Na ki a király?

2010.10.26. 19:50

Lázár János - és a hírek szerint Orbán Viktor - pontosan úgy viselkedik, mint a Sziget-reklámban a ping-pongos hülyegyerek, aki hatalmas arccal csak azt hajtogatja, hogy "na ki a király?".

Engedtessék meg nekem két megjegyzés a mai nap elképesztő történései kapcsán. Egyrészt ha az Alkotmánybíróság jogkörének korlátozása valóban Orbán Viktor ötlete volt, akkor azt kell mondjam, hogy Bajnai Gordon legnagyobb tévedése az volt, amikor még február 22-én azt mondta a Parlamentben, hogy Orbán Viktor demokrata. Ha valóban Orbántól származik az ötlet, akkor Orbán nem demokrata. Akkor nem stratéga és nem államférfi. Akkor ő is csak egy önző, senkiházi politikus.

Másrészt Lázár János mai megnyilatkozása kapcsán azon gondolkodtam, hogy ha a cinizmus kellő iróniával és csipetnyi öniróniával párosulna - lásd például a nagyszerű Sir Humphrey Applebyt -, az akár még a politikai bölcsesség jele is lehetne. Sőt, megkockáztatom: egy ilyen hang nagyon hiányzik a magyar politikából. A cinizmus Lázár János-féle megnyilvánulása viszont hatalmi arrogancia és igen, kimondom: politikai bunkóság.

Szóval lehet itt verni a kétharmados mellet, meg széles gesztusokkal, nemzetiszín paravánok előtt szajkózni, hogy na ki a király. De akinek ekkora az arca, azt előbb-utóbb fejen találja egy eltévedt ping-pongütő.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr782401330

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az alkotmánymódosítás csak figyelemelterelés? 2010.10.28. 08:47:08

Nagy vihart kavart az elmúlt napokban a kétmillió forint feletti végkielégítések 98%-os különadójának alkotmánybíróság általi eltörlése. Egy pillanatig a kisemberek megint úgy érezhették, hogy a jogtalanul, vagy erkölcsileg vitatható módon milliók...

Trackback: Az orbáni úton 2010.10.27. 14:21:18

 Talán még te is emlékszel azokra az időkre kedves Árpád, mikor még iskolába jártál vagy alacsonyabb beosztásban dolgoztál, és bizony sokszor megfordult a fejedben, hogy ha majd kijárom az iskolát vagy ha magasabb beosztásba kerülök, akkor bizony ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Presszós Laci 2010.10.26. 21:58:49

Nem pitlák, hogy ekkora kretének ilyen magas pozícióba kerülhetnek...

Nem tudom, nem is érdekel! 2010.10.26. 22:46:57

Fideszék egyszerűen semmihez nem értenek. És semmit se tisztelnek. De ez minden határon túlmegy, amit ma léptek, Lázár valaki jól seggeberúghatná ezért.

SkyRR 2010.10.27. 00:01:32

Nekem az jutott eszembe, hogy OVI most pont azt gondolja, hogy o a kivalasztott, (vagy regebbi gondolkodasara utalva az EVOLUCIO csucsa).
De szentek is mentek mar, fajok is torlodtek, de azert tuleltuk...
De miert mindig a tulelesre kell jatszani ???

rulettes 2010.10.27. 06:37:07

Az elmúlt 20 évben nem volt még ennyire nulla tudású, uninteligens kormánypárt mint most. Írtam tegnap...
De a mai nap ót egyértelmű a vakoknak is (agymosott fidesz fan ok) hogy nincs elelntmondás, egy alkotmány van amit ovi eldönt. oszt jónapot...
És amióta negyedévente fizetem az áfát, stb, most az jár eszembe, ezek ebből kapnak fizetést! meggyes t, orbán, lázár, szijjártó...
na neeeeeeeeee

FPéter 2010.10.27. 09:45:48

Annak volt igaza, aki annak idején Ferinkre hallgatott: már akkor el kellett volna menni innen.

Scala 2010.10.27. 10:45:53

Politikai arrogancia 1000%, cinizmus nincs benne.

A cinikus elegáns marad, ez a húzás a legenyhébb minősítés szerint sem az.
Mától divatblogra kommentelek és szeretem a focit. :-)

Nyugdíjkárosultak · http://nyugdijkarosultak.blog.hu/ 2010.10.27. 15:30:56

Részlet a Lázár-javaslatból: "Rendelkezik a Javaslat továbbá arról, hogy a folyamatban lévő ügyekre is alkalmazni kell az új hatásköri szabályt, ebből következőleg az Alkotmánybíróságnak meg kell szüntetnie azon ügyekben az eljárást, amelyekben megszűnt a hatásköre."

Ez egyértelműen a nyugdíj-ügyről szól. Nem a végkielégítési bukta fáj nekik, hanem az a 2600 milliárd, ami még ott van a nyugdíjpénztáraknál, és amit át akarnak csapolni az állami tébékasszába. Ha erről nem lehet népszavazni és alkotmányossági vétót emelni, akkor szabadon lenyúlható.

gyilkos fűegér 2010.10.27. 15:32:46

Ha senki nem meri kimondani, kimondom én: visszasírjuk mi még a Gyurcsány kormányt, méghozzá hamarosan.

(Nagy nap ez a mai: amióta regisztráltam a blog.hun, az első alkalommal említem Gyurcsányt vagy a szocikat pozitív összefüggésben.)

