Önfeláldozásból jeles

2011.01.07. 15:13

Nagyon sokan példát vehetnének a HírTV-ről önfeláldozásból, hazaszeretetből és a nemzet iránti elkötelezettségből!

Meggyőződésem ugyanis, hogy a HírTV szerkesztői pontosan tudták, tökéletesen tisztában voltak vele, hogy a világ egyik legtekintélyesebb és legkomolyabb folyóirata, a The Economist még véletlenül sem manipulált Orbán Viktor fotójával. Orbán Viktor ábrázata akkor és ott sajnálatos módon valóban úgy volt csúnya és ijesztő, ahogy.

Annak, hogy a HírTV mégis azt állította, hogy a The Economist a szakma legalapvetőbb szabályait áthágva manipulált a felvétellel, egyáltalán nem az volt az oka, hogy a szakma legalapvetőbb szabályait áthágva csúsztassanak és félretájékoztassák a széles közvéleményt. Mert a HírTV még véletlenül sem olyan. Sőt!

A HírTV ezúttal önfeláldozásból jelesre vizsgázott - mondjuk meg is kapta érte a maga nemzetközi lófaszát a The Economist főszerkesztőjétől.

Mostantól viszont - a HírTV-nek a haza érdekében végzett, önfeláldozó akciójának köszönhetően - Szijjártó Péter és maga Orbán Viktor is könnyedén érvelhet azzal, hogy lám, Magyarországon milyen gyerekcipőben jár még az újságírószakma, és hogy lám, a HírTV vs. The Economist ügy is mutatja, hogy a korrektség, a szakmaiság és a tisztesség erőteljesen hiányzik bizonyos hazai sajtóorgánumok napi gyakorlatából.

És mindezek okán tökéletesen indokolt, hogy a magyar médiatörvény talán kicsit a szokásosnál erős eszközökkel bár, de megregulázza és a szakma alapvető szabályainak - a kiegyensúlyozott és hiteles tájékoztatásnak, a tisztességnek és a korrektségnek - a betartására ösztökélje a magyarországi médiumokat.

Ez ellen pedig mindezek után még a The Economistnak sem lehet kifogása.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr522567583

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kis magyar média 2011. január… 2011.01.15. 03:39:22

Kedves Annamari! Nagyon vártuk már mindannyian, hogy izgalmas életedről, vallási meggyőződésedről, szimpatikus elveidről, független pártatlanságodról, ugyanakkor lenyűgözően  színes egyéniségedről olvashassunk a pénzünkért a 2011. január 14-i Story mag...

Trackback: 15. Több mint ciki! Szánalmas. 2011.01.08. 12:46:05

 Az Amerikai Népszava és a Hírszerzőis beszámol róla, hogy a a Hír TV nagy buzgalmában ismét bemutatta, mit ért hiteles és korrekt tájékoztatáson. John Micklethwait, a The Economist főszerkesztője levelét megírta, amelyet lentebb olvashatnak: &n...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

P.mester 2011.01.08. 08:33:33

Ne haragudj, Májkül, általában szeretem a posztjaidat, de ez egy kicsit gyengusz.

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2011.01.08. 10:14:54

@P.mester: Köszönöm, majd igyekszem. De azért még ha ez most nem is tetszett, remélem, jössz máskor is!

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2011.01.08. 19:00:33

"Mostantól viszont - a HírTV-nek a haza érdekében végzett, önfeláldozó akciójának köszönhetően - Szijjártó Péter és maga Orbán Viktor is könnyedén érvelhet azzal, hogy lám, Magyarországon milyen gyerekcipőben jár még az újságírószakma"

Milyen kár, h Szijjártó is lelkesen háborodott fel a Hír TV-ben, h milyen felháborító módon manipulálta a fotót az Economist, és h mennyire megszokták már ezeket az aljas támadásokat. Csak azért nem mondta, h az új médiatv miatt ilyen remélhetőleg többé már nem lesz, mert az Economistra még ez sem vonatkozik.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2011.01.08. 19:00:50

Most olvastam a Fekete Lyukas posztodat, az már meg is magyarázta a felvetésemet :)
süti beállítások módosítása