Narancsmátrix

2010.12.21. 11:53

Nem vicc: Szalai Annamária üldözött álmomban - konkrétan Smith ügynökként.

Úgy rémlik, először egy plazában ücsörögtem egy szökőkút peremén, ölemben netbook, mobilinternet, ahogyan kell, éppen egy posztot próbáltam élesíteni, amikor hirtelen megjelent két smasszerrel, fekete öltönyben, a napszemüvege fölött szúrós szemmel nézett rám. A két smasszer aztán elkobozta a netbookot, Szalai Smithügynök Annamária pedig mintegy ítéletet hirdetve a Nemzeti Együttműködés Rendszere ellenségének nevezett, és a kezembe nyomott egy 20 millió forintos bírságcédulát, hozzátéve, hogy legközelebb természetesen nem lesz ennyire elnéző.

Nem sokkal később telefonon próbáltam konzultálni egy blogger kollégával, de a hívást a Nemzeti Együttműködés Rendszerének ügynökei bemérték, sőt, a nemzetiegyüttműködés-ellenes szervezkedés vádjára okot adó beszélgetést le is hallgatták. Szalai Smithügynök a smasszereivel így rögtön feltűnt a Blaha Lujza téri aluljáróból, nekem pedig menekülnöm kellett, rohantam a Keleti irányába, mert tudtam, hogy ha elkapnak, a börtönben rohadok meg.

Lehet, hogy van abban valami furcsa perverzió, ha az embert álmában Szalai Annamária üldözi Smith ügynökként, de ez a kis magyar valóság lassan tényleg kezd a Mátrixra hasonlítani. Mintha a kormány egy párhuzamos világot építene fel, a maga visszamenőleges hatályú abszurditásával egyfajta virtuális valóságot, amelyben jövőre mindenki jobban jár majd, amelyben mindössze 20 százaléknyi a bűnügyi hír, és a hírek különbenis csak arról szólnak, amit a Narancsmátrix szigorú és cinikus kétharmados urai akarnak és megengednek - jobb esetben tűrnek vagy támogatnak -, és amelyben a Nemzeti Együttműködés Rendszerének Smith ügynökei hallgatásra próbálják kényszeríteni mindazokat, akik egy reális, de legalábbis a Narancsmátrixhoz képest alternatív valóságértelmezést próbálnak megfogalmazni a virtuális világban - amely persze egyre inkább a valóság lesz. Vagyis a virtuális világ és a valóság lassan helyet cserél, és a valóság a cybertéren keresztül lesz csak megismerhető. A bloggerek pedig szép lassan a rendszer ellenségeivé válnak, és a virtuális térben lesznek kénytelenek szerverről szerverre menekülve beszélni, írni, szamizdatolni a valóságról.

Igazából nem is tudom, hová akartam mindezzel kilyukadni. És talán még nem ennyire rossz a helyzet. Csak van egy olyan szörnyű érzésem, hogy valami torz tréfaként, határozott és könyörtelenül cinikus lépésekkel épül fel körülöttünk a Narancsmátrix.

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr122529941

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A médiatörvénynek tapsol az Értékközpontú Újságírók Szövetsége (ÉKUSZ) 2010.12.21. 15:31:54

- Végre valaki tesz azért, hogy a magyarság ne legyen összezavarodva! - csapott az asztalra szenvedélyesen Toportyán Álmos az Értékközpontú Újságírók Szövetségének (ÉKUSZ) elnöke a szervezet Öntőház utcai székházában ma hajnalban megtartott sajtótáj...

Trackback: MONG ATTILA Polgári Kör 2010.12.21. 15:30:15

Mong Attila ma reggel a Kossuth Krónikában egyperces csenddel kommentálta az éjszaka elfogadott médiatörvényt. Ma hallottuk őt utoljára krónikát vezetni. Sajnos. Én most szoli...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SickBoy 2010.12.21. 14:15:58

Hello, Neo.
Kék kapszulát mindenkinek. @-/

junglegymer 2010.12.21. 18:26:13

* This comment was removed by Szalai Annamária.

gyilkos fűegér 2010.12.21. 19:28:26

Orbánt most már tényleg le kéne fogni és ellátásban részesíteni, mert itt kurva nagy gáz lesz.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.12.22. 14:55:03

@gyilkos fűegér: vagy vinni neki egy kávét meg lefektetni néhány órára, mert ezerintem nyár eleje óta nem jött le a kisüstiről. És ez most tényleg nem egy rosszindulatú trollkodás: nézd meg a fejét. Gyakorló alkoholista vagyok, tudom, miről beszélek... :)

Megdobbent 2010.12.23. 08:09:31

Michael, almodban legkozelebb legyen a zsebedben egy ketdekas tetszoleges tomeny, es dobd hatra, ha szalacsi annuska uldozni kezd. Megissza 5 perc alatt, annyi egerutad lesz. nyenyit meg eleve vigyel a ruhad alatt, akkor nem mernek nagyon megszorongatni, nehogy kart tegyenek benne.

trendo+ 2010.12.27. 08:58:26

A Narancsmátrix fő építőanyaga az öncenzúra. Az, hogy az emberek maguktól befogják a szájukat, még mielőtt megbüntetnék őket. Magukba fojtsák véleményüket. Ne merjenek másokéval se vitatkozni, depláne ellentmondani.
Gyerekkoromban közszájon forgó városi legenda volt, hogy egy viccért börtönbe csukták az embereket. Nos, senkivel, soha nem találkoztam, kivel ez történt volna. De a hit, a félelem az mindenkiben benne élt még akkor is, mikor már rádiókabarékban is elhangzottak "éles" poénok. "Ja, a Hofi az egy szelep!" - legyintettek ilyenkor a jólértesültek.

Na, kb. ez épül most megint. De akkor mire is volt jó ez az elcseszett, átnyűglődött 20 év, Fiúk?

dr kíváncsivagyok 2010.12.28. 12:22:37

A történelem ismétli önmagát.....

gányolás (törölt) 2010.12.28. 12:22:43

Jó olvasni az ilyen bérrettegdéket.

trendo+ 2010.12.28. 13:43:44

@gányolás: A fő kifogásom a jobber kommentelők ellen az, hogy olyan UNALMASOK :) A szájukba adott agyoncsócsált lózungokat hordozzák blogról blogra. Olyan ritkán jönnek elő valami eredetivel... Ez a "bérrettegő" szlogen is totál lerágott csont. Arany szíveim, Ti komolyan gondoljátok, hogy mezei blogírókat itt bárki is megfizet azért, hogy véleményüknek hangot adjanak? Vagy ha igen, akkor "nem-e lehetne" sokkal inkább a Ti táborotokat megvádolni ezzel? Hiszen a reggelente változó jelszavaitok és bibliamagyarázatotok kísértetiesen hajaz a hajdani Szabad Nép félórák stílusára. :)
süti beállítások módosítása