elég lett mára. Ebből a cinikus nép képébe röhögésből, aaz ilyen módon , ebül szerzett jószágok tulajai részéről. Az ebül szerzett jószág pedig ebül vész el. Pont. Ha ők csinálhattak maguknak ebűl szerző alkotmányt, most csinálhatunk nekik mi, ebúl elvesztő alkotmányt.

igényes 2010.11.01. 09:47:06

@ó jaj:

"ó jaj 2010.11.01. 08:48:53
2010. április 9.
InfoRádió Orbán Viktor:

"- Visszamenőleges hatállyal is tud pénzt visszavenni?
- Van erre is elgondolásom, olyan, amivel az alkotmányosság keretein belül maradunk."

2009. november 25.
MTV, Ma Reggel, Orbán Viktor:

"Én azért tartozok felelősséggel, ami a saját szándékom, meg azért, amit tettem, meg tenni szándékozok Magyarország érdekében. És ezek között a tervek között nem szerepel a magyar közjogi rendszer felforgatása."

magyarinfo.blog.hu/2010/10/31/best_of_ov "

Változnak az idők és az emberek. Vannak emberek, akik erre nagyon képesek.

Látható azért a változás, a korábbi hosszúhajú, füllbevalós, farmeres (nem cikizem) fiatal egy más cél érdekében változni tud.

Elsőkörben felvesz rózsaszin inget, majd hozzá narancsos nyakkendőt és öltönyt, majd kiveszi a füléből a füllbevalót, megmossa és lenyírja a haját. Mert ugye a Forma-1 főnöke feltételt szab neki. A testékszer maradhat, mert azt nem láthatja senki, csak a ....

Lényeg nem a hosszúhajúak, és testékszeresek ellen írom, mert ugye azok vállalják.

aszekelyek 2010.11.01. 09:51:03

@Publius Decius Mus: Nyilván:) Most azt nem hazudhatják, hogy abból tudott jól kormányozni, amit elődje hagyott a kasszában. HA még azt is megteszi, megeszi a méreg őket:)

sárkányfő 2010.11.01. 09:56:48

@igényes: az ember stílusának változása, akár öltözködés akár más terén egy eléggé természetes emberi folyamat.

de a legtöbb ember csinál s**et a szájából egy éven belül.

és ha már külső meg ruha: tavaly Orbán ugyanolyan öltönyben-nyakkendőben és frizurában hazudozott, mint amilyeneket most visel.

sárkányfő 2010.11.01. 09:56:49

@aszekelyek:

Akkor lassan mondom, hogy te is felfogd, bár erős a gyanúm, hogy nem _akarod_ felfogni:

Or-bán Vik-tor ha-zu-dik.

Éééérted már? Vagy betűzzem?
És ezen nem változtat sem az, hogy mi volt 89-ben (amikor egyébként maga Vitor is részt vett az új alkotmány megszövegezésében és elfogadásában), sem horn gyula, sem mások hazugságai vagy a többi hülyeség.

Publius Decius Mus 2010.11.01. 10:00:54

@ó jaj: Lendvai Ildikó szokott lassan beszélni (Nem lesz gázáremelés). Ezek szerint te is tudsz lassan beszélni. Büszke vagy rá?

sárkányfő 2010.11.01. 10:08:14

@Publius Decius Mus: Miért lennék büszke? Nem nagy ügy. Ha az ember nehéz felfogásúakkal találkozik, természetes hogy próbálja hozzájuk igazítani a kommunikáció stílusát. Most erre láthatóan szükség volt. Amúgy nem csak Lendvai, de Orbán maga is élt már ezzel a lehetőséggel, na nem mintha ezek számítanának bármit is.

És te szándékosan kötsz bele egy jelentéktelen apróságba, hogy eltereld a figyelmet a lényegről? És büszke vagy erre? Érdemi észrevételed van?

igényes 2010.11.01. 10:25:09

@ó jaj: Valószínűleg az öltöny alkalomhoz lett vásárolva. Most szerintem kell egy új ruhatár, mert egyre inkább hízik a ... miniszterelnök. Senki nem szólal meg a FIDESZ-ben szinte. Valami történik szerintem a háttérben. A FIDESZ közeli normálisok miért nem beszélnek?

Nevetséges Csányit viszi ide (meccs), vagy a Csányi viszi oda!
Demjánt viszi ide (Kína), vagy a Demján viszi oda!

Szükséges lenne megfejteni! Putyinra várok még, majd ott lehet olvasni a sorok között.

