Ezt neked, Nobel!

2012.10.12. 12:11

Szijjártó Péter diplomáciai jegyzékben fejezi ki tiltakozását a norvég és a svéd kormánynál, a Pálinkás József volt Fidesz-miniszter vezette Magyar Tudományos Akadémia pedig felfüggeszti hivatalos kapcsolatait a Norvég és velük egy kalap alatt a Svéd Királyi Akadémiával - egyúttal hazarendelve Skandináviában kutató tudósainkat -, amiért a minap meglehetősen abszurd módon az Európai Uniónak ítélték oda az idei Nobel-békedíjat.

Na persze, hogy hat évtizede hozzájárul a béke megteremtéséért a kontinensen... Hát belgák, akarom mondani: balgák ezek a norvégok meg svédek? Nem látják, hogy milyen összeesküvések mennek itt a háttérben? Már megbocsáttassék, de mégiscsak abszurd, hogy az az EU kapja a Nobel-békedíjat, amelyik egyvégtében letörni igyekszik világnemzetünk gyönyörű és permanens szabadságharcait! Annak az EU-nak adnak a norvégok - nyilván a legalább EU-tag svédekkel összejátszva - Nobel-békedíjat, amelyik ránk kényszeríti a magyar nyugdíjasokat megnyomorító megszorításokat (az elnyomásuk nélkül ugye feleekkora is elég lenne), és amelyik mindenféle alantas diplomáciai furfanggal képes elérni, hogy az offshorelovag-fellegvár Magyar Nemzeti Bank tranzakciósadó-mentességet élvezzen, miközben az egyszeri magyar pedagógusnak meg háromszoros adót kell fizetnie a bankautomatás pénzkivétel után?!

Skandalum, de tényleg! Még jó hogy nem közvetlenül a zsarnoki és elnyomó IMF-nek adták a díjat!

Őszintén remélem, hogy Budai Gyula - a Nemzeti Gazdasági Versenyhivatal hallgatólagos támogatásával - mielőbb egyeztetést kezdeményez a kereskedelmi láncokkal a norvég áruk - különösképpen a paradicsomos halkonzervek és tengeri halfilék - forgalmazásának erőteljes visszaszorításáról. Remélem, hogy Hende Csaba honvédelmi miniszter a döntés elleni tiltakozásul azon melegében visszaküldi Skandináviába a gripeneket. Remélem továbbá, hogy Matolcsy György soron kívül rendkívüli különadóval sújtja majd a svéd IKEÁ-t, és hogy Lázár János extra chipsadót vet ki az Örs vezér téri áruházban forgalmazott svéd húsgolyókra és a norvég tengeri hekkre. Remélem azt is, hogy Pintér Sándor elrendeli, hogy a hazai utakon forgalomban lévő Saabok esetében a rendőrök extra közlekedési büntetőpontokat szabjanak ki, csak mert a Saab felirat virít az autók orrán. Mindemellett remélem, hogy mindezek után a Nemzeti Gasztronómiai Szövetség kezdeményezi, hogy a svéd gombasalátát soron kívül kereszteljék át finnre!

Emellett nagyon bízom benne, hogy az október 23-i Békemenet molinóin ott virít majd a felirat, hogy "Nem engedünk a Nobel-békedíj keltette nemzetközi nyomásnak!", meg hogy "Norvégia, Svédország, nem vagytok a barátaink!", sőt: a skandalum súlyára tekintettel esetleg még az is, hogy "Nobel, takarodj!"

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr914834633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KG2000 2012.10.12. 14:48:59

Te zseni, az EU tagja Magyarország is, tehát MAgyarország is béke Nobeldíjat kapott!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Csókoltatom Gyurcsányt, Mesterházyt, Bajnait!

nandras01 2012.10.12. 18:11:53

@KG2000: azt hiszem, hogy ideje lenne az iróniadetektorodat megnézetni egy szakértővel :)

nandras01 2012.10.12. 18:12:00

"...a skandallum súlyára tekintettel esetleg még az is, hogy "Nobel, takarodj!"

bár, a "nobeltakaroggy!"
autentikusabb lenne, de így is jó :)

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.10.17. 20:07:52

Épp ma volt az agyamban, hogy felteszem a kérdést a nálam sokkal okosabbaknak (van néhány közgizda errefelé), akik értenek is hozzá. Erre a válasz fogadott...

"Orbán jobbkeze bokrosabb Bokrosnál

A Bokros-csomag közel dupláját kapjuk az Orbán-kormánytól két év alatt. A megszorítások a GDP 9 százalékát is meghaladhatják, átlépve a 2700 milliárd forintot, amiből csak erre az évre 2000 milliárdnyit jelentettek be. Az elmúlt másfél évben átlagosan negyedévente kaptunk egy csomagot."

index.hu/gazdasag/magyar/2012/10/17/matolcsy_az_igazi_bokros/

NIPREDIL 2012.10.18. 19:33:30

@KG2000: Te zseni, akkor hogy van ez a "Nem vagyunk gyarmat!" Vagy Gyirmót?

aranyhorcsog (törölt) 2012.10.19. 07:13:53

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: pekidzs you know pekidzs.
Tánulni meg hunglish gyorsan gyosan!

aranyhorcsog (törölt) 2012.10.19. 07:15:55

@nandras01: á, Irónia az az ország ahol az Irónok laknak. (Black Adder)
süti beállítások módosítása