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.10.27. 18:45:26

Nem kéne azért GyFecó sem, ő már bebizonyította, hogy nem tudja keresztül vinni a dolgait! Klasszikus álmodozó, nem itt él - az ő pénzével én nem is szeretnék itt élni! Egy normális ország kéne, nem ilyen elb.szott polilitkusnak nevezett kis köcsögöket hagyni játszadozni! Ilyen elmebeteg, bolsi társaság '49 óta nem volt itt...

starace 2010.10.28. 11:13:55

Orbán Viktor, 2007:

" Magyarország olyan ország, ahol az Alkotmánybíróság döntései mindenkire kötelezőek. Nincs kibúvó, kiskapu, ez a magyar demokrácia egyik vastörvénye. "

ClearWater 2010.10.28. 17:36:14

De megint az van, hogy kitalálnak egy hangzatos, egyébként smmitmondó szlogent, ami ha nem nézed az értelmét csak a hangulatát tök jó.

nem az életet igazítjuk az alkotmányhoz, hanem az alkotmányt az élethez

Hangzatos és ez a lényeg. Abba már csak kevesen (nagyon! kevesen) gondolnak bele, hogy egy alkotmánynak pont az a lényege, hogy időtlen legyen és stabil, jó alapot szolgáltasson a jogalkotáshoz. Az igazán jó alkotmány többszáz évekig is elműködik a legkissebb változtatás nélkül, mert nem ad többet mint kell, de annyit ad, amitől aztán stabil marad a szerkezet felette.

1949-es alkotmány, vagy ami még rosszabb, 20 éves "elöregedett" alkotmány? Könyörgöm, a Constitution of the USA 1787-es, 223 (!) éves, mindösszesen 27 módosítást végeztek rajta, ebből 10-et két éven belül. 1787! Érdekesség képp rákerestem, ebben az évben tette magyarországon kötelezővé II. József a vezetéknév használatát. Vagy ezévben halt meg Mozart.

20 év alatt kiszolgált Alkotmány.... miért lehet ilyeneket kimondani?

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.10.28. 17:41:33

@ClearWater: Örülök, hogy tiszta vizet öntöttél a pohárba, de tényleg :-D Bölcsen szóltál.
A demokrácia nem olyan, hogy ha nem tetszik, lecserélem másikra. Az Alkotmány sem.

ClearWater 2010.10.28. 17:58:48

@ClearWater: Bocsánat, annyiban nem helytálló a kirohanásom, hogy 1787-ben (W.A.) Mozart apja, Leopold Mozart halt meg. Nem fogok amögé az igen ízletes csúsztatás mögé bújni, mégoly divatos is lenne, hogy nem írtam hogy milyen Mozart, az Amadeusra gondoltam - helytelenül.
:) Van ilyen.

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.10.28. 18:01:00

@ClearWater: Basszus, képes vagy bocsánatot kérni, őszinte vagy, belátod, ha tévedsz és nem akarsz csúsztatni... Hát, politikusnak mindenesetre ne menj, arra teljeséggel alkalmatlan vagy! :-D

Scala 2010.10.28. 18:33:55

@ClearWater: és ezt a gyászt Wolfgang Amadeus négy évvel később is csak próbálta feldolgozni a Requiemben, nem a szomorúságot, több volt: indulat, össze gyerekkori elfojtás de egyúttal mély tisztelet, immáron mentesen a tekintélyelvtől. :-)
/Megveregettem a vállam, mert az első kommentnél rögtön feltűnt, h. nem stimmel a dátum. Azt azért nem állítom, hogy meg tudtam volna mondani melyik a helyes...;-)/

Ja, alkotmány: van ahol nincs is írott, ugyebár... de sztem itt észak-Balkánon jobb ha van, és úgymond, tartós betonozott.
Akár kőbe is véshetnénk, ha végre lenne egy új, egységes (NORMÁLIS!) szöveg.

gramercy 2010.10.28. 21:13:43

azert egy pillanatra ne feledje senki, hogy MINDIG VAN LEJJEBB

amerikaban peldaul republikanus szenatorjelolt ez a, hmm, protoplazma:
www.youtube.com/watch?v=s5hAKbBsPz0

KOMOLYAN, Lincoln partjanak szenatorjeloltje 2010-ben

(persze a kongresszusban penzt osztogatohoz vagy az elvetelt magzatot otthon uvegben orizgeto szenatorhoz kepest...)

ClearWater 2010.10.29. 07:38:22

Nem vagyok benne biztos, hogy veszélyesebb ha 450 közül (talán ennyien vannak a kongresszusban) van egy-két "kevésbé bölcs, vagy megfontolt" individum, mintha egy vagy két "kevésbé bölcs, vagy megfontolt" kézivezérel egy 2/3-os, néhány biten programozott droidhadsereget. Félek hogy ez a második lejjebb van.

hal1fan 2011.01.19. 22:16:02

Az az érzésem, hogy kár itt a véleményem megszellőztetni, mert lehengerlően árad a mindentudó bölcsesség az enyém nélkül is. Na de mégis:

-Az Öszödi-böszme kormánya nem volt jó (nem minősítem, megtették/teszik erre hivatottabbak nélkülem);

-Azor-bán kormánya már nem jó (nem minősítem, teszik helyettem mások is);

-A korábbi kormányok sem voltak jók,-hol az az egyetlen, akár a közeli "történelmi" múltunk hordalékából kiemelhető- kormány ami nekünk megfelelt, nem Európának;

Szóval kiket is VÁLASZTOTTUNK?
Hol volt a most beszédes, okos vélemény-nyilvánítók hada?

Mindegy, azzal leszünk jók Európában, ha hamut hintünk a fejünkre és "balra" el? -Vagy "jobbra" el?

Én maradok, kivárom a végét. Nem pocskondiázom magunkat, szerintem ez NEM MENŐ.
süti beállítások módosítása