Csitajtye, továrisi!

2010.07.01. 20:10

Július 1-jével megszűnt hét kisadó, az öröklési és ajándékozási illeték vér szerinti rokonok, valamint örökbefogadott gyermekek esetében... Szó szerint így kezdődik az MTI tudósítása a kormányszóvivő hivatalos tájékoztatójáról a hivatalos kormányszóvivői honlapon.

Azért van ezzel némi bökkenő. Az, hogy egészen egyszerűen nem igaz.

Ahogyan az Index is megírta: egyelőre a kormány döntött arról, hogy ez lesz majd abban az adócsomagban, amit még majd eztán terjesztenek a parlament elé, és majd ha a T. Ház elfogadja - mondjuk ezzel kapcsolatban persze ne legyenek kétségeink -, akkor lép hatályba. Majd. Ráadásul az Indexnek maga a kormányszóvivő is elismerte, hogy mindaz, amit mondott, egyelőre csupán a kormány terve...

Basszus. De akkor miért kell hazudni, ráadásul nem először?

Gondolkodtam azon, hogy vajon mi állhat emögött. Vajon készre kellett jelenteni a vezérnek a dolgot, mint annak idején Sztálin elvtársnak április negyedikét, miközben még egy bő hétig folytak a harcok Magyarországon?

Vagy lehet, hogy a Fidesz a forradalmi hévben naptárreformot vezet be, amiben az adótörvények várható parlamenti elfogadásának napja, július 19. után majd ismét július elseje következik?

Aztán rájöttem, hogy itt egészen egyszerűen a zemberek hülyének nézése kezd ipari méreteket ölteni kormányzati szinten. És épül, épül már a szép és új világ.

Hogyan is szólt a klasszikus vicc az átkosban?

Lelkesítő beszédet tart az orosz népbiztos a kolhozban.
- ...és az ötéves tervvel hallatlan előrelépést tettünk, elvtársak! A mai Pravda is megírta, hogy pártunk és kormányunk nagyszerű munkájának eredményeként az a tizenhatemeletes népház, amit három hete kezdtek építeni a Lenin téren, mára felépült teljesen, és már költöznek be a lakók...
- De hogyan lehet az? - veti közbe egy munkás. - Én mindennap arra sétálok, és ma reggel még nem volt ott semmi...
- Elvtárs, elvtárs... Tessék kevesebbet sétálni és többet olvasni a Pravdát!

Csitajtye, továrisi, csitajtye!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr362123876

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tort ül a hülyeség 2010.07.03. 13:34:13

Tort ül a hülyeség az országban. És mindezt még az Alkotmányba is foglalják. A zember már nem is tudja, hogy röhögjön vagy sírjon az egészen.Az elmúlt két nap őrülete - a kormányszóvivő hazudozása, a blog-helyreigazításos agymenés és a Nemzeti Együttmk...

Trackback: Szobám falán... 2010.07.02. 22:07:52

A jövő tehát elkezdődött. Épül már az új rendszer rendszer, lesz itt jobboldali kultúra és lesznek jobboldali ünnepek is. És a vezetők portréi jönnek ezután, országszerte a tantermek és a rendelők falán, szépen retusálva, és lesz biztosan majd felvonul...

Trackback: Zavar az erőben 2010.07.02. 11:23:42

Ámokfutás, vagy másként mondva baki baki hátán. Nagyjából így jellemezhető a kormányzati kommunikáció elmúlt egy hónapja. Pedig erősen élt bennem az az emlék és illúzió, hogy a Fidesz legalább ebben jó. Hát a jelek szerint ebben biztosan nem.Gyanakodta...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

piefke 2010.07.01. 21:51:04

Tudod: összecserélték a papírokat .- mint a Tanúban: "...Bocsánat Virág elvtárs, ez az ítélet."

Most mit pepecseljenek olyan nevetséges formalitásokkal, hogy be van-e már terjesztve, meg van-e már szavazva? Amit ŐK akarnak, az úgyis A TÖRVÉNY!!!!! (ld.: Orbán és Döbrögi...)

kubatov_kommunista 2010.07.01. 22:34:25

Ez nem hazugság - marketing :)
Ugyan hány embert érint ez az október eleji önkormányzati választásokig?
Az a pár ember akit érint - veszteség, mert rájön, hogy mégsem igaz, viszont a többség éljenez.
Ilyen az mikor a jog és a tervgazdálkodás ötvöződik :)

