Jogi skótok

2011.06.07. 09:42

Érdekes és meghökkentő módszerrel módosította a Parlament a gázüzletágról és a villamos energiáról szóló törvényt. A módosítás módja egészen egyszerűen vicc, a legrosszabb fajtából.

Ha hiszik, ha nem, a Szijjártó Péter kétmillió forintot meghaladó fizetését négy hónap után végre rendező, nyúlfarknyi törvénymódosítás mellé csapták oda suttyomban, a zárószavazás előtt, egy 12 oldalas módosító indítványként a gázüzletágról, és a villamos energiáról szóló törvény átfogó módosítását, amely többek közt a villamos energia kötelező átvételi árát is szabályozni hivatott.

A törvénymódosítás tartalmi részébe most nem mennék bele, erről már írtam korábban. A törvénymódosítás elfogadásának jogtechnikai, eljárásrendi módjáról viszont az a klasszikus vicc jutott eszembe, amikor a skót szomszédja meghal, az özvegy pedig megkéri a skótot, hogy adjon fel egy gyászhirdetést a helyi lapban. A skót el is megy a kiadóhivatalba.
- Jónapot kívánok! Gyászhirdetést szeretnék feladni.
- Mi lenne a szöveg?
- Smith meghalt.
- De uram, öt szóig ingyenes.
- Akkor írja még hozzá, hogy a szomszédban kerékpár eladó!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr752963853

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megtudtam ki Lázár János példaképe 2011.06.07. 20:13:51

 Mint azt Lézer AudiS8 Jánostól már tudjuk, hogy aki semmire sem vitte, az annyit is ér! Magyarul, aki nem gazdag, az a szemében nem is ember. Megtudtam, hogy a kormányban Jánosunk példaképe Pintér Nyugdíjcsaló Sándor. Ezt sosem gondoltam vol...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pcmci 2011.06.07. 12:08:28

nem teljesen értem, hogy mire föl ez a nagy csodálkozás, mert ez a fajta jogalkotás megszokottnak mondható egy ideje. talán nem véletlenül humorkodott Szanyi sem anno azzal, hogy az új alkotmányt reményei szerint a hulladékkezelési törvény módosítása során vonnák ki majdan a forgalomból (már ha jól emlékszem a jelenetre, és nem keverem össze valaki mással)...
süti beállítások módosítása