Bergeroth 2010.11.01. 12:11:43

@Orbán a 20 évünk egyik elcseszője, mennie kell!:
Ebből is látszik, hogy mennyire gyenge jellem. Nincsenek elvei, mert mindig az aktuális széljáráshoz igazítja a saját érdekeit. orbán viktor egy kétszínű, köpönyegforgató, álszent , hazug, egoista és végtelenül beképzelt ember. Diktátornak tökéletes, de politikusnak nem nevezném.A politikusnak vannak elvei, orbánnak nincsenek.

hodara 2010.11.01. 13:03:19

@xylu:
1 A Gyurcsányt többen segítették???Az Orbán az európai néppárt alelnöke.Miről beszélsz???

2 "aprócska bökkenő a bevezetett adómódosításokkal:
-nagy részük valamilyen törvénybe ütközik:magyar vagy eu
-sima kaszálás,nem változtat semmit az államháztartás rossz szerkezetén,ezért újratermeli a hiányt"
A baj az,hogy ilyen adók Európa számos országában vannak:Francia,Spanyol,Angol....
Ezek csak rövid távom jók.Ezzel 3 évet nyernek addigra beindul a gazdaság,csökken a munkanélküliség.Ez azért fontos mert az átalakítás leépítésekkel jár és lesz munkahely ahova mehetnek.Ja és a közszférából 3 év alatt 40-50 ezren mennek nyugdíjba akiket nem kell kirúgni.
Hát szerintem jobb ez a módszer mint amit az MSZP
művelt!!!

3 AZ ÉV VICCE!!!
"Aki azt gondolja,hogy a hiány gyurcsány-bajnai miatt van,és egyszeri lyukbetöméssel orvosolható ,nagyon téved!"
Látom legalább okosan csupa kisbetűvel írtad őket de nem ez a lényeg egy kis olvasni való MINDENKINEK
szabovilmos.hu/download/ujbudanatenyek.pdf

4 Ez szintén okos megnyilvánulás volt tőled
"a nagyszabású szja csökkentés pedig adóátrendezés,"
Adóátrendezés????700 milliárdot hagynak az embereknél.És nem csak a közép és felső osztálynál hanem a családoknál is.Az hogy gazdasági növekedéshez vezet-e az majd kiderül.

mizrolist 2010.11.02. 11:52:01

@hodara: azt a 700 milliárdot azért az államnak ki kéne fizetnie valamiből, mert a kiadásai nem csökkennek. Szóval vagy növelik a hiányt és az eladósodottságot, vagy keresnek valakit/valamit, amit megsarcolhatnak. Ott van pl. a magánnyugdíjpénztárakban levő pénz, arra még nem vetettek ki büntetőadót...

ClearWater 2010.11.04. 12:33:14

Az hogy van hogy egy ilyen posztra három napon belül keletkezik 178 hozzászólás (általában itt ezen a blogon 10-15-nél nincs több, teszem hozzá sajnos), aztán meg másik három nap alatt egy se?

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.11.04. 12:38:46

@ClearWater: a megoldás egyszerű: két napig kint volt az Index címlapján. Azóta meg nincs.

ClearWater 2010.11.04. 14:55:18

@Michael Knight: Értem. Elkövettem azt a hibát hogy magamból indultam ki, miszerint reggel első dolgom hogy ide "bookmark"-olok hogy mi a helyzet :)

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.11.04. 15:03:51

@ClearWater: Le vagyok kötelezve! Igazán megtisztelő. Én nem is tudom, mit mondjak. Köszönöm.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.11.05. 08:51:57

Najaaa... Mint "függő" csatlakozom ClearWater jelzéséhez! :)
Olvastátok index.hu/belfold/2010/11/05/navracsicsnak_semmi_baja_az_ab-hataskor_szukitesevel/?rnd=877
"Az újságíró közbevetésére, hogy demagóg érvelés eltérő közjogi hagyományú országokkal példálózni, Navracsics kikérte magának a demagógozást, és utalt arra, hogy bár nem tartja szükségtelennek az alkotmánybíróságot, de azoknak az országoknak a fényében, amelyek jól elboldogulnak alkotmányvédő fórum nélkül, a hazai történéseket is kiegyensúlyozottabban kéne megítélni." Most képzeljük el, amint 1-2 évvel ezelőtt ezt Fecó mondta volna! Harcos, karcos Navracsicsunk atomot robbantott volna a parlamentben. Este égett volna a belváros, a "demokraták" tomboltak volna! Én tévedek??? :(

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.11.05. 12:13:51

@Boli: Rendkívüli módon meg vagyok tisztelve :-D
süti beállítások módosítása