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.07.01. 23:07:35

A kormányszóvivő csütörtökön este az MTI-nek pontosította korábbi nyilatkozatát. Elmondta, hogy feltehetőleg pontatlanul fogalmazott a csütörtöki tájékoztatóján, amikor közölte, hogy július 1-jével csökkent a társasági adó, megszűnt hét kisadó, illetve az öröklési és ajándékozási illeték vér szerinti rokonok, valamint örökbefogadott gyermekek esetében. Nagy Anna hozzátette: várhatóan július közepétől, visszamenőleges hatállyal emelkedhetnek törvényi erőre a hónap első napjától tervezett adóváltozások. Az erről szóló javaslatok péntek délig kerülnek az Országgyűlés elé, ahol a képviselők sürgőséggel tárgyalják majd azokat.
Igen, ez már így korrekt és pontos.
A blama az, hogy az esti híradók után és feltehetően az országos lapok lapzártáit követően történt meg a pontosítás.
És a kár az, hogy pontosításra egyáltalán szükség volt. El lehetett volna ezt eredendően is így mondani.

Öreg Sam 2010.07.02. 06:32:47

Baxátok meg!
Ezt akartátok,megkaptátok!
El lehet innen menni-hogy egy örökbecsűt idézzek.
Én el is megyek,mert "hülye azért nem vagyok" )

Mike36 2010.07.02. 06:36:26

ez olyan mint Palibá, akinek lövése nincs miről szavaz

Roy 2010.07.02. 07:09:05

Mindig mindenben hazudtak, és hazudnak.

nem nemsiker_s 2010.07.02. 07:10:07

@Öreg Sam:
Én el is megyek,mert "hülye azért nem vagyok" )

Támogatlak ebben, menj csak.

OkoskaTo:rp 2010.07.02. 07:47:25

@Michael Knight: Az esti pontosítás előtt "szerencsére" már minden híradó leadta az eredeti propagandaszöveget, azaz megtörtént tényként, hogy "mától el van törölve".

bögöbö 2010.07.02. 08:10:28

Fél OFF:
Úgy tudom, az idegenforgalmi adó is eltöröltetik. Aprópénzre váltanám: ha július végén megyek nyaralni, akkor az már hatályba léphet? (Gondolom, a Magyar Közlönyben való megjelenéstől lép életbe, ilyen gyorsan aktualizálódhat egy törvény?)

room_101 2010.07.02. 08:31:31

Hát nem értitek, ti akadékoskodó ballibek:

KÉT...HAR...MAD!!!!

Rod 2010.07.02. 09:00:38

Ezek is hazudnak reggel, délben, este. Csak még keveseknek esik le. Az tényleg gáz, hogy a kormányszóvívőnek helyre kell igazítania saját magát.

Engem csak az bosszant, hogy hülyének néznek. A lelkem nyugodt, mert úgy gondolom, elég tájékozott vagyok és nem dőlök be az ilyeneknek. Viszont van 2/3 ostoba zombi 5 másodperces aranyhal-memóriával, akik nyelik a sok fost és még örülnek is neki.

Rob67 2010.07.02. 09:06:44

@room_101: Te vagy az intelligens jobboldali szavazó prototípusa drágám?
Mondjuk ennéál többet nem is feltételeztem. Te is olyan vagy mint a főnököd, ez a trend :)

nem nemsiker_s 2010.07.02. 09:07:28

Két röhejes dolog is van ezekben a posztokban.

1. Ti komcsizzátok a fideszt.

2. Ha felbukkan egy egy kommunikációs baki (sajnos van egy kettő) a fidesznél, ti rögtön hazuuuudnaaaaak-oztok.

Az hogy valaki jóelőre bejelent valamit, esetleg elcseszett határidőt megjelölve, az lehet hiba, de még nem hazugság.
Hazugsággá akkor válik, ha soha nem lesz belőle semmi.
Mint pl. mégegyszer mondom, mindenki értse, nem lesz gázáremelés.
Meg dübörög a gazdaság, meg pannonpuma s effélék.

Röhejes, hogy próbáljátok lekoppintani a legutóbbi 8 év fideszes kommunikációját, (ráadásul szolgai módon,) mert azt hiszitek, abba bukott bele a ballib.
Nem, a ballib, a tényekbe bukott bele, az emberek azért annyira nem hülyék, hogy amibe belebotlanak, azt ne vegyék észre.

Ja és még valami, ez a rákosizós komcsizós hazudós duma, úgy áll rajtatok, mint tehénen a gatya.
Nektek ez az elmúlt 8 év hízása után elég gáz egy öltözet.
Csak hülyét csináltok magatokból, találjatok ki valami újat.

Rob67 2010.07.02. 09:08:29

Egyébiránt mi az a hét kisadó?
Helyi rádióadó?
Lehetne érthetőbben kommunikálni, ezt nem tanítoták Oxfordban?
Akkor kár volt odáig elmenni. Ezt megtanítoták Moszkvában is akkor, hatékonyabban.
Csak felesleges időpocsékolás volt tanulmányozni a piacgazdaságot. Elég lett volna a szovjet példaképek műveit olvasni...

Terniak 2010.07.02. 09:23:58

@Michael Knight: tény, ami tény, ez így rosszul veszi ki magát, ugyanakkor valóban lehetőség van visszamenőleg is adót csökkenteni, sőt, mivel most közterhek szűnnek meg, ez alkotmányosan megvalósítható. Kicsit úgy érzem, mindig magasra teszik a lécet magukkal szemben, amit eddig elég kevésszer sikerült tartani.

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.07.02. 09:27:25

@Teremszolga: Egyetértünk. Alapvetően nekem sem magukkal az intézkedésekkel van bajom (bár jó lenne azért az adócsökkentés forrásoldalát is látni), hanem a csomagolással. A dumával, a mellébeszéléssel, a fakítással, hogy úgy mondjam. És az a baj, hogy - a te hasonlatoddal élve - egyre hiteltelenebbek lesznek, ahányszor nem tudják megugrani az előre bejelentett magasságot.

Terniak 2010.07.02. 09:28:33

@nemsiker_s: én azt gondolom, kicsit vigyázhatna a FIDESZ, hogy mit mond. Nekem jó, ha két év múlva már nyugalomban mehetek végig éjszaka Budapest utcáin, vagy kora délután a Blahán, vagy helyreáll a rend Északkelet-Magyarországon. De azzal, hogy azt mondják, hogy két hét alatt rendet tesznek, magukból csinálnak hülyét...

Erre nem tudom mi szükség van...

atv2010 2010.07.02. 09:49:34

@nemsiker_s: ja és az azonnali nagyarányú adócsökkentés. hallottál erről valamit pampogni. még hogy nem hazudnak...

Dr Kangörény 2010.07.02. 09:55:06

@nemsiker_s: Milyen érzés a nyelvedet tövig dugni orbán seggébe?
Mikor fogjátok fel, ti gondolkodni képtelen barmok, hogy aki szóváteszi, hogy a fidesz is képes ugyanazt tenni, amit a szocik, az nem kommunista?

Azon meg szétröhögöm magam, amikor egyértelműen jobboldali blogon (nem ezen) fikázzák a posztolókat magadfajta gondolkodásra képtelen droidok, mondván, hogy micsoda kommunisták, pusztán azért, mert szóvá teszik, hogy nem kéne ugyanazokat a baromságokat megcsinálni, amik miatt a szocik lapátra lettek téve.

Netuddki. 2010.07.02. 10:19:14

Na és a gépjárművek öröklésekor fizetendő dupla (inkább tripla, mert át is kell íratni) sarcot is eltörlik vagy arról megint megfeledkeztek az urak?

maholnap · http://koklerbroker.blog.hu/ 2010.07.02. 18:19:45

Mélyen tisztelt Választók, kedves Polgárok, kedves Barátaim, mélyen tisztelt Publikum!

A forint, kedvenc fizetőeszközünk a világtörténelem egyik legnagyobb inflációját 1946. augusztus 1-jén bevezetve zárta le. A '45 nyarán nekiiramodó akkori infláció egy év múlva már soha nem látott méreteket ért el, 1946 júliusában egy dollár 4 600 000 quadrillió pengő volt (ez a tíz huszonhetedik hatványa).

Ezt a karriert azonban megirígyelve, mi, a FIDESZ felelős politikusai mindent elkövettünk, és el fogunk követni a jövőben, hogy a mai forintunk hasonlóan mély nyomott hagyjon nem csak a világ fizetőeszközeivel foglalkozó különböző polgárainak emlékében, hanem a jó magyar polgárok lelkivilágában.

Ehhez minden erőnkkel, Kósa, Szíjjártó, Matolcsy urakkal karöltve, Tot és Ibrahim urak emlékére, ezüst hajón beevezünk a világ pénzügyi felügyelői és árfolyamaira ható pénzurai nagyrabecsült vezérkarába. Ennél alább nem adjuk!!

Előre a Lenini Úton! (már csak nemsiker_s kedvéért! is)

Lúdtalp 2010.07.03. 18:59:57

Az a lényeg, hogy visszamenőleg megcsinálják-e pár héten belül, vagy sem.
süti beállítások módosítása